SuleymanE adlı üyeden alıntı
Arkadaşların söylediklerine ilave olarak bizim ülkede çok kötü bir adet var oda şu ki: Bir mal satılığa konacaksa yani gözden çıkarılmışsa sahibi inanılmaz hor kullanmaya başlıyor. (Özellikle SS kullanıcılarında gözlemlediğim bir davranış)
Yakın çevremde de birkaç kişide bizzat gördüm. Normalde tek teker veya devir kesiciye sokup bağırtma gibi huyu olmayan adamlar 600lük ss lerini satılığa koydukları hafta o motorlarla hem teker denemeye hemde deli gibi bağırta bağırta gezmeye başladılar. Kendilerini uyardım, "Neden böyle yapıyorsun?" diye sorunca "Nede olsa satılacak, satılmadan önce iyice hevesimi alayım" cevabını aldım.
Birde bu eski yarış motorlarını sezonluk alanlar var. Yani pek motosiklet kültürü olmasa da sırf bir hevesle ucuz diye alıyor, ardından eşeğe biner gibi binip motora türlü işkenceler ediyor. En ufak sorun belirtisi yaşayınca sezon bitmeden satışa koyuyor. Satarken de "sahibinden, hiç zorlanmamış,tüm bakımları eksiksiz yapılmış, tertemiz garaj motoru" yazarlar. Yahu arkadaş şu memlekette bir tane de tapa gaz zorlayarak kullanılmış SS yok mudur yani?
İlan açıklamalarına bakın, ne demek istediğimi anlarsınız. Açıklamaları okuyunca sanırsınız ki tüm SS ler garajda bekliyor.
Velhasıl uzun lafın kısası, 2. el SS alınmaz mı? Gerçekten orijinalliğine emin olduğunuz temiz motorsa alınır. Ama çok dikkat etmek lazım, kötü bakılmış bir motor başınıza çok masraf açar.