Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
3. sayfa BirinciBirinci 123

Soğuk ve donmaya karşı ? !!!

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #41
    Kural [ Z ] - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Ocak 2018
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Bkz. İmza =>
    Alıntı artemis99 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Tehlikesini geçtim bir kenara da motor üstünde ne giyersen giy bu havada işe yaramaz, üşümüyor musunuz? Yürürken bile ellerim dondu bu sabah.
    Doğru ekipman ile gerçekten de soğuk hissedilmiyor, hissedilse de üşütmüyor. Bu sabah soğuğu sadece hissettim, herhangi bir üşüme belirtisi yoktu.

    İlginçtir, bu havada motosiklet kullanıyorum hastalanmıyorum, toplu taşımaya biniyorum şifayı kapıyorum. Onun için motosiklet bence toplu taşımadan bu havada ve bu trafik koşullarında dahi daha sağlıklı
    pea ve fatih.met bunu beğendiler.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #42
    serconline - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Ekim 2017
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Yamaha Mt25 ABS
    Alıntı hasmet adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Mesela, frenini önemini biliyoruz değil mi? Yağışlı havada, hele hele karlı yolda frenin etkisi ciddi oranda azalıyor. Tehlikeli.

    Bilinçli sürücü, mümkünse bu şartlarda trafikte motosiklet kullanmaz. Kullanırsa da aldığı riskin arttığının bilincinde olarak aşırı dikkatli olur.

    "bişey olmaz" çok da bilinçli bir yaklaşım değil. Kimse motosiklete "bugün öleceğim" veya "bugün sakat kalacağım" diye binmiyor. Ama oluyor bir şekilde. Sizin benim başıma gelmeyeceğinin hiç bir garantisi yok.

    Motosiklet "4 mevsim olarak üretiliyor" ama sabah çalıştırıyorken bir sürü sorun yaşamışsınız. Çok soğuk havada çalıştırılan her motor, kısa bir süre yağsız çalışır, ve aşınır.

    Zorundaysanız veya çok istiyorsanız kullanın tabii ki, ama "bişey olmaz" diye değil, aldığınız riskin bilincinde olarak kullanın.
    Bilincindeyim ben şahsım adına konuşmam gerekirse ama zaten hayatın kendisi bir tehlike sinyal vermeden şerit değiştiren araçlar , üzerimize kıran sürücüler , çok kıyak mis gibi yollar herşey bir risk yani bukadar riskin içinden çıka çıka fren ve diğer ufak şeylermi çıkıyor ufak ufak irdelemeye kalkarsak motora binmememiz gerekiyor
    Bu arada benim yaşadığım sorun motorun çalışmasıyla ilgili değil kendi ihmalim yüzünden kontak anahtar deliğinin içi donmuş çokta normal motor sabaha kadar karda ayazda dışarıda duruyor asma kilitler aynı şekilde bunlarda donmuş demirden olduğu için donması çok normal ve kontak zaten açıldıktan sonra motorun çalışmasıyla ilgili hiç bir sorunum olmadı bugüne kadar çom şükür tek marşta çalışır hava kaç derece olursa olsun...

    Yani işin özü motora bakarsan birazda bilinçli olursan tehlikeleri sezip ona göre davranırsan pek birşey olmaz he olursada yapacak birşey yok.
    Gerçek güç sıçrayışta değil , sarsılmaz duruştadır .

  3. #43
    Kızıl pars - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Ekim 2016
    Şehir
    Londra
    Motosikleti
    Bisiklet
    Hava durumunu takip edip dün izin aldım işe gitmedim.
    Akşam saatlerine kalmadan "efsane" soğuk gitti, bir günlük izin de gitti.

    Sabah kahvaltı keyfi yanıma kar kaldı. (şapkalı a olacak)
    Hamdım, piştim, hala hamım.


    REKLAM ALANI
3. sayfa BirinciBirinci 123

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)