Motosiklet Kafes/Kabin için Öneriler ve Beyin Fırtınası
Reklamlar
-
Herkese merhabalar.
Çocuk doğduktan sonra motosikletimi satmıştım, zehir tabi, Perşembe günü itibariyle tekrar geri döndüm asfaltlara.
Bu arada taşındım, ve artık kapalı otoparkım yok. Şu an için, Oxford 2mt lik bir zincir ile bahçe duvarındaki sağlam bir demire (en azından demir olduğunu düşünüyorum) ve arka diskte alarmlı kilit kullanıyorum. Son olarak brandasını kapatıyorum.
Şimdiye kadar iki motosikletim çalındı, o yüzden haklı olarak epey tedirginim. Motosikleti koyduğum yer sitenin önü. yaya girişinin olduğu yer, arabalar etrafıma parkediyor. Biraz şanslıyım çünkü motosiklet çok belli olmuyor akşam saatleri. Arabalar engel oluyor. Ama işte zaten dikkat çeken b ir alet, kafaya takan her türlü götürür.
Neler yapabilirim diye düşündüm, sonrasında motokabin denen ürünü gördüm. Tam aradığım şey, fakat 5.000 TL gibi fiyatı var. Zaten kaskom var, 1.500 tl veriyorum ama bir de kalkıp 5.000 TL veremem haliyle. Ki firma da zaten sattıkları ürünün birinci amacının motosikleti hava şartlarından korumak olduğunu söylüyor. Hırsızlık ikinci planda, zira ürün kompozit. (Buradan link paylaşmıyorum reklama girmesin diye. Google da var zaten motokabin diye yazınca.)
Bu ürüne benzer neler alternatif olabilir sizce ?
Hani metal kafes bile olur aslında diye düşünüyorum.
Örneğin yukarıdaki ürünün uygun boyutlusu ve tekerleksizi bir nebze güvenlik sağlar. Abus kilidi motora takana kadar bunun kapısına takarım ?
Sizlerin yorumları da epey değerli olacaktır.
Reklamlar
-
Zincir kilit + alarmlı disk kilidi + branda + kasko var daha ne olsun ki? Metal kafese koysanız ne olacak ona da bir asma kilit takacaksınız, motoru çıkarmak için 3 tane kilit açacaksınız.
-
çağır bir demir doğramacı ustayı,220x100 ebatlarında 30x30 demir profilden kasa yaptır,dışınıda desenli 1,5 mm sac ile kaplattır,ön tarafınada açılır kapanır bir kapak yaptır,kapağada 2 tane altlı üstlü yandan sürgülü asma kilit tak evladiyelik olsun,sana maliyeti en fazla 1000-1500 arası olur,yanlız bunu koyacağın yerde problem olmaması lazım,şikayet etme gibi bir durum olması açısından
-
YERUÇAĞI adlı üyeden alıntı
çağır bir demir doğramacı ustayı,220x100 ebatlarında 30x30 demir profilden kasa yaptır,dışınıda desenli 1,5 mm sac ile kaplattır,ön tarafınada açılır kapanır bir kapak yaptır,kapağada 2 tane altlı üstlü yandan sürgülü asma kilit tak evladiyelik olsun,sana maliyeti en fazla 1000-1500 arası olur,yanlız bunu koyacağın yerde problem olmaması lazım,şikayet etme gibi bir durum olması açısından
220 uzunluk
100 genişlik
160-170 yükseklik(kurtarır herhalde)
Zemine paslanmaz sac atılmayacaksa,4 bacaktan zemine dübellenir
1.kat balkon altı müsait bir yer olursa tatava yapacak komşu vs.yoksa.zemine çelik dübelle(ilaçlı) bile çakılır.[/QUOTE]
Toplam(ortalama)(18mt)3 boy 30x30 profil(1 boy 6mt) :Max 130-150tl,perfore tel ve işçilik max 500 tutabilir.dübeller 100-150tl
Kabaca 800tl yer.doğramacı tanıdığın varsa L lamadan bile yapar 600tl'ye halledersin.
-
Kasko olduğuna göre garajın amacı dış etkenlerden korumak olmalı, kafes mantıklı gözükmüyor.
Ben lambri yaptım, saç vb olarak değiştirilebilir.
http://www.motosiklet.net/forum/mt-k...j-projesi.html
-
Yerim olsa keşke projeni çok beğendim abi, direk böyle birşey yapardım, lambri hoşda görünüyor.
-
Kasko ve zincir varsa bence çok uğraşmaya değmez.
Kapalı olursa şöyle bir avantajı olabilir... Bot, yağ, yağmurluk spreyler takım alet vs içine koyabilirsin. Böylece evde yer işgali olmaz.
Bu durum için apartmana bir sor derim. Kesin bir karşı çıkan olur.
-
Su portatıf olanlar var pvc ve brandadan yapıyolar
-
mts arac takip sistemi varmis yillik 200 tl gibi bir gideri var sanirim. 1 defalik da 400 tl aliyorlar galiba. hem telefon ile takip edilir hem de biri calmaya calisirsa haberin olur.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)