Seko adlı üyeden alıntı
"İki side" kısmına bayıldım. Bir de 300'lük olmasına rağmen 400'lük sesi varmış. Ne cevherler var ya şu memlekette, her bir şeyde uzman olmuşlar bütün hacimlerin olması gereken seslerini biliyorlar. O koca puntalı yazıyı yazan arkadaş benim kafamdaki SS apaçisi imajına tam olarak uyuyor. Bir de şu "600'lük verigisi olması" lafına takılıyorum. Ne saçma bir bakış açısıdır bu anlamadım ? O zaman iyi tarafından bakarsan 600'lük olanın da 300'lük vergisi var. Ne olacak bu cahillikle bu memleketin hali bilmiyorum ? Ayrıca Ninja 300 ile CBR600'ün kıyaslaması mı olurmuş ?
Şimdi sorduğun soruya gelirsem, bence belki 5 tane falan modeli hariç (işte R1, V-Max, MT-09'lar, Super Tenere falan) Yamaha'nın motorları ile Kawasaki'nin motorlarının kıyaslaması bile olmaz. Ninja 300 yerine Z300 ile MT25'i kıyaslasan hangisini seçerdin ? Bana göre kesinlikle Ninja 300 alınmalı. Diğer yandan şimdi kendim alacakmış gibi düşünürsem eğer, bir kere SS motor sevmem ama MT-25'i de sevmem. Sıfır alınacaksa ikisi de parasının motoru değiller, ikinci el alınacaksa da girişte bahsettiğim arkadaşların varlığından dolayı asla ikinci el SS motor almam. Sonuç olarak bu motorlara paranı gömme, kazıkçı Japonalara para kazandırma. Git mesela 400 NK al, Dominar falan al, hem bunları performans olarak da geçersin hem sıfır olur. Tabi yeterince tecrüben olduğunu varsayıyorum, yoksa alma.