Son hız 120 görüyordum 100-105'e düştü.Usta dişliler ve zincir bitmiş dedi.Son hız bu yüzden düşmüş olabilir mi ?
Son hız 120 görüyordum 100-105'e düştü.Usta dişliler ve zincir bitmiş dedi.Son hız bu yüzden düşmüş olabilir mi ?
Olabilir.
Motoru orta sehpaya al, vitesi boşa at ve tekeri elinle döndür. Zincir takılarak direnç yapıyorsa son hızı da düşürüyor demektir.
Düzenli yağlamıyorsan daha 1000 km deki zincirde hız ve tüketimi etkiler, kısa sürede de zincir dişli takımı aşınır, kışın her yağmur sonrası veya otoyoldaki hızlı bir sürüşün ardından zincirini muhakkak tekrar yağla..
Arka lastiğe aşırı hava basmakda son hıza çıkmanı zorlaştırırken göstergende eksik yazabilir..
Ön dişliyi büyütmek veya arka dişliyi küçültmekde aynı sonucu verir..
Zincir - dişli ayarı, yağı, durumu vs etkenler doğrudan performansı etkiler.
Hamdım, piştim, hala hamım.
Motosikleti gördüğüm için "önce supap ayarı yaptır" demiştim. Arka salıncak takoz bağlantısının geçici onarımını yaparken de söylediklerimi tekrarlamak isterim.
Önce supap ayarını yaptır, ardından zincir dişli setini değiştir, sonra motor yağını 10W-40 sentetik yağ ile (örn: motul 5000) ile değiştir, Debriyaj manetindeki müşiri değiştir, Arka amortisör takozunu yetkili servisten temin edip hepsi bittikten sonra da güzel bir karbüratör ayarı yaptır. Bunlardan sonra da acilen Ön ve Arka lastikleri Anlas Winter Grip gibi bir lastikle değiştirmen gerek.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)