Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Gidonu çok sıkmak :))

REKLAM ALANI
    semih118 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    rapid 50-cbr250-xmotion efi 250-rn 180-Kuba RX9...
    Merhaba arkadaşlar bilenler vardır 50ccden sonra cbr 250ye geçtim. 5 dakikalık sürüşten sonra ellerim ağrıyor uyuşuyor gidonu sıkmaktan. Bundan nasıl kurtulabilirim? Zamanla geçecek bir şey sanırım yinede tecrübelilere bi sorayım dedim. Başka bi sıkıntım yok çok şükür

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    uzay gemisi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    09
    neredeyse her motorcu bilir ki gidonu fazla sıkmak motorun kendini kaybedip kafa sallamasına, yani tank slapper dedikleri olaya yol açar. başınıza ciddi iş alırsınız benden söylemesi bir an önce o alışkanlığınızdan kurtulmaya çalışın

Metilen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Peglere ayak parmaklarının bittiği nokta ile bas, dizlerinle depoyu tut. Sürüş esnasında ara ara kontrol et kendini doğru oturuyormuyum diye. Gidonu sıkmak ağrı dışında da pek çok güvenlik sorunu yaratabilir. Dikkatli ol.
    gerivites ve mavellen bunu beğendiler.

gidonu sıkmanın temel sebeplerinden biri de kendinize ait oturuş pozisyonunu bulamamanız , depoyu kavrıyamamanız ve motor üstünde stabil bir duruş sağlıyamadağınızdan kaynaklanır. Zaman içinde motora alışırsınız ve bu alışkanlığınızdan vazgeçersiniz diye düşünüyorum. Ayrıyetten gidonu çok sıkarak kullanırsanız o motor kaba tabirle dönmez hocam.

Motosikleti
    pulsar ns200
    bileklerde yorulma ağrı oluyorsa oturuş pozisyonunuz sağlıklı değildir

Motosikleti
    Evet biraz öne doğru yatık pozisyon olduğu için daha alışamadım. Motoru aldığım arkadaş uğradı az önce o da sizlerin dediklerini söyledi. Bacaklarla depoyu motoru tutamıyormuşum daha toplam 15 km sürmüşüm motoru inşallah alışırım. Ayaklarıda en ucuna basmam gerekiyor ama vites atarken garip oluyor biraz vitesi bulamıyorum bi anlık falan enteresan şeyler 😂

Shrieker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    var bi şeyler
    Şuraya bir bakıver.

Motosikleti
    Alıntı Shrieker adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Şuraya bir bakıver.
    Çok sağol okudum hepsini. İnşallah kendimi geliştiricem zamanla daha 10 15 km oldu kullanım süresi

CriminalS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Mondial 150 Mh Drift
    Benimde debriyajı sıkmakdan ağrıyo
    levend84 bunu beğendi.

zekeriyaimam - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    simson
    Alıntı CriminalS adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Makine gergin kardeşim
    uzay gemisi, levend84, valeros46 ve 1 diğerleri bunu beğendiler..

uzay gemisi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    09
    Alıntı zekeriyaimam adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Makine gergin kardeşim
    arkadaş silindir pistonu bir tık daha büyütse r1 kovalayacak sen ne diyorsun. kardeşte sağlam bilek var iyi sündürüyo devri

gerivites - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    D400
    doğal olarak benzer cevaplar gelmiş. ben motosiklete başlamadan önce birsürü video seyrettim. bu videoyu izlediğimde hiçbirşey anlamamıştım ama motosiklet kullanmaya başladıktan sonra tekrar izlediğimde bana çok faydası oldu. Ayrıca ayak uçlarını içeri bakacak şekilde çevirirsen otomatik olarak dizlerin kapanıyor ve depoyu tutmuş oluyorsun. dirsekleri de az bişey kırdın mı olay tamam. öbür türlü bütün yük koluna biner, hem gaz fren debriyaj zorlaşır hem de ön frende tüm yük yine kolunda olacağı için rahat fren yapamazsın, fren yaparken motosiklete yön veremezsin.

mustafa_325 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Pulsar RS 200 - Thriumph TİGER 800
    Yanlış şekilde oturuyorsun galiba. Motosikleti sürerken kollarda hiç yük olmaması lazım.

Seleye otururken depoya dayanma araya 1 yumruk girecek kadar boşluk bırak. Dizlerinle depoyu kavra, öne eğil ve kollarını dirsekten kırarak elcikleri tut.

Motosikleti
    ......
    Devri tutturursan debriyaja basmadan bile vites attirirsin,

Hatta sağlam attirirsan,duvara ismini bile yazarsin..

54RR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    --12 R1 Crossplane
    Alıntı uzay gemisi adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    arkadaş silindir pistonu bir tık daha büyütse r1 kovalayacak sen ne diyorsun. kardeşte sağlam bilek var iyi sündürüyo devri
    Geçen bir tanesi kovaladı beni reis. Adam ölümüne yatmış motorun üstüne, motor basık, aynadan gördüm gaz kolunun ruhunu çekti eleman. Dayanamadım gazdan çektim elimi, zaten 80 le gidiyordum. Eleman beni geçince mutlu oldu.
    Bence bu drift li arkadaş motorun üstüne iyi kapanırsa 600rr ları garanti tokatlar.
    İnsanlar sevilmek için yaratıldılar. Eşyalar kullanılmak için. Dünyadaki kaosun nedeni; eşyaların çok sevilip insanların ise kullanılmasıdır.

Pangaea - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Ybr 125
    Bu adamı görünce aklıma direkt şu video geliyor artık

www.instagram.com/p/BgD80GXhoJJ/

Motosikleti
    Mh Drift 125>Rx3i Evo Abs
    Alıntı uzay gemisi adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    yolda yakalamasın
    Bitmeyen tutkudur,özgürlüktür,her piston vuruşunda yürekte artan Aşk'tır motosiklet...

Motosikleti
    Alıntı gerivites adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    doğal olarak benzer cevaplar gelmiş. ben motosiklete başlamadan önce birsürü video seyrettim. bu videoyu izlediğimde hiçbirşey anlamamıştım ama motosiklet kullanmaya başladıktan sonra tekrar izlediğimde bana çok faydası oldu. Ayrıca ayak uçlarını içeri bakacak şekilde çevirirsen otomatik olarak dizlerin kapanıyor ve depoyu tutmuş oluyorsun. dirsekleri de az bişey kırdın mı olay tamam. öbür türlü bütün yük koluna biner, hem gaz fren debriyaj zorlaşır hem de ön frende tüm yük yine kolunda olacağı için rahat fren yapamazsın, fren yaparken motosiklete yön veremezsin.

https://www.youtube.com/watch?v=v-qyGTSbylo
    Videoyu izledim teşekkür ederim.

---------- Mesajlar birleştirildi - 15:06 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:05 ----------

Alıntı mustafa_325 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yanlış şekilde oturuyorsun galiba. Motosikleti sürerken kollarda hiç yük olmaması lazım.

Seleye otururken depoya dayanma araya 1 yumruk girecek kadar boşluk bırak. Dizlerinle depoyu kavra, öne eğil ve kollarını dirsekten kırarak elcikleri tut.
    Üstteki videoyu izledim aynı şeyleri söylüyor. Daha çok acemiyim 10km kadar sürdüm toplam 😁 inşallah geliştiricem kendimi

---------- Mesajlar birleştirildi - 15:08 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:06 ----------

Alıntı mustafa_325 adlı üyeden alıntı Mesajı göster

Üstteki video da aynı şeyleri söylüyor öğrenmeye çalışıcam. Daha çok acemiyim 10 km kadar sürdüm cbrı 😁

okanbagiscan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Genelde AEA da videosunda söylediği gibi oturuş pozisyonu depoya bir yumruk mesafe bırakıp oturulur deniyor.Bana OMM nin kapalı alan eğitiminde bu bir yumrukluk boşluğun aslında yarışçılar için olduğunu,onların virajlarda sarkarak dönüşe katkı sağladıklarını bizim gibi fanilerin ise sarkarak dönüş yapmamasını söylediler.Ben o günden beri orada gösterdikleri gibi hiç boşluk bırakmadan oturuyorum.Bacaklarımla motoru daha sıkı tutabiliyorum artık hem motorla bütünleşmem daha stabil oluyor hemde bacaklarımla daha sıkı tutunduğum için kollarım artık ağrımıyor.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)