Arkadaşlar ekspertiz konusunda kafama takılan sorular var,şöyle ki;
2 yıl once arkadaşıma ERN6 almak için motoru Kadıkoy de yetkili servisine ekspertiz için götürdük.
Yekili kişi motoru aldı ve Allah sizi inandırsın 5 dk olmadan geri geldi ve motorda sorun yok dedi.(açıkçası çok soğuk davrandı bu kawasaki servisi ama konumuz bu değil)
Bu yapılan ekspertiz işi arkadaşımın içine sinmesede aldı motoru.(1 yıl sonra sattı, motorda sorun çıkmadı)
Yine 2 yıl once NC 700 u mu satıyorum ve alıcı kişi Honda servisine gidelim ekspertiz yapsınlar dedi,ok dedim.
Gittik bi 5 dk motoru incelediler daha sonra servis çalışanı motora atladı gitti.Belki dalga geçeceksiniz ama ben min 30 dk sonra falan gelir diye tahmin ediyorum,sonuçta Honda servisi bu Kawasaki servisine benzemez düşüncesindeyim.
Arkadaşlar yine abartısız söyluyorum 5 dk sürmedi gelmesi.
Şimdi ekspertiz dedikleri olay bu mudur ? Yoksa bana mı boyle denk geldi ?
Diğer firmalarda(Borusan,Korlas vs) durum nasıl ?
Ekspertiz dedikleri buysa şayet,bu adamlar bu kadar kısa sürede motor hakkında nasıl fikir sahibi olabilirler ? (belki ustalık böyle birsey bilemem tabi)
Bilgisayara bağlayıp neler olup bitiyor bakmaları gerekmez mi ?
Bi 5-10 km de olsa motoru alıp bi otobana çıkılsa fena mı olur ? Ne bilim, yüksek süratte/yüksek viteslerde nasıl davranıyor falan.
Hatta bana kalsa bu işe başlamadan depo fullenmeli ve bi 20-25 km falan yapılmalı.Benim amatör görüşüme göre bir motor ortalamadan %10 falan fazla yakıyorsa içerde bişeyler çok da iyi değil demektir.Ve tüm bu işlem 1 saat de tamamlanabilir.
Acaba servisler kaza riskine karşı mı bu işi çok kısa tutuyorlar ?
Bilmiyorum ben mi çok pimpirikliyim fakat bu 5 dk lik ekspertiz işleri bana hiç güven vermiyor.
Not:Bu konu Erdost'un açtığı "Sahibinden.com İfşa Köşesi" başlığını okuyunca aklıma geldi,bahsettiği motoru yetkili servise götürsek çıkabilecek problemleri söylebilecekler mi ?