Yıkadım çalışmıyor yardım!!
Reklamlar
-
Sa iyi forumlar herkese. Bugün motosikletimi yıkadım ve Barkın abinin videosu geldi aklıma Wd40 la temizledim güzelce.Daha sonra bi bineyim dedim ve motosiklet çalışmadı. Marş basıyor ama hiçbir şekilde ateşleme yapmıyor bir kez gelir gibi oldu çalıştı hemen stop etti bir daha çalıştıramadım. Yıkama işlemi sırasında suyu çok az açtım ve süngerle hafif bir şekilde sürte sürte yıkadım hep yaptığım şey. Tek farklı yaptığım bazı düğmelerin etrafına Wd40 sıkmam onun dışında farklı bir şey yapmadım. Konu hakkında bilgisi olan var mı yardımcı olabilir misiniz ?
Reklamlar
-
Buji piposunu çikar ve bezle kurula,en kötü ihtimal killswicht butonuna bak,su kaçip oksit vs.mi yapti.sabah yuksek ihtimal calisacaktir(kurudugu icin)
-
levend84 adlı üyeden alıntı
Buji piposunu çikar ve bezle kurula,en kötü ihtimal killswicht butonuna bak,su kaçip oksit vs.mi yapti.sabah yuksek ihtimal calisacaktir(kurudugu icin)
Anladım yarın çalışmazsa tuşun orayı söküp bi bakayım. Wd40 ile temizlemem sorun yapar mı elektrik aksamında ?
-
dogan70 adlı üyeden alıntı
Anladım yarın çalışmazsa tuşun orayı söküp bi bakayım. Wd40 ile temizlemem sorun yapar mı elektrik aksamında ?
Dostum yanliş anlama lafim sana değil,gecen esnaf arkadaşim almis eline wd40 kendi,apuş arasi hariç motorun heryerine sıkıyor..sağlam tersledim öglene kadar kustu konusmadi..(apuş aranada sık lafiydi tabi sabah benimde afyon patlamadigi icin lafim baya kalın geldi kendisine)
Contact spreyler var(yağsiz olacak) onlardan al elektrik tesisatina uygula,her spreyin amaci başka..bu öneriyide kimse vermez sana..her lafada inanma..
-
yan ayaklık müşürü ıslandıysa çalışmaz, sökmeyi deneyin.
-
Benim Pulsar'ı ben tazikli kompresörle yıkardım uzaktan. Bir defa fazla ıslatmışım. Ya hemen çalıştıracaksın zorlaya zorlaya. Yada bulaşmayıp bırakacaksın kurumaya. Seçim ve karar senin.
-
-
Bugün biraz uğraş sonu çalıştırabildim. Nereden kaynaklandığını bilmesemde bundan sonra daha dikkatli olacağım 😂
-
Tavsiyem motosikleti tazyikli su ile yıkamayın.Çok çamurlandıysa normal su ile motor aksamına ve elektrik devrelerine düğmelerine su fazla tutmadan silerek yavaşça yıkayın.Diğer yerlerini de nemli bez ile silip kuru mikro fiber bez ile kurulayın.Elektrik düğmelerine kontak yuvasına vb.. WD 40 yerine kontak spreyi sıkın.WD-40 yalıtkan olduğundan ve sıktığınız yerde tutunup kaldığından elektrik devrelerinde temassızlık yaratabilir.
-
Thracian adlı üyeden alıntı
Tavsiyem motosikleti tazyikli su ile yıkamayın.Çok çamurlandıysa normal su ile motor aksamına ve elektrik devrelerine düğmelerine su fazla tutmadan silerek yavaşça yıkayın.Diğer yerlerini de nemli bez ile silip kuru mikro fiber bez ile kurulayın.Elektrik düğmelerine kontak yuvasına vb.. WD 40 yerine kontak spreyi sıkın.WD-40 yalıtkan olduğundan ve sıktığınız yerde tutunup kaldığından elektrik devrelerinde temassızlık yaratabilir.
Wd40 yalıtkan değil iletkendir, elektrik aksamlarına da sıkılır.
Motosikletimin üstü açık..
https://www.youtube.com/channel/UCp4K0dvqaCd6YAr_beEsudA/featured?view_as=subscriber
-
WD 40 iletken değildir. Lütfen yanıltıcı bilgi vermeyelim.
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:29 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:07 ----------
Porselen kap içerisinde ılık tuzlu su bulunmaktadır. DC12 Adaptör kullanılmıştır. Devre tamamlanmaktadır.
[IMG]3c775d53ce[/IMG]
Farklı ve temiz bir porselen kap içerisine WD40 denen ürün spreylenmiş ve tekrar denenmiştir. Sonuç Voltmetrede görünmektedir.
[IMG]6c23706b65[/IMG]
Buyrunuz bu da ispatıdır. Neymiş efendim, tekrar edelim. WD40 iletken bir sıvı değilmiş ve deneysel kap mutfak tezgahına dökülünce yağ çözücü ile bilem zor çıkan bir zamazingoymuş.
İlaveten linkler zıçmıştır, daha sonra tekrar yayınlanacaktır.
Edit: hızlıresim link vermiyor, veren var ise pm den mailini bildirsin göndereyim, zahmet olucak ama yükleyiversin. Ricamdır.
-
BLUERAY adlı üyeden alıntı
WD 40 iletken değildir. Lütfen yanıltıcı bilgi vermeyelim.
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:29 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:07 ----------
Porselen kap içerisinde ılık tuzlu su bulunmaktadır. DC12 Adaptör kullanılmıştır. Devre tamamlanmaktadır.
3c775d53ce
Farklı ve temiz bir porselen kap içerisine WD40 denen ürün spreylenmiş ve tekrar denenmiştir. Sonuç Voltmetrede görünmektedir.
6c23706b65
Buyrunuz bu da ispatıdır. Neymiş efendim, tekrar edelim. WD40 iletken bir sıvı değilmiş ve deneysel kap mutfak tezgahına dökülünce yağ çözücü ile bilem zor çıkan bir zamazingoymuş.
İlaveten linkler zıçmıştır, daha sonra tekrar yayınlanacaktır.
Edit: hızlıresim link vermiyor, veren var ise pm den mailini bildirsin göndereyim, zahmet olucak ama yükleyiversin. Ricamdır.
Tinypic kullan.
Şu an mobildeyim yoksa yuklerdim.
Ust yorumda belirttim bu wd40´ı apuş arasina suren bile vardir.ota moka sıkıp duruyorlar..
-
-
BLUERAY adlı üyeden alıntı
...........
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:47 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:46 ----------
görünsün diye şeyettim hocam
-
Eyvallah üstad teşekkür ederim.
Hakkatten ama ha, onu bende duymuştum. Basura bilem iyi geliyomuş diye
-
Arkadaşların dediği gibi,
WD40 elektrik aksamına sıkma,
Mümkünse basınçlı hava ile kurula, yada zamanla kurusun.
-
WD40 = Water Displacement 40th try. Su/korozyon iticiligi 40nci deneme.
Su iletkendir. Metallerin 90i iletkendir. WD40 nedir: Anti-SU. Su neydi, iletkendi. Anti iletken kismina geldik mi, geldik. Rahmetli kontak anahtarinin gobegine, switchlere bile sikardi, yaglanmasi acisindan iyidir hostur ama immobilizer beyni icin, switchler icin super bir sey degildir.
Hele bir de WD40la motor yikamak, zincir temizlemek (ki temizlemez sadece su iticiligi saglar), WD40i bol bulduk sacalimlar yapmak tamamen Turklerin yapacagi seylerdendir.
WD40in topu topu iki uc gorevi var canlar: Paslanmayi onlemek, sikismis civatalari cozmeye yardimci olmak, hareketli bazi parcalarin (zincir degil!) yaglanmasina yardimci olmak. Sadece yardimci olmak. Bak su temasi nedeniyle bozulma ihtimali olan bir parcan vardir, ki bu da korozyon yani pasla alakalidir, oraya wd40 sikman sadece hayrina olur evet. Ama biraz okumak, ogrenmek, arastirmak, bunlari yapin yani.
Google'a wd40 yazin yahu, zor bir sey degil her sonucta yazar ne ise yarar.
Sorunuza cevap olarak, mars butonu bir devredir, oraya WD40 sikarsaniz buton devresiyle sensor arasina iletkenligi iptal eden bir sivi basmis olursunuz ki WD40 oyle ertesi gun kaybolmaz. Hatta bu sekilde o mars gobegini bozabilirsiniz bile(basima geldi).
WD40 sizin herseyiniz degildir, o sivinin ne ise yaradigini ogrenin. Harika bir seydir, ama harika oldugu sey disinda abartmayin.
-
arkadaşlar yağlı ve yağsız olmak üzere iki çeşit kontak sprey var,
benim mantığım yağlı sprey kullanmak mantıklı diyor,
siz ne dersiniz?
-
-
arkadaşların da anlattığı üzere elektrik aksamında anahtar vb. bir bölgeye wd 40 gelmiş bu da yüzeyi sararak yalıtkan bir hale getirmiş, dolayısıyla devre tamamlanmadığı için sistem çalışmamış.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)