Açılın ben MT 07 ile başladım!!!
33 yaşına kadar motorun gazının yerini bilmeyen ben geçtiğimiz sene ilk motor olarak aldım. An itibariyle 11bin km deyiz. Şeytan kulağına kurşun hiç sorun yaşamadık sayılır. Ancak;
-Ehliyetten önce Honda nın GS-1 eğitimini tamamladım.
-15 yıldır otomobil kullanıyorum şükür hiç kaza bela yaşamadım. Trafiği okuma konusunda fena sayılmam yani.
-Ehliyet kursunda yaklaşık 10 saate yakın Mt-07 kullandım.
-Mt-07 yi aldığımdan beri kesinlikle "gazlama" türü grup sürüşüne gitmedim.
Aslında tarz olarak cruiser hastası bir adamım hatta Forumdaki ilk başlıklarım HD Iron 883, Yamaha XV950 gibi motorlar hakkında ancak Mt rahatlığıyla kanıma girdi. Ha bu arada ilk motor mt 07 alayım mı diye sormadım forumda zira alacağım cevapları gayet net biliyordum
İlk motor olur mu?
-Olur hatta benim için 250cc den daha iyi bir başlangıçtı. Zira trafikte 1 kez bile sıkıştırılmadım. Abs sayesinde acemiliğim süresince kayıp düşmeme sebep olabilecek pek çok fren hatamı affetti.
Gücü ilk motor için fazla mı?
-Mt-07 nin gücü bilinçsiz biri için son motor olmak için bile fazla. Çok çevik ve çok hafif. Kullanımı çok kolay bu yüzden ister istemez insanı gaza getiriyor.
Eğitim almadan kesinlikle binilmemesi gereken bir motor.
Ekipmanın eksiksiz olmalı, 250 cc den çok daha yüksek hızlarda yolculuk ediliyor keza. Kask/mont aldım tamam dememek lazım.
Yerli yersiz hız yapmayı seven biri için kesinlikle uygun değil.
Kendini en iyi sen bilirsin. Bu yüzden en doğru kararı verecek olan da sensin. Hangi marka/model alırsan al eğitim almanı öneririm. Çok şey kazandırıyor. Başlarken doğru öğrenip sonra doğru alışkanlıklar kazanmak önemli bence.
Motosiklet modellerini ve kullanım yerleri, avantajlı ve dezavantajlı oldukları noktaları da seçim yaparken araştır/göz önünde bulundur derim. Şehir içi naked, viraj için supersport, haftasonu kız arkadaşla gezmek için tourer/cruiser gibi.