Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Dişlilerin bitmesi hıza etki eder mi ?

Motovento
    REKLAM ALANI
    Yan Yan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    MT-25
    Son hız 120 görüyordum 100-105'e düştü.Usta dişliler ve zincir bitmiş dedi.Son hız bu yüzden düşmüş olabilir mi ?

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    mustafa_325 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Pulsar RS 200 - Thriumph TİGER 800
    Olabilir.
    Motoru orta sehpaya al, vitesi boşa at ve tekeri elinle döndür. Zincir takılarak direnç yapıyorsa son hızı da düşürüyor demektir.

Nikkfurie - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW R1200GS / Piaggio Medley / Peugeot Tweet
    Düzenli yağlamıyorsan daha 1000 km deki zincirde hız ve tüketimi etkiler, kısa sürede de zincir dişli takımı aşınır, kışın her yağmur sonrası veya otoyoldaki hızlı bir sürüşün ardından zincirini muhakkak tekrar yağla..

Arka lastiğe aşırı hava basmakda son hıza çıkmanı zorlaştırırken göstergende eksik yazabilir..

Ön dişliyi büyütmek veya arka dişliyi küçültmekde aynı sonucu verir..

Kural [ Z ] - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bkz. İmza =>
    Önce supap ayarını yaptır.

Kızıl pars - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bisiklet
    Zincir - dişli ayarı, yağı, durumu vs etkenler doğrudan performansı etkiler.
    Hamdım, piştim, hala hamım.

Kural [ Z ] - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bkz. İmza =>
    Motosikleti gördüğüm için "önce supap ayarı yaptır" demiştim. Arka salıncak takoz bağlantısının geçici onarımını yaparken de söylediklerimi tekrarlamak isterim.

Önce supap ayarını yaptır, ardından zincir dişli setini değiştir, sonra motor yağını 10W-40 sentetik yağ ile (örn: motul 5000) ile değiştir, Debriyaj manetindeki müşiri değiştir, Arka amortisör takozunu yetkili servisten temin edip hepsi bittikten sonra da güzel bir karbüratör ayarı yaptır. Bunlardan sonra da acilen Ön ve Arka lastikleri Anlas Winter Grip gibi bir lastikle değiştirmen gerek.
    Kızıl pars bunu beğendi.

Yan Yan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    MT-25
    Alıntı Kural [ Z ] adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Motosikleti gördüğüm için "önce supap ayarı yaptır" demiştim. Arka salıncak takoz bağlantısının geçici onarımını yaparken de söylediklerimi tekrarlamak isterim.

Önce supap ayarını yaptır, ardından zincir dişli setini değiştir, sonra motor yağını 10W-40 sentetik yağ ile (örn: motul 5000) ile değiştir, Debriyaj manetindeki müşiri değiştir, Arka amortisör takozunu yetkili servisten temin edip hepsi bittikten sonra da güzel bir karbüratör ayarı yaptır. Bunlardan sonra da acilen Ön ve Arka lastikleri Anlas Winter Grip gibi bir lastikle değiştirmen gerek.
    Subap ayarını yaptırdım dün.Dişli için mesajı attım ama dönmediniz.Kendim halledicem artık.Sağolun

REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)