Beyler cbr 125 aldim yeni bosa almakda zorlaniyorum durdugum yerde isiklarda falan ayagim kirilicak gecmiyor bosa ne yapabilirim
Beyler cbr 125 aldim yeni bosa almakda zorlaniyorum durdugum yerde isiklarda falan ayagim kirilicak gecmiyor bosa ne yapabilirim
Boşa geçmiyor derken 2 ye atıyorsun herhalde biraz daha nazik dene boşa atmaya çalışırken bende 2 ye atarken boşa çok geçiyorum sorun yoksa eğer boşa atmak gayet kolay bir işlem
Motosikletin nasıl vites atıyor. Benimki n-1-2-3-4 aşağı doğru. dururken 4den boşa geçiyor. Eğer vitesler 1 yukarı2 yukarı3 şeklinde ve boş 1le 2 arasında ise yavaşça dokunarak değiştir vitesi. Bide debriyajı tam çek.
Durana kadar vites dusur.ara gaz vererek vites dusur durdugunda bosta olsun.bu hareket zamanla oturacak.yoksa besinci vitesde dursak bosa almak baya zorlar zaten.
zamanı geldiğine herkez boşa almayı öğrenir
Hafif ara gazı ya da hafifçe ileri geri oynatarak geçirebilirsiniz. Tam durmadan önce boşa almayı refleks haline getirin.
Bu motorunuza özel bir durum değil, motosiklet şanzımanları genelde böyledir.
Dostum eski cbr 125 sahibi olarak yapman gereken şu:debriyajı sıkıp 6000 devire getirip dene hızlıca geçer.Eğer boşa geçmesi sürekli zor ise debriyaj balatasını değiştirmen gerekiyor olabilir.Bazı cbr 125 lerde görülen bir durum bu.Benim motosikletimde de aynı sorun vardı.
Motor çalışırken boşa almak bazen zorlayabilir , hem motosiklette vitesi boşa atmak çok da gerekli değil , boşa atıp bekleyeceğine vitesle uğraşma stop et ..
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)