Konumuz yine ABS ABS ABS - sıkıldınız ama tekrar ABS
Reklamlar
-
Arkadaşlar uzadı biliyorum belki bana kızıyorsunuzdur bu keko hep aynı konuyu açıyor deli mi ne ? hiç umrumda olmadığını söyleyeyim
motorum 150 km ye geldi dün rampa aşağı ön freni hiç ellemeden sadece arka frene asılarak insan üstü bir güçte frenleme gördüm , motorun frenleri tutuyormuş .... "küçük tekerlek durmaz" "motor limon sıkma tekniği" "önce arka sonra ön fren" " combine fren eyidir" "abs gereksiz fren mesafesini uzatıyor usta şöför durur vs vs "" ya hepsi saçmalıkmış arkadaşlar ,
20-30 defa hafif toprakta fren yapmaya korktum.... dürüst olayım 4 senedir 2 tekerciyim 100-200 defadan fazla fren yapmaya korkup az az fren sıkıyordum arka tutmaya başladığında ön sıkıyordum ha beni fukara sananlar olucak fukarayım heralde EBC gold balataya kadar her balatayı denedim ama teker kitlenmesi sorunu hep kafamı kurcaladı
ABS li motora bindiğim an okuduğum, izlediğim bütün fren tekniği videolarının saçmalık olduğunu öğrendim hiçbirini bilmenize gerek yok sıkıyorsunuz duruyor motor , sizin kombine vsvs unutun bunları fren gerekiğimi frene basın çok basın az basın frene basın...
Şimdi her hakareti yazacak arkadaşlar olucaktır hepsine açığım
Şimdi çevrenizde abs motor kullanan arkadaşlarınıza kanka bi tur versene diyip ramba aşağı frene basın tek bir şey düşüneceksiniz "ağa motor durdu" artık rampa aşağı burada bu birikintisi var dur birikintiyi geçemde ah uh teker az daha kitliyordu...
Reklamlar
-
Ne anlatmak istediğini anlamadım fakat abs olsada devreye sokmadam durma imkanınız var.
Abs olursa hayat kurtarır fakat yoksa el kantar göz terazi devam
-
Motoru vurdurmak cok sacma cunku anahtar var. Takiyorsun basiyorsun marsa calisiyor. Hic oyle yokus aramaya gerek yok mars iyidir.
---------- Mesajlar birleştirildi - 12:15 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:13 ----------
Basligi yazmayi unutmusum
Mars marş marş yine marş bidaha marş her zaman marş
-
Abs sizin iyi fren yapmanizdan cok tekniksiz fren(caat diyerekten maneti sıkmak) yaptiginizda tekerlegin kitlenmesini onler. Abssiz motorunuzda saniyorum kotu bir kitleme tecrubesinden dolayi fren konusunda cekimser davranmissiniz. Fren teknigi videolarindada kitlemekten kacinarak optimum frenleme amactir. Teknikler absli motorunuzda absyi devreye sokmadan durmanizi amaclar.
-
Bugraaa adlı üyeden alıntı
Abs sizin iyi fren yapmanizdan cok tekniksiz fren(caat diyerekten maneti sıkmak) yaptiginizda tekerlegin kitlenmesini onler. Abssiz motorunuzda saniyorum kotu bir kitleme tecrubesinden dolayi fren konusunda cekimser davranmissiniz. Fren teknigi videolarindada kitlemekten kacinarak optimum frenleme amactir. Teknikler absli motorunuzda absyi devreye sokmadan durmanizi amaclar.
Motosiklet konusunda acemi olduğum zamanlarda 5 tl ye satılan demir gibi balatalar yüzünden birkaç kez hayatı kaza tehlikesi atlattım bu fren konusu ukte kaldı içime iş bu durumda bende elimden geldiğinde yeni başlayan arkadaşları bilgilendrmeye gayret gösteriyorum, yeni scooterimi hiç tipine bakmadan ABS var diye aldım ve 4 yıldır iyi bir yere girmedim diye şükrediyorum
-
Ohhh abs en sevdiğim konu. Arkadaşlar kemik sesi gelsin. İzliyorum.
-
elektronik destek iyidir hoştur fakat unutmayın devre dışı kalma durumu veya anlık bir arıza durumu siz her zaman fren yapmayı bilin gerisi abs ye kalmış
-
-
ABS candır. Gerisi heyecan. Ben size göre amatör olabilirim. Ancak 25 yıllık tecrübe sonucunda edindiğim izlenim bu. Acil durumlar; yani bir iki saniyelik karar verme sürecinde, adrenalin ile birlikte tam ve sağlıklı karar veremiyorsunuz. Frene istemsizce asılıyorsunuz. Asılmıyorum diyen yalan söyler. İşte ABS burada sizin hayatınızı kurtaracak.
Hayat sizin, tercihler sizin. Hala ABS'ye bok atanlar varsa da sadece gülerim.
İmkanınız varsa ABS'li motor alın. Bu Dünya'ya bir defa geliyoruz. Ne kadar uzun yaşarsak o kadar iyidir. Hele ki trafik canavarı dolu ülkemiz de ABS iyidir. Hoştur. Güzeldir. Güvenlidir.
-
Al abs'ni.... git güzel yerlerde gazla. Bizi darlama artık yeter...
-
Yürüme hızının üzerinde hızlarda özellikle de yokuş aşağı sadece arka frenle etkili bir şekilde yavaşlanacağını düşünmek, bazı durumlarda ABSsiz motosiklet kullanmaktan daha tehlikeli olabilir. Siz yine de ne zaman hangi frenin kullanılacağını bilin. (bkz: fren)
-
zaferce adlı üyeden alıntı
Yürüme hızının üzerinde hızlarda özellikle de yokuş aşağı sadece arka frenle etkili bir şekilde yavaşlanacağını düşünmek, bazı durumlarda ABSsiz motosiklet kullanmaktan daha tehlikeli olabilir. Siz yine de ne zaman hangi frenin kullanılacağını bilin. (bkz:
fren)
yaya olarak çıkarken kendimi araziye taktığım rampadaki performansına şiir bir 4 lük bile yazarım,
-
limoncular bu arkadaş ne diyor ???
-
Abs'li abs'siz motosiklet kullandım. Doğal olarak ilk baslarda kullandığım motorlarda abs yoktu. Daha sonra abs'li motorda kullandım. Kendi deneme isteğim dışında abs bir kere devreye girmedi.
Abs'ye aşırı güvenirseniz yine düşersiniz. Abs zaten standart olmalı ama abs var diye fren yapmayı öğrenmeye gerek yok diyorsanız çok sürmez yakın zamanda yine bir yerde düşersiniz.
-
telike adlı üyeden alıntı
Ohhh abs en sevdiğim konu. Arkadaşlar kemik sesi gelsin. İzliyorum.
kardeşim deme öyle kampanalı motor kullanana abs diyince küfür etmek için hazır kıta bekliyor
-
Oy oy. Bu arkadaşın ön yargısı beni benden alıyor.
https://www.bajaj.com.tr/turkce/modeller/motosikletler/bajaj-v15/bajaj-v15/genel-bakis/
Al sana kampanalı motosiklet. Lakin sana ciddi ciddi forumda konu açamama cezası verilmesi gerekiyor. Dışarı falan çıksana sen. Azıcık gez, sosyalleş. Forumda polemik yaratıp asosyalleğine çare aramasan???
-
Tekrar hanim evladı bir motorcunun Feryadını okuyorsunuz. Absye gerek filan yok şunu kafanızdan çıkarın. Abs korkak, bilgisiz ve beceriksiz motorcu işidir. Fren yapamıyorsan yapamıyorum de kardeşim niye abs gereklidir diye zırlıyorsun ki
-
Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Tamam,anladık Abs'li motorun var.
-
Toprak ya da mıcırda da abs yi devreye sokma. Ya da sok onun içinde konu başlığı bekleriz.
-
fren yapmayı öğren motor da abs olup olmaması o kadar önemli değil
yani trafikte motosiklet kullanıyorsanız her daim takip mesafe si şerit değiştirme hız sınırları gibi kurallara uyun
bu kurallar koyulmuş abs li için bu kadar takip mesafesi olacak abs siz için bu kadar olacak diye birşey yok
yoksa abs var diye arabaların arkasına yapışıp çarpınca bu abs bi boka yaramıyor demeyin
kurallara uyun
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)