KAZADA BAŞINI KALDIRIMA VURDU, KASK KIRILDI, HAYATINI KAYBETTİ (LS2)
Reklamlar
-
Süper Moderatör
MahmutBiner adlı üyeden alıntı
Bu haberi yayın yapanın bi tarafını sağlam birşekilde öpmek gerek. Ulan motosiklet sürmesek inanıcaz.
Güzel arkadaşlarım aklımızı başımıza almakta fayda var. Eğer bu kask adamın kafasında olsaydı ve bu şekilde parçansaydı kask ile beyni birleşir ve kaskın üzerinde kan olurdu. Hadi kaskı bırakın etrafa biryere kan gelirdi. Yazık üzülüyorum bu şekilde yapılan karalama kampanyalarına. Çoluk çocuğu kandırıyorlar.
Yazık yani burda çocuk ölmüş üzerinden kalitesiz kask çocuğu korumadı diye haber yapan utanmaz onun bunun çocukları. Nasıl bir ülkede yaşıyoruz facebookta gördüm kardeşimiz adına çok üzüldüm. Ancak bu olay üzerinden pirim yapmaya çalışan insanları allah bildiği gibi yapsın.
O kaskın içinde bir kafa olsaydı bu şekilde kırılmazdı, kafadan çıkıp fırlayıp kırılmıştır.
Allah rahmet eylesin.
"normal insanlar bir yerden bir yere gitmek için araba kullanırlar, motorcular ise motosiklet kullanmak için bir yerlere giderler"
Reklamlar
-
Bu haberi yayın yapanın bi tarafını sağlam birşekilde öpmek gerek. Ulan motosiklet sürmesek inanıcaz.
Güzel arkadaşlarım aklımızı başımıza almakta fayda var. Eğer bu kask adamın kafasında olsaydı ve bu şekilde parçansaydı kask ile beyni birleşir ve kaskın üzerinde kan olurdu. Hadi kaskı bırakın etrafa biryere kan gelirdi. Yazık üzülüyorum bu şekilde yapılan karalama kampanyalarına. Çoluk çocuğu kandırıyorlar.
Yazık yani burda çocuk ölmüş üzerinden kalitesiz kask çocuğu korumadı diye haber yapan utanmaz onun bunun çocukları. Nasıl bir ülkede yaşıyoruz facebookta gördüm kardeşimiz adına çok üzüldüm. Ancak bu olay üzerinden pirim yapmaya çalışan insanları allah bildiği gibi yapsın.
Ucuz ve adi kask üreticilerine komplo mu kurduklarına inanıyorsunuz?
Kim? Nasıl?
Arai ve Shoei bir olup, gazetecilere para yedirip, kaza sonrası kaskı kırdırtıp fotoğrafını çektirip haber mi yaptırmış?
Yoksa nasıl?
-
Öncelikle, en azından kask takmış. Tabii bu kaza, kask kullanmayanlar için "Bak, adam kask kullandı da ne oldu, yine öldü. Zaten kask korumuyor, öleceksem ölürüm. Niye takayım." şeklinde yanlış muhakeme sebebi olabilir (Millet olarak okuyup araştırmadığımız için mağara insanı seviyesinde sebep-sonuç ilişkisi kurabiliyoruz.). Öte yandan, yeteri kadar şiddetli bir kazada Shoei de parçalanır, Arai de parçalanır. Kırılmaz kask yoktur. Yukarıda dendiği gibi, kaskın koruyuculuğu kırılmazlığından ziyade, darbeyi dağıtıp emerek insan başına geçen enerji miktarını azaltmaktır. Zamanında F1 araçları öyle sağlam olurmuş ki kaza anında araçta ufacık hasar oluyormuş, ama pilotlar pert çıkıyormuş. Sonra kaza sırasında darbeyi emerek parçalanan tasarımlara yönelmişler (Halen en içte çelik gibi yaşam hücresi bulunuyor ama aracın geri kalanı darbeyi emerek parçalanacak şekilde yapılıyor). Tabii kaskta parçalanma da istenmediği için darbeyi emme ve özellikle tek noktadan gelen şiddetli darbeyi (ve enerjiyi) tüm kask alanına dağıtarak enerjiyi de dağıtma prensibiyle çalışıyorlar. Kazadan çok genel prensipler üzerinden konuşuyorum, biliyorum. Kaza detayını bilmeden yorum yapmayı doğru bulmadım. Ama dediğim gibi, en azından kötü de olsa kask takma bilinci varmış. Allah rahmet eylesin.
Tabii Olcay'ın dediği de doğru olabilir. Kask fırlamış da olabilir. Bu durumda, ya arkadaş kafasına büyük bir kask almış olabilir, veya kaskın kayışını bağlamamış olabilir. İkisi de önemli konulardır.
-
hasmet adlı üyeden alıntı
Kim? Nasıl?
Arai ve Shoei bir olup, gazetecilere para yedirip, kaza sonrası kaskı kırdırtıp fotoğrafını çektirip haber mi yaptırmış?
Yoksa nasıl?
Kask mevzusundan ziyade haberi yapanların bilinçsizliği ve bu haberi gören diğer bilinçsizlerin yanlış bilinçlenmesine sepep olunmasına değiniliyor galiba.
Bu firmalar böyle bir kazadan rant sağlamaya çalışmayacak kadar vizyon sahibi firmalardır. Burada kaskın sürücünün kafasında olup olmadığı belli değil, belki koluna takmış gidiyordu. Belki bazı paketçiler gibi kafasının tepesine kondurmuştu, belki kayışı bağlı değildi, belki de daha önceden hasar almış son kullanma tarihi çoktan geçmiş, yazın saatlerce günlerce güneş altında kalmış tüm özelliğini yitirmiş bir kasktı. Böyle bir haber yapılıyorsa kask için tek kriter ucuz olması değil, diğer bilgilendirmeler de yapılmalı. Tabi günümüzde çoğu sitede sadece tıklanma için haber yapılıyor.
Ayrıca LS2 nin başlangış seviyeli, uygun fiyatlı (ucuz değil) kask satıyor olması kalitesiz olduğu anlamına gelmiyor. Arai agv ya da shoei illa ki daha kaliteli kask yapıyorlar ve bunu etiketlerine de yansıtıyorlar. marka değeri olarak ls2'yi fiyatları kadar katladıklarını zannetmiyorum.
LS2 kullanıyorum :D vector FF397
Bana arai öneren arkadaşıma LS2 alacağım dediğimde manyak mısın dedi. Kaskı görüp eline aldığında ooo bu iyiymiş ya dedi her açıdan f/p ürünü bence
instagram.com/gerivites
youtube.com/user/nimbus8222
-
Kim? Nasıl?
Yoksa nasıl?
Kaç yaşındasın sen güzel kardeşim. Çık biraz sosyalleş.
---------- Mesajlar birleştirildi - 15:51 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:36 ----------
gerivites adlı üyeden alıntı
Kask mevzusundan ziyade haberi yapanların bilinçsizliği ve bu haberi gören diğer bilinçsizlerin yanlış bilinçlenmesine sepep olunmasına değiniliyor galiba.
Bu firmalar böyle bir kazadan rant sağlamaya çalışmayacak kadar vizyon sahibi firmalardır. Burada kaskın sürücünün kafasında olup olmadığı belli değil, belki koluna takmış gidiyordu. Belki bazı paketçiler gibi kafasının tepesine kondurmuştu, belki kayışı bağlı değildi, belki de daha önceden hasar almış son kullanma tarihi çoktan geçmiş, yazın saatlerce günlerce güneş altında kalmış tüm özelliğini yitirmiş bir kasktı. Böyle bir haber yapılıyorsa kask için tek kriter ucuz olması değil, diğer bilgilendirmeler de yapılmalı. Tabi günümüzde çoğu sitede sadece tıklanma için haber yapılıyor.
Ayrıca LS2 nin başlangış seviyeli, uygun fiyatlı (ucuz değil) kask satıyor olması kalitesiz olduğu anlamına gelmiyor. Arai agv ya da shoei illa ki daha kaliteli kask yapıyorlar ve bunu etiketlerine de yansıtıyorlar. marka değeri olarak ls2'yi fiyatları kadar katladıklarını zannetmiyorum.
LS2 kullanıyorum :D vector FF397
Bana arai öneren arkadaşıma LS2 alacağım dediğimde manyak mısın dedi. Kaskı görüp eline aldığında ooo bu iyiymiş ya dedi
her açıdan f/p ürünü bence
İnsanların en kolay yaptığı şey yorum yapmak. Birde bizde adet hangi dünya ülkesinde yaşarsa yaşasın türkse eğer her konuda bilgi ve tecrübeli oluyor biliyorsunuz. Bu bilinçsizlik çok kötü birşey zaten haberi bana komik kılan haber metni oldu insanlar ne haberi okuyor ne haberdeki resme bakıyor. Kendi kendine kavga etmeye başlıyor. Haberde ucuz kask diye mevzusu geçen kask tüm dünya ülkelerinde hali hazırda satılan belli üretim değerlerini taşıyan bir model. Dandiktir o ayrı tabiki dandik ve kaliteli diye bir kavram var. Fakat bu şekilde algı yaratıp kafasındaki kask pahalı olsaydı ölmeyecekti diyebilen insanlar hakikaten insanmıdır merak ediyorum.
-
Allah rahmet eylesin. Yazık..
Ülkemizdeki en büyük yalnış. Haberi yapan kişinin hayatı boyunca ne bir motosiklete binmiş olması ne de hayatı boyunca bir motosiklet kaskına dokunmuş olması. Hadi haber yalnış. Yahu bukadar motosiklete binen kişilerin kaskın kafasındayken bu kazayı yaptığına inanması daha da ilginç. Hakkımızda hayırlısı olsun. Shoei kask kullanıyorum kaza yaptığımda ölmeyeceğim için kendimi çok şanslı hissediyorum..
-
Kaç yaşındasın sen güzel kardeşim. Çık biraz sosyalleş.
Teşekkürler tavsiye için. Ne kadar saçma bir yorum yaptığınıza işaret edecek sorular sormuştum... Verdiğiniz cevap ta durumu pekiştiriyor aslında...
-
rollcycle adlı üyeden alıntı
Allah rahmet eylesin. Yazık..
Ülkemizdeki en büyük yalnış. Haberi yapan kişinin hayatı boyunca ne bir motosiklete binmiş olması ne de hayatı boyunca bir motosiklet kaskına dokunmuş olması. Hadi haber yalnış. Yahu bukadar motosiklete binen kişilerin kaskın kafasındayken bu kazayı yaptığına inanması daha da ilginç. Hakkımızda hayırlısı olsun. Shoei kask kullanıyorum kaza yaptığımda ölmeyeceğim için kendimi çok şanslı hissediyorum..
Allah gecinden versin de shoei takınca ölünmüyor mu?
-
Kaskların derecelendirmesinde kullanılan standartların tam olarak içeriğini biliyormuyuz.Yani test şekilleri belki biliniyor ama hangi darbede 1 hangi darbede 4 yıldız aldığını bilmekte önemli.80kmh ile giderken direk gelen bir darbe bu yapılan testlerde verilen yıldızın neresine denk geliyordur acaba..
-
EmirŞengezer adlı üyeden alıntı
Allah gecinden versin de shoei takınca ölünmüyor mu?
kardeşim estafurullah hasmet adlı kullanıcı demişya shoei ve arai ls2 ye kumpasmı kurdu diye. ( sanki shoei arai takınca kask kırılmıyor ) Millet gerçekten bu kazada kaskın markası yüzünden bir kardeşimizin öldüğüne inanıyor. Akıl alır gibi değil. Onlara inat bu şekilde yazdım. Bu kazada shoei arai agv vs vs ne farkeder. Haber bilinçli birşekilde yapılmış gibi geldi bana LS2 de ucuz kaskda var pahalı kaskda bu kaskın ls 2 nin ucuz modeli olduğunu bilen buna aklı eren adam bu kask kafadayken bu hale gelmeyeceğini bilir. Kask belliki kafada değilmiş belki fırlamış orasını adli tıp raporundan sonra belli olur. Yinede bazı arkadaşların forumda yatıp kalkmasına rağmen bu kaskın dandik olduğu için kafası kaskın içinde biryere çarptıktan sonra kırıldığına inanmaları bana komik geldi.
Tekrar Allah rahmet eylesin.
-
okanbagiscan adlı üyeden alıntı
80kmh ile giderken direk gelen bir darbe bu yapılan testlerde verilen yıldızın neresine denk geliyordur acaba..
80km hızla kafa düz duvara (direğe, araca, vs) çarparsa, etrafında hangi kask olursa olsun, ölümün kaçınılmaz olacağını düşünüyorum. O kadar ani bir ivme, muhtemelen beyni kafatası içinde çeperine yapıştırır.
kardeşim estafurullah hasmet adlı kullanıcı demişya shoei ve arai ls2 ye kumpasmı kurdu diye. ( sanki shoei arai takınca kask kırılmıyor ) Millet gerçekten bu kazada kaskın markası yüzünden bir kardeşimizin öldüğüne inanıyor.
Ben "Arai veya Shoei takınca kask kırılmaz" mı demişim? Bilakis, arkadaş "komplo kuruyorlar" iddiasında bulunmuş. Ben de "kim kuruyor olabilir böyle bir komplo?" sorusunu sorup, aklıma gelen en mantıklı cevabı verdim, ki o bile aşırı komik.
Eğer maktulün kullandığı, LS2 markasının aşırı ucuz ve testi zayıf bir modeli ise, tabii ki yeterli koruma sağlamamış olabilir. Bunda hayret edilecek ne var ki?
-
Teşekkürler tavsiye için. Ne kadar saçma bir yorum yaptığınıza işaret edecek sorular sormuştum... Verdiğiniz cevap ta durumu pekiştiriyor aslında...
Demekki neymiş kafayı kullanmadan her yoruma atlamadan önce durup düşünmek gerekiyormuş düşünmüyorsan varlık saçma zaten.
-
kardeşim estafurullah hasmet adlı kullanıcı demişya shoei ve arai ls2 ye kumpasmı kurdu diye. ( sanki shoei arai takınca kask kırılmıyor ) Millet gerçekten bu kazada kaskın markası yüzünden bir kardeşimizin öldüğüne inanıyor. Akıl alır gibi değil. Onlara inat bu şekilde yazdım. Bu kazada shoei arai agv vs vs ne farkeder. Haber bilinçli birşekilde yapılmış gibi geldi bana LS2 de ucuz kaskda var pahalı kaskda bu kaskın ls 2 nin ucuz modeli olduğunu bilen buna aklı eren adam bu kask kafadayken bu hale gelmeyeceğini bilir. Kask belliki kafada değilmiş belki fırlamış orasını adli tıp raporundan sonra belli olur. Yinede bazı arkadaşların forumda yatıp kalkmasına rağmen bu kaskın dandik olduğu için kafası kaskın içinde biryere çarptıktan sonra kırıldığına inanmaları bana komik geldi.
Tekrar Allah rahmet eylesin.
Yanlış anlamışım. İroni de severim halbuki
Haberciliğin durumu içler acısı maalesef. LS2 firması yüklü bir tazminat davası açsa yerinde olur.
-
okanbagiscan adlı üyeden alıntı
Kaskların derecelendirmesinde kullanılan standartların tam olarak içeriğini biliyormuyuz.Yani test şekilleri belki biliniyor ama hangi darbede 1 hangi darbede 4 yıldız aldığını bilmekte önemli.80kmh ile giderken direk gelen bir darbe bu yapılan testlerde verilen yıldızın neresine denk geliyordur acaba..
Sharp'ın sitesine girip kaskınızı aratarak nerden ne darbeye karşı kaç yıldız aldığını görebilirsiniz.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)