Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

MT-07 başlangıç desem dayak yerim galiba içeri Lütfen :)

REKLAM ALANI

Motosikleti
    N/A
    Uzun süredir takip edemiyorum bilen bilir denizciyim işte sefer bitti Türkiye ye geldik derken izmir bornovada motosikelet kursuna yazıldım.
    Öncelikle motor tutkusu küçüklükten var zaten büyük kükreyen motorları ne zaman görsem baka baka bir hal olurum. Kursa yazılmadan önce işte şöyle binerim böyle giderim yok mt07 alırım diyordum.
    Neyse kurs başladı geçiş motoru olarak yukinin 175 bg bi motoruna bindim boyum uzun olduğu için üstünde rahat oturamıyorum dengemi koruyamadım virajlarda yalpalıyorum neyse gözüm korktu dedim bunu kullanamıyorsak mt07 başlangıç motoru olmaz diyen abiler doğru söylüyormuş.
    Neyse 2 kurs boyunca ben bu yukiyi alışa alışa bir yandanda korka korka sürmeye başladım taki eğitmen bir sonraki kurs mt07 diyene kadar
    O gün geldi çattı mt 07 önümde duruyor canlısını hiç bu kadar yakından görmemiştim koca alet elimle gidonu yokladım afedersin köpek ölüsü gibi ağır ben dedim buna binemem birde kendimle dalga geçiyorum senmi başlıcaktın mt07 ile falan üstüne bindim herşey şimdi başlıyor...

Hani derler ya ilk görüşte aşk o kadar korkan tedirgin olan acaba başıma geçirirmiyim aman diyen ben sanki piyanocular bu motoru benim için üretmiş parkurda yanlamaya başladım ilk turdan hani araba konusunda kendime güvenirim ne zaman durur ne zaman kalkar frene ne kadar basarsam tekerlek kitler hepsini bu motorda daha önceden biliyormuşum gibi tek teker denemeye bile çalıştım öyle özgüven geldi 8 çizerken parmak uçlarım yere değiyor ( ayaklar çarpık biraz manetlere basarken ayaklar biraz dışarı doğru baktığı için 😆 ) neyse ben böyle olunca özgüvenli keyif dolu çok mutlu oldum.
    Kurs süresi boyunca 5-6 saat daha kullanıcam bu motoru
    İlk şahsi motor Mt 07 alayım mı başlangıç için?

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    ......
    Forumda dayak yemezsin ama,75hp bir motordan sağlam tokat yiyebilirsin.

2.el düzgün Mt125'ile siftah yapabilirsin.

hokahey - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    mt7 yetersiz, en az 1000'lik bi makinayla başla.

Motosikleti
    Dominar 400
    aynı durum bendede olmuştu 50 lik mavi çiçeğimle bisiklet gibi mermerde oynuyordum ayak koy döndür yok arka frene asıl max wrist gibi kaydır şekiller o biçim taa ki mermerde benim yerde 2 metre yağ gibi kaymama kadar :D sen ayık ol yinede motor bu düşe kalka öğreniyo herkes motoru olupda düşmeyen adam yoktur yani

Motosikleti
    KTM DUKE 200
    düzgün bir yerden eğitim alacaksan olur.
    kendine kendine düşe kalka öğrenirim diyorsan olmaz. öyle yaparsan 50 cc 3 beygir bile tehlikeli

Motosikleti
    Gsx-R 1000(gixxer k9)
    Korkanın çocuğu olmazmış al gitsin.
    Yalnız debriyaj değil gazla tekere çekiniz..

BikeManiac - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bmw f700 gs

dasmehdix - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBR250R'15
    Yaşadığın şey ilk 5000 kilometrede ortaya çıkan ikarus sendromu.Mt 25 al bence Mt25 bile nefesini keser.

mavzer-i - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    hypermotard 796 / vulcan s / versys 650
    ben de ducati hypermotard 796 ile başladım.
    çok ta büyütülcek bişey yok. kendine ve eline güveniyosan

araltı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Denizcisin gelirin güzel, maddi anlamda iyisin.

Kesinlikle 250cc bir motosiklet kullan. Kaza yaparsın patlarsın ölürsün diye değil. Düşük cc motosikletlerin zevki, yapabildikleri, hissettirdikleri bambaşkadır.

Mt07 öle aşık olunacak efsane bir motosiklet değil. Ülke şartlarımızda fiyat performans olarak önüne geçebilecek hiçbir motosiklet maalesef yok.

Düşük cc al onun zevkini tat 3 ay 5 ay olsa da kullan. İnan motosiklet hakkında bütün düşüncelerin değişecek ve mt07'ye değil başka bir modele aşık olacaksın....

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Çılgınsın meeen 🤘🏾

Birkan07 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yzf R-125 / Honda Today 50 / Ninja 250r / Xmax 250
    Ben R125 ile başladım, şimdi satıp mt25 alıcam ve buna alışmamın biraz süre gerektirdiğini düşünüyorum. MT07 öyle bi motor olmuş ki sevmeyen yok sanırım, bende hayranıyım ama abi sakata gelme parkurda sürersinde trafikte gaza gelip yapıştırırsın biri çıkar, yer kaygan olur... olurda olur yani bence en az 2 sene geçiş motorları kullan. 125-250-300cc gibi sonra alırsın.

hokahey - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı Birkan07 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ben R125 ile başladım, şimdi satıp mt25 alıcam ve buna alışmamın biraz süre gerektirdiğini düşünüyorum. MT07 öyle bi motor olmuş ki sevmeyen yok sanırım, bende hayranıyım ama abi sakata gelme parkurda sürersinde trafikte gaza gelip yapıştırırsın biri çıkar, yer kaygan olur... olurda olur yani bence en az 2 sene geçiş motorları kullan. 125-250-300cc gibi sonra alırsın.
    ne gerek var azizim, anlattıkların hep vakit kaybı. başlangıç olarak direkt 1000 cc ve üstü makbul.

bas gaza hayatını yaşa ustam.
    levend84 bunu beğendi.

Motosikleti
    ......
    Alıntı hokahey adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ne gerek var azizim, anlattıkların hep vakit kaybı. başlangıç olarak direkt 1000 cc ve üstü makbul.

bas gaza hayatını yaşa ustam.
    Kesinlikle öyle,

125 al biraz bin abi bu yetmedi.

250 al abi iyide biraz daha gitsin motor.

500-700 al abi motor iyide,geçen otobanda kapışak dediler 1000likler sündü uzadı..

En iyisi direk litrelik almak,hayatı zirvede 13-14000 RPM'de yaşamak lazım

Kadranın dibini görmeden olmuyor bu işler...

zekeriyaimam - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    simson
    Yarım gaz yan yan,tam gaz isyan diyosun yani reyis

54RR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    --12 R1 Crossplane
    Mt 7 çokta hırçın bir motor değil, motor kullanmayı öğrendikten sonra alınabilir Biraz alışınca teker bile yapabilirsin, geçen elemanın biri tek tekerde solladı beni mt 7 le ve bu mt 7 benim motorumdan daha çok ses çıkartıyordu

SuleymanE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Tracer 900 / Xpulse 200 4v
    İlla yamaha mt-07 alacağım dersen seni engelleyebilecek hiçbir şey yok. Hatta ve hatta paran varsa ilk motor olarak hayabusa bile alabilirsin, kim sana karışabilir ki?

Ancak başlangıç motoru olarak mt-07 önerir misin? diye sorarsan, ben önermem. Belki mt 07 ile başlasan şansın da çok yaver giderse ciddi bir kaza yapmadan keyifle kullanırsın.

Ama hiç beklemediğin bir anda özgüven patlaması yaşarken sağlam bir kaza yapıp vücudunun çeşitli yerlerindeki kırık kemiklerle hastahanede yatarken: "Bir kişi de demedi ki bu motorla başlama, niye kimse uyarmadı beni?" diye şikayet etmeni istemem.

Yol belli yordam belli. İlla amerikayı yeniden keşfetmeye gerek yok. Ne diyor bu yollardan geçmiş yüzlerce deneyimli sürücü ve eğitmen? Düşük cc ile başla, kademe kademe yükselt.

Beni uzmanlar bağlamaz, ben çok yetenekliyim, mutlaka mt-07 alacağım dersen, şimdiden yeni motorun hayırlı olsun derim.

Motosikleti
    Honda CBR650F 2017
    MT-07 ile 15bin km yol yaptım. Bunun büyük çoğunluğu İstanbul’da şehir içindeydi. Her ne kadar kurs alsanda reflekslerin gelişmemiş olacak ve MT-07 öyle kolay kolay hatayı affeden bi motosiklet değil. Ne olduğunu anlamadan bir anda senin adına kötü olan herşey oluverir. Tecrübe ile sabit...

frankestayn1 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Pulsar 200 NS
    1000 olmaz 600 lük olur 700 lik olmaz 550 likte olmaz 600 lük olur :dddd

Motosikleti
    N/A
    Mt-07 ile başlamak tamemen acemilik yada yürek yutmuşluk bunun farkındaydım binerken ne kadar motor tutkum olsada hep korkmuşumdur mt7 ye binene kadar ama düşük cc motor daha çok korkuttu beni alışamadım sağ ayağım öyle saçma pozisyonda kalıyorki arka frene bile basamıyorum basarken dengem sağa doğru bozuluyor çok fazla vaktimde olmuyor karada 2-3 ay durup tekrar gemiye çıkıyorum motor eğitiminede devam edicem bana asıl güven veren ekipman eğer motora başlıycaksam en iyi ekipmanı alıp öyle binerim diye kendime söz verdim direk mt07 alıcamda demiyorum bu yaşadıklarımı göz önüne alarak sizlerden fikir almak istedim mt25 ilede başlarım hız hayatımda hiç olmadı keyif için kullanmak istiyorum herkese teşekkür ederim 🙏🏻

1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)