bu photoşoplara inanıp yorum yapanlar acil doktora gidip zeka seviyesini ölçtürsün. büyük ihtimal gerizekalıdır.
Benzin isterse 10tl olsun devlet için reis için seve seve öderim bence 6tl az
Bizim vatandaşa yakıta zam gelmiş diye sor bakayım umrunda mı 20 TL de olsa yakıtını alıp arabasına biner
Son dakika !! Benzine 1,45tl lik indirim geliyor mazota 1,10tl
Malesef güçlü ayakları yere basan ve art niyetsiz neye hizmet ettiği gerçekten belli olmayan muhalif kafası yaşayan ve buna inanan afedersiniz ama dallamalar bitmedikçe bizim de millet olarak derdimiz bitmez.
Ben yollara baktığımda benzin altı olmuş on olmuş kimsenin umurunda olmadığını görüyorum. Demekki insanların kazançlarıda artıyor. Kaldıki zaten petrol yakıtları bitiyor. Yakın bir zamanda tüm araçlar elektrikli olunca benzin bedava olur. Tıpkı hazyağı gibi kimse hatırlamaz.
Benzin 5 olsa ne olur 6 olsa ne olır? Aradaki fark depoda on lira oynayacak hesabı zaten yapmıyorum. Motosiklete kaskodan sigortaya kasktan monta zaten anormal paralar ödeyip benzin elli kuruş arttı diye hesap yapıyorsan binmeyeceksin, tepki böyle gösterilir. Benzinin fiyatı bir yana motosiklete dünyanın parasını harcıyoruz. Bakımları bile araba gibi. Zincir temizlemek için bile 400cl spreye 50 tl ödüyoruz. Kilitlere 800-1000 tl oara veriyoruz sonra oturup beş kuruş hesabı yapıp pire için yorgan yakmaya kalkmanın bir manası yok.
Özetle benzine verecek paran yoksa binmeyeceksin bu alete. Motosiklet biraz lüks iş. Hepimiz keyif için biniyoruz.
Tekneye mazot 1 liraymış. Sen yelkenli sporuna yönelde inan mazot gider olarak en sona kalacak. Yakıt dünyanın her yerinde pahalı. Bizde daha pahalı. Abartacak, günlerce ağlamaya değecek bir konu göremiyorum.
Okuyanda adamlar onlarca tırı olan lojistik şirketi sahibi sanacaklar eleştirenleri.
En çok korktugum şey benzinli araçların piyasadan kalkması inşallah öle bişe olmaz
Bugüne kadar benzine gelen zamdan ötürü yaşam kalitesi değişen biriyle hiç karşılaşmadım.
Hani bu kadar eleştiriyi yapanlar iş adamı olsa anlarım. Ama motosiklet zaten en az yakıt tüketimi olan araç sınıfı. Ayda kaç km yapacaksında kaç tl etkileyecek 1 liralık fark?
Öğrenci arkadaşları hariç tutuyorum.
Sadece motosiklet olarak düşünmek çok sığ bir düşünce. Pazar dan aldığın domatesin fiyatına kadar akaryakıt fiyatları etkiler. Sanayi deki imalatçının maliyetini arttırır. Kısaca eczane den aldığın ilaca bile etkisi var. Bindiğin toplu taşımayı söylemeye gerek yok. Kuruş kuruş geldiği için hissetmezsin direk. Uzun vade de etkisini gösterir.
haber; Sanayiye verilen doğalgaza zam geldi
içerik; BOTAŞ, santrallere ve sanayiye sattığı doğalgaz fiyatını 1 Nisan'dan geçerli olmak üzere yüzde 9.7 arttırdı.
yorum;
bize ne a.q, sanayiciler ile santralciler düşünsün.
sonuç:
enerji maliyetindeki artış sebebi ile ürün, hizmet ve elektriğe zam gelir.
haftanın gölü ; kuckanın attığı, (uber ile 25 lira yazar)
haftanın büyümesi; ihracat % 100 arttı, ithalat ? (onu söylemeye gerek yok)
haftanın dikileni; laleler. istanbulun her yerinde laleler ile ilgili etkinlikler var, bkz. lale devri. menşei; devlet sırrı.
haftanın kelimesi; atarca.
haftanın eğlencesi; trevor noah ; "-welcome to great india ? "
haftanın kapanışı;
1 kadeh talisker,
bir kaç kadeh belvedere ,
küba purosu (balayı için kübaya gitme modasına selamlar),
Ulan hala bi tarafta tutarsız muhalefet, bi tarafta aldığı nefesten bile vergi alınsa hala iktidarı savunacak bir kitle... Allah sonumuzu hayır etsin.
Şu motosiklete ‘ keyif için biniyoruz’ demeyin lütfen siz öyle olabilirsiniz ama birçok insan araba alacak durumu olmadığı için biniyor. Biraz empati yapın lütfen. Kendimden örnek vereyim bi motosiklet tutkunu olarak hem zevk hemde ihtiyaçlarımı gidermek için biniyorum ama aynı zamandada öğrenciyim kendi masraflarımı sürekli kendim karşılıyorum motosikletimde dahil.Sizin için 50 kuruş birşey ifade etmiyor olabilir ama benim için ediyor.
Ne var yani benzine zam gelmişse? Paran yoksa binme arkadaş. Hem benzine zam gelince kime ne zararı var?
Iste bunlar hep... ee şey... tiner? Mi Ne?
Anlamadım bu ne kafası??
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)