Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Ekspertiz konusu

REKLAM ALANI
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Arkadaşlar ekspertiz konusunda kafama takılan sorular var,şöyle ki;

2 yıl once arkadaşıma ERN6 almak için motoru Kadıkoy de yetkili servisine ekspertiz için götürdük.
    Yekili kişi motoru aldı ve Allah sizi inandırsın 5 dk olmadan geri geldi ve motorda sorun yok dedi.(açıkçası çok soğuk davrandı bu kawasaki servisi ama konumuz bu değil)
    Bu yapılan ekspertiz işi arkadaşımın içine sinmesede aldı motoru.(1 yıl sonra sattı, motorda sorun çıkmadı)

Yine 2 yıl once NC 700 u mu satıyorum ve alıcı kişi Honda servisine gidelim ekspertiz yapsınlar dedi,ok dedim.
    Gittik bi 5 dk motoru incelediler daha sonra servis çalışanı motora atladı gitti.Belki dalga geçeceksiniz ama ben min 30 dk sonra falan gelir diye tahmin ediyorum,sonuçta Honda servisi bu Kawasaki servisine benzemez düşüncesindeyim.

Arkadaşlar yine abartısız söyluyorum 5 dk sürmedi gelmesi.

Şimdi ekspertiz dedikleri olay bu mudur ? Yoksa bana mı boyle denk geldi ?
    Diğer firmalarda(Borusan,Korlas vs) durum nasıl ?

Ekspertiz dedikleri buysa şayet,bu adamlar bu kadar kısa sürede motor hakkında nasıl fikir sahibi olabilirler ? (belki ustalık böyle birsey bilemem tabi)

Bilgisayara bağlayıp neler olup bitiyor bakmaları gerekmez mi ?
    Bi 5-10 km de olsa motoru alıp bi otobana çıkılsa fena mı olur ? Ne bilim, yüksek süratte/yüksek viteslerde nasıl davranıyor falan.

Hatta bana kalsa bu işe başlamadan depo fullenmeli ve bi 20-25 km falan yapılmalı.Benim amatör görüşüme göre bir motor ortalamadan %10 falan fazla yakıyorsa içerde bişeyler çok da iyi değil demektir.Ve tüm bu işlem 1 saat de tamamlanabilir.

Acaba servisler kaza riskine karşı mı bu işi çok kısa tutuyorlar ?

Bilmiyorum ben mi çok pimpirikliyim fakat bu 5 dk lik ekspertiz işleri bana hiç güven vermiyor.

Not:Bu konu Erdost'un açtığı "Sahibinden.com İfşa Köşesi" başlığını okuyunca aklıma geldi,bahsettiği motoru yetkili servise götürsek çıkabilecek problemleri söylebilecekler mi ?

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    _chaotic_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    regal raptor daytona 350
    Haklısınız. Ben motor için değil ama araba alırken çok da büyük olmayan bir test merkezine götürmüştüm, sadece motorun performans testi yarım saatten fazla sürmüştü. Zaten bilgisayara baglayınca en az yirmi dk. suruyor.

Boya kalınlığı, servis kaydı, yol testi derken en az 1 saati bulması lazim ama çoğu kontrolü yapmıyorlar demekki

mustafa_325 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Pulsar RS 200 - Thriumph TİGER 800
    Test sürüşünün yarım saat sürmesine gerek yok çünkü test sürüşünü yapan kişi o motorun normalde nasıl çalıştığını çok iyi biliyordur. Motorun sesini dinlemesi, birkaç kez hızlanıp yavaşlaması motordaki sorunları anlaması için gayet yeterlidir.
    Olcay Avşar bunu beğendi.

YBRMANİA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HONDA CBR 1000RR(14)-YAMAHA YBR(12)
    bi arkadaşım var mersinden motor almak için antalyaya gelecek ve yetkili servis 250 lira ekspertiz ücreti demiş.5 dk sürüp geliyorlarsa ve sorun yok diyorlarsa ben 10 dk sürerim 200 liraya :D

ŞAka bi yana yukarıda ki arkadaşımın dediği gibi cihaza bağlamak gerekmez mi.Hata kodu var mı? içerde işler ne alemde.boya makinası ila boya varmı.ne bileyim çalıştırıp fanına osuna busuna falan bakmaları gerekmez mi?

80 liralık araba ekspertizleri bile kaç işlemden geçiriyorlar.

Süper Moderatör Olcay Avşar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda NC 750X
    Motosiklet servisinde kaporta boyaya bakılmaz, işleri değil çünkü.

Motorun nasıl gittiğini, nasıl durduğunu, freni/vitesi/gazı/debriyajı anlaması için de 5 dk sürmesi yeterli zaten.

Bilgisayara bağlayıp neyine bakacaklar ki? Zincirine mi? Gidon bilyasına mı? Teker bilyasına mı? Sağa sola dalma var mı diye mi? Motosikletler (çoğu) otomobiller gibi bir sürü sensörlerle donatılmamıştır. Airbag yok, asr,esr, vs yok.

Abs varsa ve hatalıysa göstergede hata gösterir kullanıcı da anlar, tps sensöründe de hata varsa göstergede gösterir.

Velhasılı kelam iyi bir usta 5 dk gözlemle, 5 dk da sürüşle motor hakkında ciddi bilgi sahibi olur.
    "normal insanlar bir yerden bir yere gitmek için araba kullanırlar, motorcular ise motosiklet kullanmak için bir yerlere giderler"

Erdost - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ZONTES 350 T2
    Sizin dediğiniz gibi bir ekspertiz hizmeti olmaz.5 dk da da hicbir motoru hicbir usta motorcu anlayamaz.

*ilk önce servis kayıtları çıkartılır, hangi yıl, hangi kmde bakıma girildiği görülür gösterilir.Kayıt yoksa bu da alacak kişiye belirtilir.Yetkili servis için geçerli

*Sonra önden başlayarak, yürürü için çeşitli kontroller yapılır, Jant lastik, tekerler diskler amortisörler ve buna dahil aksamlar.

*Grenaj aynalar elcikler yan ayaklar orjinal mi bakılacak.Koltuk kılıfıda km hakkında bilgi verir orjinalmi bakılacak

*Motor diagnostik cihazına bağlanacak, Km kontrolü ve geçmiş arızaları varsa bunlar çıkartılacak, motorun çeşitli testleri yapılacak

*En son bu bakılanlar da problem yoksa yol testine çıkılacak.Sert fren sert gaz, arka arkaya kontra vites geçişleri kontrolü, motoru kompresyona bıraktığında ki durumu araç sahibine aktarılacak..

Ekspertiz dediğin böyle olur.
    _chaotic_ bunu beğendi.

sven - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    henüz 900km'de 2018 bir motosiklet alacağım. adettendir diye expertiz de yaptırayım dedim. honda esengülü aradım 500tl fiyat çektiler. bunun piyasası bu mu?

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)