Kullandığınız koruma, kullanmadığınız korumadan iyidir.
Süper korumalı çizme alıp giymeyecekseniz bir işe yaramaz.
Kullandığınız koruma, kullanmadığınız korumadan iyidir.
Süper korumalı çizme alıp giymeyecekseniz bir işe yaramaz.
Özellikle bot ve çizme konusunda edindiğim fikir şu oldu: Koruması güçlü bir ekipmanı rahat yapmak zor. Var, ama az.
Ayak acaip komplike bir uzuv. Hem tüm vücudu taşıyor, hem de çok farklı yönlerde ve şekillerde oynayabiliyor. Bunları çok kısıtlamadan güçlü koruma dizayn etmek zor anladığım kadarıyla.
Eldiven de kısmen öyle sayılabilir.
Koruma demiri.
Motosikletiniz yan yattığında ayağınıza, bacağınıza yük binmeyecek şekilde geniş bir koruma demiri taktırın.
Topuz falan ancak karenajlarınızı korur muhtemelen ...
Tek silindir hava soğutmalı motosikletlere koruma demiri rahatlıkla takılıyor...
Radyatörlü bir modele geçtiğimde de (sıvı soğutmalı) bir şekilde koruma demiri taktırmanın yolunu bulurum diye düşünüyorum...
Motosikletinizin yan yatması durumunda dizinize nasıl bir yük bineceğini görmek için yumuşak bir zeminde gerekiyorsa arkadaşlarınızdan da yardım alarak motosikletinizi usulca bir tarafa yatırın... Bacağınıza yük biniyorsa, şekil mi önemli bacak mı tekrar bir düşünün derim ...
Bizim bu forumdan İrfan Usta var; irf moto, her motosiklete koruma demiri vb. üretim yapıyor...
Koruma demiri ve slider her zaman faydalı olmayabiliyor, hatta bazen zararlı bile oluyor.
2 sene önce motosiklet düştüğünde slider dizime çarptı. Keşke taktırmasaydım dedim içimden...
Bazen de tam yan düşmeyen motosikletten sürücü düşünce kafası daha hızlı çarpabiliyor yere.
Şimdiki motosikletimde hiç bir koruma yok. Kasko da yok. Düşse muhtemelen çöp olacak. Ama taktırmayı da düşünmüyorum.
Valla ben bot u beğendim.
Günlük olarak bot kullanıyorum,uzun gezilerde çizme.
400TL mi
Scoyco. 400TL.
Korumaları, garantisi, distribütörü var mı?
400TL. Scoyco.
4Riders, Forma, Rockwell tercih ederdim ben o paraya.
4riders uzun bot giyiyorum. İş yerinde spor aykkabılarım duruyor. Geldiğimde değiştiriyorum.
http://www.motomax.com.tr/4riders-breeze-evo-yazlik-bot-pmu12061
bunun eski modeli
instagram.com/gerivites
youtube.com/user/nimbus8222
Günlük kullanımda ve her zaman çizme.
Touring tarzı çizmeler oldukça konforlu olabiliyor.
İllaki bot alacağım diyorsan o botlar yerine aşağıdaki linkten iş güvenliği botu seç. Hem daha fazla korumalı hem daha ucuz hem daha yakışıklı botlar mevcut.
http://www.uysisguvenligi.com.tr/celik-burunlu-bot
Devam......
Öyle değil aslında mesela ben hörgüçlü mont kullanmıyorum ama sırt, bilek, dirsek koruması var içinde, zaten o da olmasa adı motosiklet montu olmaz doğal olarak. Benim anlatmak istediğim kaval kemiğin çıplak şekilde açıktaysa ha converse giymişsin ya korumalı ayakkabı giymişsin ancak ayak parmaklarını korur, benim parmaklarım sağlam kalsın kaval kemiğim ve bileğim önemli değil diyen de yoktur herhalde bu dünyada
Konu güncel
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)