Bundan üç sene önce kamyon almaya Aksaray'dan kalkıp İzmir'e gittim. Kamyon döküktü baya. Fotoğraftakiler gibi değildi. Ama ben onca yolu gelmişim. Gözümü kararttım aldım. Bi şekilde toplandı ve şimdi gayet iyi kullanıyorum.
İki sene önce yine kamyon almaya gittim Denizli'ye. Sadece çalıştırdım sesini dinledim. Neyse dedim bunca yol gelmişim.
Yol çıkınca farkettim arızalarını. Bi şekilde yapıldı ve kullanılıyor.
KTM'yide öyle aldım. Biçok sıkıntı vardı hepsini çözdüm şükür. Bi tek marş kolundan yağ atması kaldı. Onun içinde blok yarılması lazım. Aciliyeti yok diyip kullanıyorum.
Ben hep böyle gözümü karartıp gidiyorum ama işte motosiklet konusu farklı. Çok dökük motoru toplamasıda ayrı dert. O yüzden sordum tamirattan anlarmısın diye. Xt600'ü söke taka öğrenebilirsin mesela. Hava soğutmalı motor. Yada XL185 XL200'üde öğrenebilirsin.
Ben modeller örnek olsun diye o linkleri verdim. Mesela araştır XL185'in yakında bulabilirsin. Yada Bergama Enduro Garaj var onlara ulaş. Polis çıkmasıydı sanırım XL185'i restore edip veriyorlar. Bütçenede uyar komple elden geçirip veriyorlar. Ellerinde hala varmı bilmiyorum. 3500'e veriyorlardı sanırım. Bi araştır sen onu.
Xt600'ü toplaması daha zor tabi. XL185 bi şekilde toplanır. Başlangıç içinde daha uygun olur.
Baya baya yazdım sana o zaman iki tavsiye vereyim. Sadece arazi diyorsan tip önemli diyorsan XL185 al. Kırılacak grenaj yok zaten.
Motoruda o yukarda yazılan çinlilerden daha iyi.
Ama ben şu durumda olsam NX250 alırdım. Uzun yolada gider. Parçası ne durumda bilmiyorum ama ben korkmadan alırdım.
https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-honda-efsane-nx-250-529589409/detay
Korkmadan al diyebileceğim motor KUVVETMİRA'nın motoru. Xt600'e KTM grenajı takmış. Bana söylemişti satayım diye ama ben o sırada KTM'nin pazarlığı bitirip söz vermiştim. Yoksa onun motoru alırdım. Forumdan mesaj atarak ulaştın mı? Fiyatıda senin bütçene uyar bence.
---------- Mesajlar birleştirildi - 00:24 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:22 ----------
Arkadaşım bi yerden ihale ile alınmış XL 185 gelecek diyordu. Yarın onada bi sorayım. Varsa öyle bi durum ucuza ayarlayabilirsek kendin toplarsın.