Evet arkadaşlar yss köprüsü ve kuzey otoyolu adı altında bildiğiniz soygun yapılmakda.
Şöyle'ki bir ara haberlere çıkmıştı 500 metre yol için gişeden geçiyorsun 65,75,85 kuruş gibi ücretlendirmeye tabi tutuluyorsun.İlk sapaktan çıkacaksın ama o yolda ücret yazılıyor nede olsa özel işletme buraya kadar her şey olağan karşılanabilir belki,
Tuhaflık tamda burada başlıyor hgs yada ogs olmasına ve içinde bakiyenizin olmasına rağmen bu geçiş ücretiniz yasal sürede çekilmiyor.Nasıl oluyor bilmiyorum çekilmediği için sizden bunu cezalı olarak istiyorlar.2016 yılında 65 kuruşluk ücretim bakiye olmasına rağmen çekilmemiş ve 7.15 olarak ödemeye zorluyor sistem bu soygunun ilk aşaması girip takip edecekmişiz çekilmez ise kendimiz müracaat edip ödeyecekmişiz. Diyelim'ki siz takip etmediniz süre göz etmeksizin 1 aydan 2 yıla kadar hiç belli olmuyor süresi avukatlar aracılığı ile bu rakamın artık üzerine 500,1000,1500 tl gibi ne tuttururlarsa avukat ücreti ekleyip icraya veriyorlarmış ve tıpış,tıpış ödemek zorunda kalıyormuşuz. Bimer,karayolları,hgs birimlerine defalarca kayıt açtım yss köprüsü hiç birşekilde olumlu yada ılımlı yanaşmıyor ödeyeceksin diyor üstelik sert bir uslublarıda var aman diyim hgs müdahele edemiyor en son bugün görüştüğüm kişi adliyeden sulh ceza mahkemesinden dava açacaksın diyor biraz araştırdım adamların elinde mevzuat var ve adamlar bu durumu maddelemiş adliyeden dava açsan ne yazacak adam tamamen yasal diyecek. Bir nevi adam diyor'ki geçiş hesaptan düşmezse sen kontrol edip ödeyeceksin düşünebiliyormusunuz 65 kuruş için 1500-2500 ceza ödeyen var henüz daha icra aşamasına düşmedim salı günü motorun satışını vereceğim seve seve 7.15 i alacaklar aksi halde satış veremeyeceğim.Biraz araştırdım
şikayetvar da ne insanların canını yakmışlar.Burada sistem hatası falan yok nasılki geçiş garantili anlaşma yapıp çatır çatır para alıyorlar kanunda bunuda maddelemişler eşşek gibi ödetecekler.Peki neden ücretli gişe koymuyorlar o halde diye düşünebilirsiniz o zaman böyle at koşturamazlar sen geçiyorsun adam sistem algılamadı diyor ve senden şanslıysan 10 katı artı geçiş ücretini diğer türlü ne tutturabiliyorsa ve devlet bu duruma seyirci kalıyor sen ne yapıyorsun arkadaşım demiyor mağdur olanların sayısı hiçte az değil ve bir çoğu icra kağıdından öğreniyor bu durumu kontrol edip ne yapmanız gerekiyorsa yapın öbür türlü durum dahada fena oluyor.Nasıl olur nasıl çözülür bu durum bilemiyorum ama adamlar yasal olarak dolandırıyor milleti acilen bu durumun düzeltilmesi gerekli ama nasıl..
---------- Mesajlar birleştirildi - 20:03 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:56 ----------
Buda ilgili birimin hukuk bürosunun açıklaması mevzuat linkide açıklamada var
https://www.mercangoz.com/yss-ica