Vites geçme ve kaçırma sorunu
Reklamlar
-
İyi günler herkese. Mt 07 motosikletimde durduğum zaman bazen (ara ara yapıyor) 2 den 1 e zor geçiyor. Boşa atamıyorum, direkt 1 e geçiyor. Bu zamanda tekrar 1 den boşa çekince de çok zorluyor ve yine boşa geçmiyor direk 2 ye geçiyor. Bu olduğu zamanda motor debriyajı sıktığım halde az az ileri doğru gidiyor. Yani ayaklarımla tutuyorum veya frene basıyorum. İşin ilginç yanı sürekli olmuyor bazen yapıyor bunu. Isınınca da yapabiliyor soğukkende. Belirli bir sebep tespit edemedim. Debriyajı sonuna kadar da sıkıyorum. Birkaç kez farklı ayarlar denedim. Sonuç aynı yine bazen yapıyor. Ara gaz vererek boşa atabiliyorum veya stop edip boşa çekiyorum. Sebebi nedir ? Şimdiden teşekkürler. Kazasız sürüşler.
Reklamlar
-
Aynı sorun bendede var. Debriyaj balatalarına baktırın , debriyaj telini kontrol edin , Ayrıyetten koyduğunuz yağdanda olabilir diyorlar.
-
SlimeDont adlı üyeden alıntı
Aynı sorun bendede var. Debriyaj balatalarına baktırın , debriyaj telini kontrol edin , Ayrıyetten koyduğunuz yağdanda olabilir diyorlar.
10 bin bakımı yamaha serviste yapıldı. Şuan 19 binde motor. Yamalube yağ var. İlginç olan ara sıra yapması
-
debriyaj ayarınız doğrumu telde 10 20 mm boşluk kalmalı ve vitesin boşa geçmemesi bazı motorlarda kronik oluyor az ileri geri ittirin motoru geçmesi lazım o zaman
-
Mertcan39 adlı üyeden alıntı
debriyaj ayarınız doğrumu telde 10 20 mm boşluk kalmalı ve vitesin boşa geçmemesi bazı motorlarda kronik oluyor az ileri geri ittirin motoru geçmesi lazım o zaman
Debriyaj ayarı iyi. Birkaç farklı ayar denedim yine yaptı. Az miktar boşlukta var. Ama bahsettiğiniz gibi değil sorun. Yani vites atarken hissediyorum ayağımda o sıkılığı. Zor geçiyor geçtiğinde de şak diye sert şekilde oturuyor.
-
Kullandığınız yağ da bu konuda bi faktör. Ara sıra yapmasının nedeni motor sıcaklığna göre yağın akışkanlığının değişim göstermesi olabilir. Zincirinizin gevşek olmasıda 1. 2. viteslerde sert geçişlere sebep olabilir.
-
matrax33 adlı üyeden alıntı
Kullandığınız yağ da bu konuda bi faktör. Ara sıra yapmasının nedeni motor sıcaklığna göre yağın akışkanlığının değişim göstermesi olabilir. Zincirinizin gevşek olmasıda 1. 2. viteslerde sert geçişlere sebep olabilir.
O zaman en mantıklı olan 20 bin km beklemeden yağ değiştirmek. Peki zararı var mı şu durumun ?
-
hocam benimkide aynı şekilde ara sıra oluyor bazen sıcakken bazen soğukken. Muhtemelen problem yağda diye düşünüyorum. Ben yazın koydururken muhtemelen kış şartlarını düşünmeden bir yağ koydurdum.
-
Benelli tnt 25 ım var dun geceden berı vıtesı yukseltmek ıstedıgımde o kadar sertkı ayagımın ucuyla vıtesı gecıremıyorum ayagımın ıyıce araya sokup orta kısmıyla zor gecırıyorum ve oda cok hos olmuyor acı vermeye basladı artık sımdıden sizce neyden kaynaklı olabılır
Tekerınız dus bassın
-
gurguun adlı üyeden alıntı
Benelli tnt 25 ım var dun geceden berı vıtesı yukseltmek ıstedıgımde o kadar sertkı ayagımın ucuyla vıtesı gecıremıyorum ayagımın ıyıce araya sokup orta kısmıyla zor gecırıyorum ve oda cok hos olmuyor acı vermeye basladı artık sımdıden sizce neyden kaynaklı olabılır
Tekerınız dus bassın
Tel ayarını kontrol ettiniz mi?
-
Telde sıkıntı yoktuda ustayla görüştüm yıkadıysan vıtestekı hareketlı parcalar yagsız kalmıstır bız onlara armutcuk diyoruz dedı yalnıs hatırlamıyorsam wd40 ın varsa sık guzelce duzelır sıkıntı yapma dedı su an duzeldı eskısınden guzel gecıyor hatta 😬😬
-
gurguun adlı üyeden alıntı
Telde sıkıntı yoktuda ustayla görüştüm yıkadıysan vıtestekı hareketlı parcalar yagsız kalmıstır bız onlara armutcuk diyoruz dedı yalnıs hatırlamıyorsam wd40 ın varsa sık guzelce duzelır sıkıntı yapma dedı su an duzeldı eskısınden guzel gecıyor hatta
Geçmiş olsun başkan
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)