40 lı yaşlardaki pcx ini satan birine ne tavsiye edersiniz?
Reklamlar
-
Angrypower adlı üyeden alıntı
Sen motorunu bulmuşsun o zaman neden 5vites tvs kovalıyorsun :D
Tvs 11-12 bandinda gelirse sirf yakit ve kaydirmali debr.icin alinir ee tabi 0km.
Ama fiyat yuksek olursa örnek 14 gibi o zaman inazumanin yakiti içmesi ve yedek parça fiyati beni üzmez,sonucta tvs´ye o farklari peşin bayiliyorum.
Gunde ev iş arasi 60km ve yan sanayii vs.hepsi içinde(80km).yekune vurunca 2k lik fiyat benim yakitimi amorti ediyor.
Reklamlar
-
pcx ten sonra xmax güzel bir geçiş olur.. biraz büyük gelebilir alışana kadar ama çok rahat edersin.. tavsiye ederim kesinlikle..
-
levend84 adlı üyeden alıntı
Tvs 11-12 bandinda gelirse sirf yakit ve kaydirmali debr.icin alinir ee tabi 0km.
Ama fiyat yuksek olursa örnek 14 gibi o zaman inazumanin yakiti içmesi ve yedek parça fiyati beni üzmez,sonucta tvs´ye o farklari peşin bayiliyorum.
Gunde ev iş arasi 60km ve yan sanayii vs.hepsi içinde(80km).yekune vurunca 2k lik fiyat benim yakitimi amorti ediyor.
Ustam kaydırmalıyı napacan ya.Her virajda 5 ten 2 ye çekmeyecen sonuçta,işe gidip gelen adama gereksiz donanım.
-
zekeriyaimam adlı üyeden alıntı
Ustam kaydırmalıyı napacan ya.Her virajda 5 ten 2 ye çekmeyecen sonuçta,işe gidip gelen adama gereksiz donanım.
Haci öyle deme şehir içinde ve bol trafikte ilaç gibi..
-
levend84 adlı üyeden alıntı
Haci öyle deme şehir içinde ve bol trafikte ilaç gibi..
Bin inazumaya yayla gibi çift kelle çift egzoz oh
-
Scooter gibisi yoktur, 250cc uygun bir şey bulmak kolay. Aklınızı çeleyim biraz. Çoğunlukla şehir içi kullanacaksınız, bagaj lazım uzun yolda da rüzgar camı konforu arttırır kuşkusuz.
-
Bana göre scooter'in tek avantajı kışın yağmur yağdığında altınızı kuru tutmasıdır. Başka da bir işe yaramaz
-
-
Route16 adlı üyeden alıntı
benelli trk 502
Şu zaman ve fiyat olarak baktığımızda bende aynen diyorum nokta.
-
Açıkcası 250 maxiscooter uyar, eğer bir daha kolay kolay değişmem uzun ömürlü olsun istiyorsanız şuan satılık olan kendi motorumu XEVO250 öneririm. Yazık günah xmax a 20 binleri vermeyin, hak etmiyor, malesef ülkemizde çok popüler, şişirilmiş balon misali.
-
halil altın adlı üyeden alıntı
NC 750 X DTC güzel motor. Fakat benim bütçeyi çok aşıyor.
Yeni forza 250 ise Temmuz ayında gelecekmis
Güzel abim al bi tane suzuki inazuma koy aksesuarları (ön cam elcik koruma arka ve yan çantaları vs.) hem scooterdeki rahatlık hemde inazuma için motorun mercedesi derler bir göz at sağda solda tanıtım videolarına
-
bende o yaşlardayım aşagı yukarı kulanım amacımız aynı bende CBR500 R kulanıyorum , yollar bozuk değil ise çok memnumun.
Boy kısa oldugu için endruolara boyum yetmiyor .
Bende RÜZGAR dan DAYAK yememek için sport turing tercih ettim. Naked almamaın tek sebebi bu
+ ları ;
Yakıt ekonomisi
Tork
Boy kısa ise rüzgar korumusı
Oturaklı bir duruşu
Kombine abs
Yeteri kadar güç var,
Geniş lastik
Dengeli yol alışı 140 ile çok güzel viraj alıyorsunuz çizgisini çok iyi koruyor.
Bilinen hiç bir kronik arızası yok
Ne çok devirli (ss ler gibi ) ne devrisiz (nc ler gibi) orta karar ,
Gücü TR için tam iadal ne güçlü ne zayıf.
İkinci el fiyatları çok uygun
Bu işin duayenleri motor blogu çok idal buluyorlar .
Honda yı zaten biliyorsun anlatmaya gerek yok
Eksikleri;
Bozuk yollar için amortisör sert.
YErden yüksekligi alçak kaldrıma falan çıkmak problem.
Bozuk tırıtıklı kasisli yolarda kollar a ellere gereksiz yük biniyor Rahat değil (yol kötü ise)
Ara motor diye TR de tutulmuyor (sadece tutulmama sebebi günahı ) ara motor olarak gösterilmesi kusuru bu .
Yokuş aşagı çok uzun iniyor isen koları agrıtır biraz belki gidon yükseltme ile sorun çözülür.
Ben bu motor ile iki kez yurt , dışına çıktım gerçi eruo uçtu artık bundan sonra eruo bölgesi bize haram oldu zaten pahalı geliyordu artık hepden gidemeyiz.
-
xmax 250 üzmez. aslında pcx ten sonra on numara olur.
ama biraz iyi gitsin derseniz kullanımı skuter gibi olan 2014-2015 honda integra harika olur.
-
Suzuki V-strom 250 ye bir bakmanızı öneririm.
Ayrıca malum sitede Honda Forza 300 ler var sıfır. Nefis frenleri vardır.
-
Hocam akıl yaşta değil baştadır, diye boşuna söylememişler. Siz nasıl hissediyorsanız kendinizi, hiç düşünmeden o motoru alın. Kim ne diyecek ki? Esas bu işi yapamayan yaşıtlarınız düşünsünler. "şöyle bir hayatım olamadı" diyerek hayıflansınlar. Size önerim, kendinizi asla sınırlamayın. Gönlünüzden hangi motor geçiyorsa onu alın. 60 yaşında deri ceketini giyip Harley sürünce "vay beee" demiyor muyuz elin adamına? İşte bu "vay bee" olsun sizin de rehberiniz.
Kazasız belasız sürüşler dilerim.
Sevgiler.
-
Fiyat/performans acisindan su an en mantikli makina crf rally..
-
Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ler. Hepsini dikkatle okuyorum.
Benim ibre hala x max 250 den yana. Yanlız bayiden aldigim bilgilere göre, artık 2018 model x max 250 gelmeyip, 300 ler gelecekmis. Bu durum x max 250 nin ikinci elini nasıl etkiler acaba? Mantiken 300 ler hem fiyat hemde Mtv açısından düşünülürse pek tutmayacaktir. Dolayısıyla yeni gelen honda forza ya yarar. Yamaha nin taktiği anlaşılır değil.
-
halil altın adlı üyeden alıntı
Merhaba, 40 lı yaşlardayım. Motoru zevkine kullanan biriyim. Genelde kısa mesafelerde, bazen de 100-300 km mesafeli gezilerde kullanıyorum. Senede ortalama 1500 km kullanımım var. 5 yıldır kullanmakta olduğum pcx 125 motoru sattım. Yamaha x max 250 almayı planlıyorum. Çok sık motor değiştiren birisi olmadığımdan, vitesli motor da olabilir mi diye düşünüyorum.
250 cc vitesli motor tecrübem var.
Scuteri, otomatik olması, rüzgara karşı biraz daha korunaklı olması ve bagajının geniş olması nedeniyle ilk sırada istiyorum.
Vitesli motoru ise, motora binme hissini daha çok vermesi nedeniyle ikinci sırada istiyorum. Fakat yaşım itibari ile genç işi spor motorlar tavsiye etmemenizi rica ederim.
20 000 lira gibi bir bütçem var. taksit imkanı bulursam 30 000 liraya çıkabilirim. Kredili yada vade farklı ödeme şekillerini düşünmüyorum.
Birde, marka olarak tercihim, honda, yamaha, suzuki gibi bilindik markalar.
Yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Dostum 40'lı yaşlarda olduğunu ve genç işi tavsiye istemediğini yazmışsın. Daha dur bakalım, benim hissettiğim 26 gibi (kimliğe göre 46). Nerdeyse MT 07'nin yanına bir de ZX10 ya da ZX12 çekesim var. Arkadaşlarda genelde ZZR 1100 takıldıkları için bir farkım olsun istiyorum doğrusu, düşündüğüm makineler limitörsüz olmalı..
-
40 yaşında birine akıl vermek yakışık almaz.
-
Hmm.
Yaş kırk.
Abim senin integra vaktin gelmiş.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)