Arkadaşlar ne zamandır kask taktığım için saçımı yapmıyorum.
sizce bi zararı var mı yada yapanlar var mı kask kullanırken saç yapmanın?
Arkadaşlar ne zamandır kask taktığım için saçımı yapmıyorum.
sizce bi zararı var mı yada yapanlar var mı kask kullanırken saç yapmanın?
Balaklava ya da buff mı ne diyorlar onu kullanmaya özen göster saçların hem yağlanmaz çok hemde temiz kalır, kaskın içide temiz kalır. Ben ilk zamanlar jöle sürüp kaskı takardım sonra kaskın içi kokmaya başladı. Bunu alışkanlık haline getir.
Saç yapmaktan kasıt nedir anlamadım?
Öncelikle saçlarını yaparsan saç dönmesi olur, saç beynine doğru uzar. Bu durumun ehemmiyetini göz ardı etmemek lazım. İkinci bir seçenek ise Taft marka 5 numara keratinli saç spreyi alıyoruz. Saçlarımızı güzelce kuruttuktan sonra 10 dakika kendi haline bırakıyoruz. Ardından 15 cm uzaktan sıkarak şekillendirme işlemini bitiriyoruz. Sonra buff'umuzu kafa tabanından, tepesine olacak şekilde küçük hareketlerle başımıza oturtuyoruz. Çıkarırken yan kafa kemiklerine ve oksipital bölgeye bası yaparak saçımızdan alıyoruz. Teşekkür ederim
Ben jöle sürüyorum fakat kaskı taksamda takmasamda saçımda bozulma gibi bir durum söz konusu değil görenler hayret ediyor nasıl bozulmuyor diye bu arada saç tarama şeklimde öyle basit birşey değil Q7 tarzı biraz daha havalısı
Kaskí cikardiktan sonra sacim cok sekil oluyor sekil vermekten iyi yani
Benim tepe kel, yanları ve arkayı 14 senedir 2-3 günde bir jiletle traş ediyorum da illallah ettim artık. Yanları uzatsam Tecavüzcü Coşkun'un 70'li yıllardaki pislik tipine benziyorum. Ektirmeye kalksam yüzey geniş, yeterli donör malzeme yok. Peruk taksam Selami Şahin'e benzeyeceğim. Arkaları uzatıp at kuyruğu yapsam mahalleye sokmazlar.
Jöleyi bolca yedirmen lazım saça,kuruduktan sonra mis,bir nevi tabaka oluşturması lazım(kask dış kabuk)benzeri.
Veya termoplastik,fiber,carbon tarzı özel jöleler üretilse benzer durumdaki motor sevdalılarına bir nebze yardımcı olacaktır.
Şekil olsun hemde havam olsun
Kask maalesef saç dökülmesine sebebiyet vermekte, önüne geçmek için balaklava veya buff kullanımı tavsiye ediyorlar, saçın bastırılması nedeniyle kırılmasına sebep oluyor, buff veya balaklava bunun bir miktar önüne geçiyor.
Al bendende o kadar arkadaş
Yeminle motordan soğutuyor şaç dökülmesi
Kask takmadan binemiyorum
2 sene sonucunda kafamın üstünde 3 parmak genişliğinde kellik oluştu
Her geçen gün kellik artıyor bu işin sonu nereye varacak arkadaş
---------- Mesajlar birleştirildi - 10:06 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:52 ----------
2 yıl baklava kullandım şaçın ezilmesini kırılmasını önlemedi
Buff kullanmadım bir deneleyim bari
Arkadaşlar hiç birşey canınızdan önemli değil size bir taktik vereyim hani bende çok fazlasıyla işe yarıyor bende zamanında çok araştırdım ama çözümü en sonunda kendim buldum
Birincisi aldığınız kaskın cam kısmı biraz genişse eğerki işiniz çok çok daha kolay olacaktır
Kaskı taktığınız zaman birincisi bağlantı iplerinden dışa doğru hafif gerdirerek takın
İkinci ve son olarakta taktınız kaskıkafaya tam oturtmayın oturtmayın derken şöyleki , kafanın üst kısmında bi 3-5 cm boşluk kalsın ilk zamanlar biraz değişik gelebilir fakat gayet güzel saçlar hiç bozulmuyor kafanın üst kısmına kask baskı yapmadığı için saç dökülmeside sıfıra inmekte aynı şekilde bozulmada olmuyor.
Ben sabahları işe gelirken bu şekil yapıyorum tabi iş dönüşü zaten eve gideceğim için normal standartlarda takıyorum oda sorun olmuyo evde zaten düzeltme şansınız var.
Bu birinci seçenek ikinci seçenekte çalışanlar için saçı yapmadan takın kaskınızı iş yerine gittiğiniz zaman düzeltin yani ama gülü seven dikenine katlanır bu iş böyle kask takmak zorundayız çözümleri kendi kendimize bulacağız böyle şeylere
:D Teşekkürler arkadaşlar.
Bıktım her gün saç yapmaktan. Vurdum 3e. Sıfır sıkıntı
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)