Zaten artık ABS li olmayan modellere ithalat yasağı gelmedi mi? Yeni modellerde ABS zorunlu diye biliyorum.
Zaten artık ABS li olmayan modellere ithalat yasağı gelmedi mi? Yeni modellerde ABS zorunlu diye biliyorum.
Midem bulandı şu abs konusundan.Başlığı hit almasını isteyen ABS konusu açıyor.Sen ABS’li motor binme bilader
. . .
Bugün piyasada ABS'siz alabileceğiniz araba yok. Yani gidip "ben ABS'siz istiyorum" derseniz, yok öyle bi model.
Çok matah bi şey olmasa böyle bir durum olmazdı. Demek ki faydası tartışılmaz. Gerçeğin kendisinden bahsediyoruz burada.
İş eninde sonunda dönüp dolaşıp bütçeye geliyor. Şu an kullandığı motoru zamanında makul bir farkla ABS'li olarak alma seçeneği olan hemen herkes mutlaka onu tercih ederdi.
Ve tabii ki her ABS'li motosiklet tartışmasına eklenmesi zorunlu olan videoyu da aşağıya bırakalım
https://www.youtube.com/watch?v=dJ_UkAFW6cA
Son olarak, motosiklet sürmeyi bilmeyen, eğitim almamış, fren çalışması/alıştırması yapmamış bir motosikletli, ABS'li herhangi bir modelle de kendini çok rahat öldürebilir. Burada ABS'yi hayat kurtarıcı bir ana faktör olarak değil, destekleyici kritik bir etken olarak görmek lazım. Zaten bu gibi sistemler elektronik destek/yardım (electronic aid) olarak geçerler literatürde. Yani sizin yerinize sürmezler Sürmeyi bilmiyorsanız yine patlarsınız, yine patlarsınız.
Fren olsunda motorda nası olursa olsun önemli deil benim için her türlü durdurulur
Ki ABS motosiklet için çok daha kritik bir teknoloji. Arabada ön teker kaydığında en fazla direksiyon çalışmıyor, motosiklette direk düşüyoruz.
Bir de bakıyorum, ABS'ye b?k atanların hemen hemen hepsi ABS'siz motosiklet kullanıyor. Hava soğutmalı kullanıp radyatöre laf eden mi ararsın, karburatörlü motor kullanıp enjeksiyona laf eden mi? Bi türlü de nasip olmadı ki biri çıksın desin: Ne zamandır kullanıyorum, bıktım artık bu enjeksiyondan, su soğutmadan, ABS'den, vs.
100cc Çin malı motosiklet kullanıcısından (kullananları tenzih ederim) ABS'nin ne kadar sorunlu bir teknoloji olduğunu öğreniyoruz. Hazır yazmışken Goldwing ve K1600GT hakkındaki görüşlerini de paylaşsalar da istifade etsek...
Ama çok zorluyorsun sen! Sustum sustum da onun da bir sınırı var, son kez rica ediyorum senden 40 yaşına merdiven dayamış biri olarak; lütfen üslubuna dikkat et artık!
Bir bilgiislemci söylerdi en iyi virüs programı kullanıcıdır...
Bana mı yazdınız eminim değilim, ama son paylaşımım size değil, ABS'nin standardı olmayan sorunlu bir teknoloji olarak kaza yaptırdığını iddia eden @CanYıldırım nick'li üyeyeydi. Cehaletin boyutuna sabredemedim.
Sizi de anlıyorum, yeni sürücüleri boşu boşuna korkutmayalım, tutucu olmayalım. Ama bence motosiklet zaten korkulması gereken bir araç. İnsanlar zevk için aldıkları riskin bilincinde olmalılar.
Küçük hacimli motosiklet tecrübem çok olmadı, ancak değer verdiğim hiç bir yakınıma, 600cc ve üzeri elektronik desteksiz SS veya naked aldırmam, kesinlikle. Buradaki hiç bir arkadaşa da tavsiye etmem. Güvenli değil çünkü. Bu araçları güvenli kullanabilmek için pistte özel spor motosiklet eğitimi almak şart. Zaten buna maddi gücü yeten de elektronik destekli bir araç tercih eder.
Günümüzde motosiklet hobisine girmek isteyen her arkadaşa da, nasıl kask başta olmak üzere ekipman tavsiye ediyorsak, aynı şekilde ABS'li motosiklet tavsiye edelim. "Olmasa da olur" demiyelim. Nasıl ekipman için öyle demiyorsak, ABS için de demiyelim. Çünkü ABS bir güvenlik sistemi. Nasıl iyi araba kullandığını düşünen birinin "emniyet kemeri takmasam da olur" demesi saçmadır, bu da aynı şekilde.
Zaten maddi gücü yetmeyen almaz, ancak nasıl ceket kullanmadığında "Ulan ola ki düşsek omuz dirsek dağılacak" tedirginliği yaşıyorsa, aynı şekilde "Ulan yolda kum-çakil-yag varken, ya da acil bir durumda aniden frene asılsam düşme ihtimalim yüksek" tedirginliği yaşamalı.
Yine, yeni, yeniden ABS. Bıkmadınız, usanmadınız, halen tartşıyorsunuz.
Varsa iyi bişey, yoksa temin edebiliyorsanız o teknolojiyi temin edin. Temin etme şansınız yoksa gidin doğru dürüst sürüşünüzü ve tekniğinizi 2defa geliştirin.
NOT: ABS varsa tekniğinizi 1defa geliştirin xD
Bu cevap size değildi. Ama açıklamalarınız için teşekkür ederim sizinle hem fikirim.
valla ufak sinifta kabul ediliyor galia cunku su an gelen bazi yeni modellerde bu sekilde. honda , yamaha gibi ureticilerin bile boyle modelleri olduguna gore tam sart degil herhalde. yada ufak siniflarda sart degil. orasini bende anlayamadim. ayrica hala daha karburatorlu modeller geliyor. enjeksiyon da sart olacakti ama?
1 yıl abs'li xmax250 kullandım,14 bin km yaptım şehir içi/şehir dışı.(izmir/ankara/karadeniz şeridi/batum)çok matah bir özellik essahtan mucizevi bir şekilde durduruyor motoru..
Hee benim motorumda devreye girdimi?nedense hiç girmedi(ulan yoksa sistem bozukmuydu)yoksa bendemi sorun vardı bilemedim..
Velhasıl abs ile böyle bir dostluğumuz oldu varlığını hissetmedim,yokluğunda hiç hüzünlenmedim
Sonuç olarak:
Abs iyidir,iyi bir teknolojidir,iyidir işte yahu...
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)