toreador adlı üyeden alıntı
Ülke insanımız yazıktır ki her konuda hep fikir sahibi ve sarsılmaz şekilde inanıyor ürettikleri şahsi spontane fikirlere. 3-4 yıl kadar önce CFmoto'nun 650 cc touring motosikleti vardı, fiyatı da 16000 sularında idi, belki de daha düşük. Kiminle bu ilgimi paylaşsam "Çin motosikleti alınır mı, CFmoto nedir abi yaaa, servisinde sorun yaşarsın" biçimindeki tiye alma karşılıklarını paylaştılar. Ama CFmoto'ya olan ilgi, şimdilerde malum "onu alacağına CFmoto al" önerileri dahi karşıma çıkıyor çevrede.
Kapitalizmin tavan başarı sergilediği bu yıllarda, sıfırdan bir marka üretmek çok zahmetli ve maliyetli bir iş; reklam, satış hacmi, karlılık gibi çok uzun emekler neticesinde şirketi mutlu edecek bir istikrarı sağlamayı başaran markaları takdir etmekten başka şansımız yok. Kawasaki ile Yamaha ile mukayese etmek ise tamamen mukayeseyi yapan ya da yapmaya yetlenenlerin bireysel zırvaları gibi geliyor bana. Benelli ya da CFmoto'nun büyük markalarla mücadele gibi bir gayesi zaten yok, cebindeki paranın kuvvetini bilen orta gelirli kesimleri hedef almışlar ve gayet de iyi gidiyorlar kanaatime göre.
Kendi üretim bandına sahip olup, tüm parçaları bizzat üreten bu markaların pazarda tutunma işi, herkesin zaten bildiği markalara kıyasla daha zor; ancak kullandığı motosikletinin bileşiklerinin %80'i Çin'de üretildiğinden bihaber her konu uzmanları, belinde tokasıyla Ericsson A1018 gezdiren ve teknoloji kurdu davranan dayılardan farksızdır.
Uzun süre araştırdığım CFmoto 650TK'yı bütçe sebebiyle alamamıştım İngiltere'de oldukça kabul gören bir motosiklet olduğuna itimat etmeme rağmen; fakat bununla birlikte Türkiye pazarına girmesinden 1.5 yıl kadar önce araştırmasına başladığım Benelli TNT25 modelini fuarda inceleyip satın alarak önyargılı ve herhangi bir veriye dayanmaksızın sadece vuk'u bulan konuşmaya katılmak adına bir kaç söz eden kimselerin etkisi altında kalmamak gerektiğine dair kullanışlı bir ders aldım. Her görenin "Yaaa Benelli mi aldın, neden benelli aldın ki" naralarına karşılık çok uzun kilometreler boyu gerek şehir gerek ülkeler arası seyahatler yaptım.
Sadece motosiklet için değil, herhangi bir konuda önce araştırma ile kendi fikrinizi üretin; ardından alternatif fikirleri inceleyerek dikkatinizden kaçmış olabilecek değişkenleri hesaba katarak mevcut fikrinizi şekillendirin. "Hocam bu gerçek hayatta ne işimize yarayacak ki?" dediğiniz konulardan birine daha dikkatinizi çekerek kenara çekileceğim : "Tez > Anti-Tez > Hipotez"