Antalyayı bu yüzden seviyorum 😜😜Memleket dümdüz.
Antalyayı bu yüzden seviyorum 😜😜Memleket dümdüz.
Tadını çıkart ANTALYANIN Siz orda sefa sürerken bizde burda yağmurlu çamurlu karlı havalarda dengesizler sürüleriyle uğraşıyoruz güzel istanbulun çukurlu logar kapaklarından sular fışkıran mis kokulu yollarında rahat rahat işimize gidip geliyoruz ne taksicisi yanlış yapıyor ne münübüsçüsü otomobil sürücülerimiz okadar bilinçli ve duyarlı ki anlatamam
Gerçek güç sıçrayışta değil , sarsılmaz duruştadır .
1- ben esenyurtluyum. Motora Esenyurt team sticker yapistiracagim. Ne kadar nefret etsemde artik esenyurtta yasiyorum. Nalet bir yer her hafta mutlaka silah patliyor. Hakkari yuksekova buranin yaninda wasington paris tokyo gibi.
2- fren pedalini yolda giderken kontrol ettim
3- motoru yikadim ve bu yuzden her yeri donmus.
4- mermer isi yapiyoruz ve hava 0 dereceye yakin iken cimento harci donmadigi icin buzde calisma olmuyor soguk havada. Zaten bu sabah -4 ile -3 civariydi. Yani ben macera yasamak istedim ve bos yollarin tadini cikardim.
5- canindan bezmis biriyim.
6- olsemde kurtulsam. Kendimi ickiye bile veremiyorum pahali meret. Hergun viski bardagiyla cay iciyorum oda kafa yapmiyor.
7-yine internet gitmis, mobilden idare ediyorum efenim.
8-
Tehlikesini geçtim bir kenara da motor üstünde ne giyersen giy bu havada işe yaramaz, üşümüyor musunuz? Yürürken bile ellerim dondu bu sabah.
Mesela, frenini önemini biliyoruz değil mi? Yağışlı havada, hele hele karlı yolda frenin etkisi ciddi oranda azalıyor. Tehlikeli.
Bilinçli sürücü, mümkünse bu şartlarda trafikte motosiklet kullanmaz. Kullanırsa da aldığı riskin arttığının bilincinde olarak aşırı dikkatli olur.
"bişey olmaz" çok da bilinçli bir yaklaşım değil. Kimse motosiklete "bugün öleceğim" veya "bugün sakat kalacağım" diye binmiyor. Ama oluyor bir şekilde. Sizin benim başıma gelmeyeceğinin hiç bir garantisi yok.
Motosiklet "4 mevsim olarak üretiliyor" ama sabah çalıştırıyorken bir sürü sorun yaşamışsınız. Çok soğuk havada çalıştırılan her motor, kısa bir süre yağsız çalışır, ve aşınır.
Zorundaysanız veya çok istiyorsanız kullanın tabii ki, ama "bişey olmaz" diye değil, aldığınız riskin bilincinde olarak kullanın.
Sayın Levent 84,kışın binek aracınızı el freni ile sabitlemek gibi bir hata yapmamanızı öneririm.Çünkü donan fren balatalerını açmak için saatlerce uğraşmak veya beklemek zorunda kalabilirsiniz.
Dostlar bilgilendirme için teşekkurler,
Teknik ve deneyimlerimi üst postta belirttim(punto ve accent)
Not:Edirnenin don ve ayazini bilen bilir aracimin el freni ile bir sorun yaşamadim ama punto´da sıkıntı olmuştu.
---------- Mesajlar birleştirildi - 18:53 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:51 ----------
Eyw.babacan notumu aldim..
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)