şasinin zarar görme ihtimali?
Reklamlar
-
Reklamlar
-
-
-
geçmiş olsun bende merak ediyorum koruma takozu şasiye takılıyor zarar vermiyor mu diye
-
Carbondioxid adlı üyeden alıntı
Geçmiş olsun.
Pistonlar adlı üyeden alıntı
Geçmiş olsun.
sağolun, inşallah geçmiş olsun mesajı sadece benim içindir şasi dahil değildir...
Mertcan39 adlı üyeden alıntı
geçmiş olsun bende merak editorum koruma takozu şasiye takılıyor zarar vermçyormu diye
sağolun, aynen benimde kafama takıldı kaç gündür uyku uyuyamıyorum.
-
Motorun gidişinde tuhaflık var mı? düz gitmeye çalışırken sağa sola çekme felan?
Benim arkadaşımda cbr 125 vardı kaç kez düştü takozu yamulttuğu bile oldu ama bir şey olmadı demişti şasiye.
-
thedarkfire adlı üyeden alıntı
Motorun gidişinde tuhaflık var mı? düz gitmeye çalışırken sağa sola çekme felan?
Benim arkadaşımda cbr 125 vardı kaç kez düştü takozu yamulttuğu bile oldu ama bir şey olmadı demişti şasiye.
hayır sürüşte hiçbir sıkıntı yok.
-
PETRICHOR adlı üyeden alıntı
hayır sürüşte hiçbir sıkıntı yok.
2. resimdeki dik bakan demir koruma takozonun demiriyse o kadar eğrilmeden şasiye bişiy olacağını sanmıyorum. Tabi yinede bence bi göstermekte fayda var.
-
2. resimdeki dik bakan demir koruma takozonun demiriyse o kadar eğrilmeden şasiye bişiy olacağını sanmıyorum. Tabi yinede bence bi göstermekte fayda var.
evet koruma takozunun demiri, makineyi bu halde 1 haftadır kullanıyorum yüksek hızlara da çıktım hiçbir sıkıntı göremedim sağa sola çekme veya düzensizlik fakat yine de içimde bir kuşku var tabi.
pazartesi günü grenaj tamiri için ustaya götüreceğim o ara baktırırım artık.
-
evet koruma takozunun demiri, makineyi bu halde 1 haftadır kullanıyorum yüksek hızlara da çıktım hiçbir sıkıntı göremedim sağa sola çekme veya düzensizlik fakat yine de içimde bir kuşku var tabi.
pazartesi günü grenaj tamiri için ustaya götüreceğim o ara baktırırım artık.
Baktır bencede çünkü resime bakarak burdan kesin bir şey demek doğru olmayabilir.
---------- Mesajlar birleştirildi - 02:49 ---------- bir önceki mesaj zamanı 02:44 ----------
Bu arada forumda bi eğitmenin yazdığı yorumu gördüm bu konu hakkında sana sorayım onu, 100 km hızın üzerinde giderken sallama yapıyor mu motor?
Kazadan sonra bi değişiklik var mı.
-
Baktır bencede çünkü resime bakarak burdan kesin bir şey demek doğru olmayabilir.
---------- Mesajlar birleştirildi - 02:49 ---------- bir önceki mesaj zamanı 02:44 ----------
Bu arada forumda bi eğitmenin yazdığı yorumu gördüm bu konu hakkında sana sorayım onu, 100 km hızın üzerinde giderken sallama yapıyor mu motor?
Kazadan sonra bi değişiklik var mı.
motorda bi sallanma olmuyor sadece 110-120 lerden sonra biraz vibrasyon oluyor onun dışında sıkıntı yok o da normal sayılıyor 😄
-
motorda bi sallanma olmuyor sadece 110-120 lerden sonra biraz vibrasyon oluyor onun dışında sıkıntı yok o da normal sayılıyor
O zaman bence bi sorun yok içini rahat tut ama yinede tedbir amaçlı pazartesi götürüceksen göster yinede.
-
Koruma takozun dayanım direnci şasiden daha düşük olur ama motorun ağırlığını da kaldırır. Bir drenme dengesi vardır. Bu sayede takoz yamularak enerjiyi absorbe eder, hasarı üzerine alır ve şasiyi korur. Bunu yapmıyor ise gidersin sanayiye iki kaynak atarlar sekizlik boruya kaynatırlar şaseye, ucunada bi masa ayağı plastiği. Oldu bitti. Ha durum böyle değil ise ben bilmem. Bilemem, bilene de mani olmam.
Üretici tutup, yüzde doksanı aleminyum şase olan motor habitatının koruma takozunu çelikten yapıyorsa, yemişim ben onun korumasını, hasar alan grenajını. Onlara bunu sorsan bilmezler, bilemezler ama bilene emin olun mani olurlar. Hele birde yerli, milli ve organize sanayili ise eyvahlar olsun.
Arada yerli sanayi alanına çamur atıyorum doğrudur. Aynen öyledir. Ancak yurdumun ekonomik şartları ve kapitalizmin olağanüstü etkisi dahilinde olmasına rağmen direnen taviz vermeyen tenzih ettiğim bir kısmı haricine; Değil çamur, bok atmak bile isabet olur.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)