Isparta'nın ölümcül soğuğunda abi ne yapıp edip o kaskı takmak lazım. Hatta üst üste 2 kask takmak lazım
Yaz günü kısa kollu ile üniversiteye gidip dönüşte akşam 5de titrediğimi biliyorum, felaket ayaz.
En kötü ihtimal içi yün bi balaklava.
Isparta'nın ölümcül soğuğunda abi ne yapıp edip o kaskı takmak lazım. Hatta üst üste 2 kask takmak lazım
Yaz günü kısa kollu ile üniversiteye gidip dönüşte akşam 5de titrediğimi biliyorum, felaket ayaz.
En kötü ihtimal içi yün bi balaklava.
evet hocam benimde 2 shoei 1 shark bir tanede mt kaskım var ama o alttaki parçalar 2 sinde var diğerleri ya düştü yada modeli eski olduğundan dolayı yok =) ama yine kask alacak olsam SHARK üstüne kask tanımıyorum 1 hafta boyunca kaskı max seviyede takıp şu burun akmasına çözüm olacakmı yoksa alerjik birşeymi var bakıp ceap yazayım belki birine faydamız olur belkide ben sürekli takarım artık =)
---------- Mesajlar birleştirildi - 10:37 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:35 ----------
şimdi onu söyledim valla buranın soğuğunu yemeyen bilmez =) bu arada ben antalyalıyım ama 13 sene oldu artık buralı oldum =)
Baş ağrısı yok. Motora bin binme burun sürekli dolar sürekli balgam atarsın. Yarım saatte bir atarsın her türlü ortamda çaktırmadan ağız dolusu tükürmede ustasındır. Tatlı yersin tuzlu yersin ekşi yersin tetiklenir hızlıca dolar. Gazlı birşey içersin hemen dolar. Bi şişe sodayı illahlah der bırakırsın. Duygulanır ağlarsın hemen dolar. Kimi faranjit der kimi sinüslerde sorun var der. Kimi şehrin hava koşullarından geniz düzleşmiş başkalarının hissetmediğini hissediyorsun der. Deniz suyu verirler bi süre nefes alırsın ama düzelmez akış şiddetlenir. Fısfıs verirler kuruttu sanırsın daha bi değiştirir rahatsız eder. Buna benzer şeyler yaşıyorsan 8-9 yaşımda başladı yıllardır çekiyorum. 10 sene önce bıraktım kbb lere gitmeyi. Tıbbın ilerlemesini bekliyorum.
Merhaba, yazdığınız belirtilere göre alerjiniz var. Ben de 2 seneye yakın motokuryelik yaptım. Kışın en soğuk zamanlarında motosiklet kullandım. Bende de aynı sorunlar oluştu. Şu an düzenli olarak alerji ilaçları kullanıyorum (Rinoclenil sprey ve Desmont hap). Kullanmazsam aynı şekilde burnum tıkanıp akmaya başlıyor 2-3 gün içerisinde. KBB polikliniğine randevu alıp durumu anlatırsanız, hastalığınızın olup olmadığını teyit edecektir.
hocam kaski mesafe ne olursa olsun takin derim. uzun vadede cok zarari var vucuda. burun akmasi da yuksek ihtimal bundan. ayrica bir kac km bile olsa ne alakasi var cozemedim yaptigin isle? kask bicimsiz ise de ona gore bir kask alirsin.
Doğal yöntemi var ama her insanda ne etki yapar bilmem, fakat ufak bir yöntem söyleyebilirim. 1 su bardağına 1 çay kaşığı elma sirkesi dökerseniz suyla beraber içerseniz, epeycene direnciniz artar. Ben motosiklete bindiğimden beri 2 haftada 1 yaparım. Ha uyurken de rahatsız oluyorsanız ; bir tabağa veya tasa sıcak su koyun içinede kuru papatya dökün buharını çekin burnunuz açılır , tası da yakınınıza koyarsanız sabaha kadar idare eder.
Aklımızın almadığı yerlere gidiyorsun ama 30 saniyelik bir kask takma eylemini zamanım yok diye yutturmaya çalışıyorsun. Geçiniz.
Burnunun akmasının sebebi alın ve göz altlarındaki sinüslerin. Kask takmazsan bu bölgeleri ne takarsan tak koruyamazsın. Elmacık kemiklerinin ve alnının rüzgar almaması gerek. O sebepten en kolay çözüm kask takman.
Aynı sorun bende de var. Ne olduğunu anlayamadığımız bir şeye alerjim var. Ne olduğunu bilmiyoruz! Detaylı testte de anlaşılamadı, testi tekrarladık aynı... Ama basit bir çözümü var. Alerji olduğunu anlayınca aslında sorunun da yarısı çözüldü. Alerji için (ilaç olduğundan adını buradan vermem uygun olmaz, isterseniz özelden yazabilirim) bir ilaç kullanıyorum. Ciddi şekilde yararını gördüm, fiyatı da aspirin fiyatı neredeyse. Dedim bunca sene bunun için mi çektim diye.
Gece uyutmaz uyurken hapşırık krizine sokar 25-30-40 kez üst üste hapşırır, nefes alamadığım için bayılma noktasına gelirdim. Yılda iki kez yaklaşık 30-35 gün kadar yaşatıyor kendini. Biri ilk bahara girerken, diğeri son bahara girerken. Hava buz gibi, çiçek bile filizlenmiyor, çimen dahi yok ortada. Bazen dışarıda bazen kapısı camı kapalı evde tekrarlıyor.
Ancak arkadaşın bahsettiği durum bana daha farklı geldi. Alerjik olsaydı motosiklete binmeksizin aynı sorun süreklilik gösterirdi.
1- Konunun yanlış bölüme açılması.
2- Büyük motorda arka mahalleye giderken kask takıp küçük motorda 5km'lik yola kask takmamak.
3- Bütün gün motorun üstünde kasksız dolaşıp, burun tıkanıklığı ve akıntısının sebebini sorgulamak.
İmzanı okuyabiliyoruz, uygulamalı olarak anlatmana ne gerek var ki?
Kimse yazmamış, hayret.
Çeneden açılır kolay kilit mekanizmalı bir kask bence sizin ihtiyacınız için biçilmiş kaftan. Bu tip kasklar genelde tavsiye edilmez (ben de etmem), ancak 1-2 km gibi çok kısa mesafelerde, çok sık indi bindi yapılan durumlarda kask takmıyoruz ve bu aslında sanılandan çok sakıncalı. Al bi çene açılır kolay kilit mekanizmalı kask, 5 saniyede tak, kilitle, çeneyi indir devam. İninince de tersi 3 saniye sürüyor.
Bence kazanılan korumaya karşı zamandan verilen ödün gayet makul Ayrıca burun sıkıntızı da rahatlatabilir. Tabii ki doktora da görünün, ama motosiklet/kask olayından bahsedince kask takın diyecek, ne desin ki
senin en kısa zamanda denize girmen lazım
Süt kaynat tencerede,başını havluyla kapat buharını burundan çek,veya burun geniz açıcı ürünler var ezcanede al sıcak suya ekle aynı şekilde buharını burundan çek.
Veya arkadaşın dediği gibi deniz suyu olacak ama bu mevsimde biraz zor.
Bende de aynı sorun var. Burnumda geniz eti büyümesi var; kbb doktoruna gittim bir şeyin yok nefes almanı engelleyecek durum yok dedi ve beni nurolojiye gönderdi. oda mr çekti bişeyin yok diyor ama ben nefes alamyıorum geceleri horluyor ve nefesim kesilerek boğularak uyanıyorum geberip gidecem bunlar bana bişeyin yok diyor en yakın zamanda başka bir doktora gidip görünmem gerek en olmadı özel bir hastanede burun eti ameliyatı olacam bunların sağlık sistemi beni ameliyat etmemek için her türlü yolu deniyor biz o kadar çalışıyoruz prim ödüyoruz ama en ufak sağlık prblemlerizi çözmek için özel hastanelere para bayılıyoruz.
Nazel mi nazal mı öyle birşey var eczanede var, plastik şişesine koyup çalkalıyorsun, burun deliğine denk getirip şişeyi sıkıp aynı anda çekiyorsun burundan iki tarafa da aynı işlemi yapıyorsun bir damla tıkanıklık kalmıyor. Hellori hazretlerindeki gibi bir damla tıkanıklık kalmıyor ama sürekli akması tıkanması normal değil. Geçmiş olsun diyorum
çok kişi yazmıştır, kask takmıyorsun, sürekli burnun tıkalıysa sinüzitsin, sinüzit ille de baş ağrısı yapmaz, zaten hayatını büyük riske atıp kask takmıyor, korumalı mont giymiyorsun, bunlar zaten hiç burada yazılmaması ve senin de yapmaman gereken şeyler, kendini rüzgara karşı mesafe farketmeksizin korumazsan bu tip rahatsızlıklardan kaçamazsın ayrıca 20-30 km hız bile aşırı tehlikelidir, kafanı yere öyle bir çarparsın ki bir daha hayata dönemezsin, kırmaksa çok daha kolaydır, yani aklını bir an evvel başına al bu hatalardan dön.
bir diğer noktada şu eğer burnun tıkanıyorsa, burun yollarında bir sorun vardır, dünya genelinde insanların çoğunda burunda, kıkırdak veya kemikte eğrilik vardır, kbb uzmanına gidince sorunun var mı çok rahat öğrenebilirsin, ben ameliyatla bu sorunu çözdüm şimdi çok rahatım.
Aynı durumdaydım inanın. Hiçkimse anlayamamıştı alerjim olduğunu, yaş 30' a gelince anlaşıldı. Sizin de dediğiniz gibi üzerine bir de hastalık kapınca tam evlere şenlik oluyordum. Kişiden kişiye alerji belirtileri değişebilir, hassasiyetin derecesine göre şiddeti de değişkenlik gösterir normaldir.
Mevsimsel olunca doktorlar ezbere bayılıyor, nezledir soğuk algınlığı griptir deyip geçiştiriyor. Senelerce çektim. Testleri yaptırmanızda yarar var, ancak daha önce de belirttiğim gibi sizin durumunuzun alerji olduğunu düşünmüyorum. Sorununuz kesinlikle baş ve boğaz/boyun bölgesinden aldığınız rüzgar ve soğuk ile ilgili.
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:35 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:32 ----------
Suriye vatandaşı olun, o zaman çok iyi bakıyorlar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)