Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Bu yıl kış neden gelmedi?

    REKLAM ALANI
  1. #1
    SuleymanE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Mart 2015
    Şehir
    Bursa
    Motosikleti
    Yamaha Tracer 900 / Xpulse 200 4v
    Başlığa bakıp da "Ne diyo bu ya?" demeyin dostlar. İzin verin, izah edeyim.

    Ben canı kıymetli bir motoseverim. Her yıl yılın ilk karı yere düştüğünde motorumu garaja çekerdim. Ardından aküsünü söker, üzerini güzelce örter, lastiklerin yerle temasını kesip kış uykusuna yatırırdım. Akşam evde akümü şarj ederken bir elimde çayım ile de dışarıda yağan karı keyifle izlerdim.

    Son beş yıldır bu aylarda yaşadığım şehirde (Bursada) lapa lapa kar yağar, en az 1-2 hafta da yerde kalırdı. Her ne kadar kardan adam yapıp kartopu oynama yaşını geçsek de yinede karın tadını ufaktan çıkarırdım.

    Yani şu gibi manzaralara baya baya alıştıydım:




    Ancak bu yıl gelenek bozuldu, neredeyse her gün motor tepesindeyim. Bir gün bile yerde kar kalmadı.

    Bu değişim bir yandan sevindiriyor, motora binmeye devam ediyorum ancak bir yandan da korkutuyor; Bu iklim kaymaları küresel ısınma kaynaklı mıdır, yazın çok fena kavrulacak mıyız? diye.

    Ne dersiniz dostlar, ozonu çok mu fazla delik deşik ettik? Lapa lapa kar yağan kışlar geride mi kaldı yoksa ?


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    ayzek - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Mart 2015
    Şehir
    İstanbul ( Avrupa ) Motosikleti: MONDİAL MG 150 SÜPERBOY X - HERO HUNK
    Motosikleti
    YUKİ FORZA 170 - MONDİAL 100 SÜPERBOY + 100 HYENA
    NASA'nın kar uzmanından Türkiye açıklaması! Daha az kar daha çok yağmur...
    NASA Kar Uzmanı Dr. Thomas Painter, küresel ısınma nedeniyle Türkiye’ye az kar, çok yağmur yağacağını söyledi. Dr. Painter, “Daha çok sel yaşayacaksınız. Altyapıya yatırım yapın. Bazı yerler ise kuraklık çekecek. Temiz su için baraj inşa edin!” uyarısında bulundu.

    Herkes ocak ayında baharı aratmayan havanın bir süre tadını çıkardı. Sosyal medya “hava güzel” paylaşımlarıyla doldu. Ama peki hava gerçekten güzel miydi? Sonbahar zaten yağmurlu geçmemişti, üzerine bir de pek çok şehir kışın ortasında karı yeterince tadamadı. Dahası Türkiye son 44 yılın en kurak yılını geride bıraktı. Bu tablo Türkiye'ye has değil. Bir yanda Sahra Çölü’ne kar düşüyor, diğer yanda ABD’yi dondurucu soğuk vuruyor.

    Peki neden? Pek çoklarına göre cevap küresel ısınma. Bu sorunun yanıtı NASA’nın İklim Değişikliği Merkezi’nden geldi. Çünkü Türkiye dahil pek çok ülkenin verileri bu merkezde toplanıyor. Türk bilim insanları da çalışmalara katkıda bulunuyor. Gazete Habertürk'ten Nalan Koçak'ın, görüştüğü merkezin kar uzmanı Dr. Thomas Painter, pek de iç açıcı olmayan bir iklim tablosu çizdi.

    - Bazıları küresel ısınmayı reddediyor, yaşadıklarımızın Dünya’nın binlerce yıllık ısınma döngülerinden biri olduğunu savunuyor. Ne diyorsunuz?

    Ona bakarsanız hâlâ Dünya’nın düz olduğunu savunanlar da var. Bence bunu söyleyenler “Keşke küresel ısınma gerçek olmasa” diyenler. Büyük bir değişiklik fikri herkese korkunç geliyor. Şu anda Dünya iklim anlamında normal değişkenleri hâlâ yaşıyor. Ancak değişkenler normal sınırın dışına çıkmak üzere. Son 60-70 senede atmosferdeki karbondioksit seviyesini o kadar artırdık ki...

    - Peki bunun ne kadarına insan neden oluyor?

    NASA’da yaptığımız modellemelere göre 70’lerden beri atmosfere yaptığımız etkinin bir örneği daha yok. Bu kadar hızlı bir artışı, atmosferdeki karbondioksit seviyesini hesaba katmadan açıklayamıyoruz. Malum sera gazı salımı. Ne olacak derseniz hava daha çok ısınacak, daha uç noktalarda hava durumları yaşayacağız. Mesela geçen yıl sizin için son 44 yılın en kurak yılıydı. Daha çok kuraklık göreceğiz ama kuraklıktan sonra birdenbire aşırı yağış gelebilecek.

    ‘TÜRKİYE’DE KURAKLIK DAHA ŞİDDETLİ GEÇİYOR’

    - Türkiye’de yaşanan kuraklığın nedeni iklim değişikliği mi?

    Bunu elimizdeki verilerle kesin olarak söylemek zor. Daha önce de pek çok kez kuraklık yaşandı. Ama bildiğimiz bir şey var, iklim değişikliği nedeniyle kurak dönemleriniz daha da sıcak geçiyor, sonuçta kuraklık daha şiddetli geçiyor. Sistem şöyle işliyor: Hava daha sıcak, daha fazla su buharlaşıyor ancak yağmur olarak düşmüyor. Türkiye’deki şu anki yağış durumu aslında Batı Amerika’dakine çok benziyor.

    ‘DÜNYA TEMİZ SU KAYNAĞINI KAYBEDİYOR’

    - Ne anlamda?

    Aslında ana su kaynağı kardır. Kar birikerek su deposu işlevi görür. Hava durumunda değişiklik yaşandığı zaman eriyerek devreye girer. Baraj mantığıyla aynı. Fakat küresel ısınmada yaşadığımız sorun şu: Yağış ne kadar sıcak bir havada düşerse, daha çok yağmur formunda yağıyor. Yani kar yerine daha çok yağmur yağıyor ve çok önemli bir su deposu kaybediliyor. Çünkü yağmur yağar yağmaz hemen akıp gidiyor, kar gibi mesela dağlarda yığılarak kalmıyor. Yağmur suyu nehirleri besliyor evet ya da barajlarda biriktiriyoruz. Ancak bir su deposu aracınızı (yani karı) kaybettiğiniz için barajların da biriktirme kapasitesi aşılıyor ve daha fazla sel vakası görülüyor. Sonuçta su kaynaklarınız azalıyor. Buna karşı “Daha çok baraj üretelim” önerisi yapılıyor fakat ABD’de baraj yapılabilecek alan neredeyse kalmadı.

    - Kar ayrıca nehirleri de besliyor değil mi?

    Kesinlikle. Buzulların erimesiyle, altından su akmaya başlıyor ve yazları nehirleri besliyor. Nehir etrafında yaşayan insanların yaşamını sürdürmesi için çok önemli. Özellikle Orta Asya’da. Karın azalmasıyla o buzulları kaybedersek ve daha çok yağmur yağarsa, yağmurun getirdiği o suyun çoğunu baharda çoktan kaybetmiş oluruz. Şöyle düşünün, musluğu birden açarsanız suyu da depolayamadığınız zaman akar gider. Ama suyu yavaş yavaş tüm yıl boyunca akıtırsanız, hep suyunuz olur. Buzullar işte bu işe yarıyor.

    - Sonra ne olur?

    Çok basit, buzullarını kaybetmiş bir ülkeyseniz suyunuzu kaybedersiniz ve bir süre sonra komşunuza gidersiniz su istemek için. Komşum suyu birkaç kez paylaşır ama sonra emin olun kaynaklarının tümünü vermek istemez. Amerika’daki gibi komşularınız varsa silahını çıkarır ve sizi vurur (gülüyor). Şaka bir yana böylesine bir su problemi siyasi mücadelelere hatta savaşlara neden olur. Önümüzdeki yüzyılda savaşların ana nedeni temiz su olacak.

    - Suyun kalitesi yani temiz olması burada asıl mesele sanırım...

    Evet. İklim değişikliği sadece su kaynaklarını azaltmıyor, suyun kalitesini de düşürüyor.

    - Peki ya yeraltı suları?

    Harika bir su kaynağı. Yerin altına süzüldüğü için filtreleniyor. Pek çok bölgede hâlâ bu kaynaklar zengin. Ancak yeraltı suyunun kaynakları neler? Kar, yağmur. Süzülen suyla yeniden yeniden ikmal ediliyor. Yağmur ve kar azaldığında yeraltı sularını kullanmaya başladığınızda, ikmal edilemediği için bu kez oradaki kaynağı da kurutmuş oluyorsunuz. Yerde çökmeler meydana geliyor, mesela yollar mahvoluyor. O kadar hassas bir sistem ki, çökme meydana geldiğinde o bölgede bir kez daha yeraltı suyu birikmiyor. Arasında krema olan bisküviler gibi düşünün. Kremayı sıyırdığınızda iki bisküvi birbirine yapışıyor, araya bir şey koyamıyorsunuz. Yeraltı da öyle. Bu en çok Ortadoğu’da meydana geliyor, sizdeki Toros Dağları’nın aşağısındaki bölgede.

    ‘ÇİFTÇİ ÇOK ZOR DURUMDA KALACAK’

    - Ne kadar yeraltı suyu kaldı?

    Tam olarak kestirmek mümkün değil. Ama NASA olarak pek çok bölgede kuyuların kuruduğunu biliyoruz. Bunlar kurudukça daha derinini kazmak gerek. Fakat sonunda bunlar da kuruyacak. Düşünün nüfus artıyor, su azalıyor. Hiç iyi bir gelecek değil. Özellikle kurak yıllarda tarımın büyük darbe alacağının da altını çizmeliyim. Dünyada pek çok çiftçi çok zor durumda kalacak.

    - Önümüzdeki 100-150 yılda ne bekliyorsunuz?

    Tahmin etmek kolay değil, fakat kar ve buzulları kaybettikçe yeryüzündeki beyaz alanları da kaybediyoruz. Bu alanlar güneş ışınlarını uzaya geri yansıtıyor, böylece bizi soğutuyorlar. Gelecekte olacak şu: Yeryüzü daha fazla güneş ışını emecek, sonra o infrared ışınlar atmosferde sıkışacak. Ve Dünya’da sıcaklık gittikçe artacak. Bir diğer önemli şeyden bahsettim: Temiz su kaynaklarının azalması. Dünyadaki jeopolitik güç dengeleri değişecek. İnsanlar su kaynaklarının daha fazla olduğu yerlere göçecek. Bunları duydukça battaniyenin altına girip saklanmak istiyorsun değil mi?

    - Sanırım... Küresel ısınmanın en büyük kaybedenleri kim olacak?

    Bangladeş gibi su seviyesine yakın ülkeler. Halihazırda kurak olan ve temiz su satın alamayan ülkeler. Bunlar daha fazla hastalık görecek. Pek çok adada yaşayanlar göç etmek zorunda kalacak. Kısa vadede fakirler daha çok acı çekecek. Zengin ülkeler “Paramızla bu işi çözebiliriz” diyecek ama uzun vadede onlar da sonuçlara katlanmak zorunda kalacak.

    - Bu süreci döndürmek mümkün mü? Yoksa fırsatı çoktan kaçırdık mı?

    İnsanlar giderse, Dünya için her şey gerçekten daha iyi olacak. Mesele dinozorlar zamanında her şey yolundaydı, ki onlar bizden çok daha uzun süre yaşadı. Burada mesela insanların varlığını nasıl sürdüreceği. Acı mı çekeceğiz, savaşacak mıyız, çocuklarımızın hastalıklardan ölümünü izleyecek miyiz? Hiçbir zaman fırsatı kaçırdık dememeliyiz. Her zaman işbirliği içerisinde yapılacak bir şeyler vardır. Hiç değilse karbon salımını azaltırsak ve buzulların erimesini yavaşlatırsak çözüm için zaman kazanırız.

    - Türkiye ılıman ve subtropikal iklim arasında. İklim değişikliği bölgemizi nasıl etkileyecek?

    Muhteşem dağlarınız var. Atmosferdeki sirkülasyonun ortasında duruyorlar, kar rezervleri için çok uygunlar. Fakat küresel ısınma nedeniyle daha az kar daha çok yağmur alıyorlar. Ve kar, haliyle temiz su rezervleriniz azalıyor. Oysaki çok kendine has bir yağış sezonunuz var. Bunun sonucunda daha fazla sel yaşanacaktır, şehirlere ve limanlara zarar gelmemesi için altyapınıza çok yatırım yapmanız gerek. Ayrıca temiz suyunuzun olması için daha çok baraj inşa etmelisiniz. Çünkü sel, suyu kirletiyor. Bazı bölgelerde sel yaşanırken, diğerleri kuraklık çekecek. Bu da mesela daha fazla orman yangını demek.

    - Türkiye’nin iklimi tropikale döner mi?

    Şu an atmosferdeki sirkülasyonu tam olarak bilmiyorum, kesin çıkarım yapmam doğru olmaz. Ama imkânsız değil. Mesela hiç görülmeyen yerlerde portakal, avokado yetiştirmek mümkün olacak. Fakat bazı bölgelerde de tarım çok büyük darbe alacak. Şehirlerimizi iklimin dengeli olduğu zamanlarda inşa ettik. Dünyadaki su döngüsü daha şiddetli hale geldikçe deniz suyu seviyesi artacak. Bu şehirleri çok etkileyecek. Barajlarda da sık sık taşkınlar meydana gelecek.

    - Bu kış Türkiye’nin pek çok yerine yeterli kar yağışı düşmedi, özellikle de İstanbul’a. Bunu da tüm bu anlattıklarınız kapsamında değerlendirebilir miyiz?

    Bu kadar kısa bir zaman dilimi için konuşmak kolay değil ama mümkün tabii ki. Dediğim gibi yağış seviyeniz aynı kalsa bile, daha çoğu yağmur daha azı kar olacağı için kar rezerviniz azalacak.

    ‘İSTANBUL’DAKİ ANİ HAVA OLAYLARININ NEDENİ İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ’

    - Peki iklim değişikliği hava durumunda ani değişimlere neden olur mu? Çünkü geçen yıl İstanbul’da yazın ortasında kocaman dolu taneleri yağdı, pek çok araç, bina zarar gördü...

    Tabii ki. Bu tür durumlar düşük ve yüksek basınç arasındaki eğimin dik olmasından kaynaklanıyor. Benzer bir şey kurak ve nemli alanlar arasında da yaşanıyor. NASA’da hazırladığımız modeller sadece iklimin değil iklimdeki değişimlerin de altüst olacağını söylüyor. Mesela hızlı ve ani hava durumu değişiklikleri...

    - Ya İstanbul’da hortum?

    Sadece İstanbul özelinde söylemiyorum, dünyadaki su ve hava döngüsünün yoğunlaşması bu tür doğa olaylarını artıracak.

    - Çarpık şehirleşmenin bunda etkisi var mı?

    Etkisi olabilir ama tam nedeni bu değil. Betonlaşma hava sıcaklığını artırır. Çünkü beton güneş ışığını emer. Fakat yerel olarak sıcaklığı artırır ancak o bölgede bulunan sıcağı hisseder ve sağlığı olumsuz yönde etkiler.
    SuleymanE, Shrieker, 68charger ve 2 diğerleri bunu beğendiler..

  3. #3
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    15 Haziran 2014
    Şehir
    59
    Motosikleti
    Mobylette Bionik 52
    pazar günü istanbul yağmur trakya kar yağışlı gösteriyor

  4. #4
    RoofRoof - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Mayıs 2017
    Şehir
    Edirne
    Motosikleti
    DRZ400SM
    Erzurum'da bile kış 2 ay sürdü. Onda da adam gibi kar yoktu motor sürebildim. Yazın eririz herhalde

  5. #5

    Üyelik
    17 Mayıs 2011
    Elektrikli/yeşilci araçlara acilen geçilmeli/teşvik edilmeli
    SuleymanE bunu beğendi.

  6. #6
    Stock Sever - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Mayıs 2016
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    RS200
    Abi normalde Yozgat'ta kasımda kar yağar mart sonu da yerden kalkardı. Bu sene toplasanız motora 1 hafta binemedim. Geri kalan hergün bindim. Biniyorumda. Sanırım ben ilk motoruma doya doya biniyim diye kış gelmedi bu sene.
    HONDA

    #BZ3082

  7. #7
    SuleymanE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Mart 2015
    Şehir
    Bursa
    Motosikleti
    Yamaha Tracer 900 / Xpulse 200 4v
    Alıntı ayzek adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    NASA'nın kar uzmanından Türkiye açıklaması! Daha az kar daha çok yağmur...
    NASA Kar Uzmanı Dr. Thomas Painter, küresel ısınma nedeniyle Türkiye’ye az kar, çok yağmur yağacağını söyledi. Dr. Painter, “Daha çok sel yaşayacaksınız. Altyapıya yatırım yapın. Bazı yerler ise kuraklık çekecek. Temiz su için baraj inşa edin!” uyarısında bulundu.

    Herkes ocak ayında baharı aratmayan havanın bir süre tadını çıkardı. Sosyal medya “hava güzel” paylaşımlarıyla doldu. Ama peki hava gerçekten güzel miydi? Sonbahar zaten yağmurlu geçmemişti, üzerine bir de pek çok şehir kışın ortasında karı yeterince tadamadı. Dahası Türkiye son 44 yılın en kurak yılını geride bıraktı. Bu tablo Türkiye'ye has değil. Bir yanda Sahra Çölü’ne kar düşüyor, diğer yanda ABD’yi dondurucu soğuk vuruyor.

    ...
    Çok faydalı bir paylaşım olmuş hocam. Ayrıca korkutucu bilgiler de içeriyor. Küresel ısınmanın bedelini ileriki yıllarda tüm dünya gibi bizde ağır ödeyeceğiz sanırım.

    Gerçekten iklimlerdeki dengesiz geçişler ve değişim çok fazla dikkatimi çekmeye başladı. Uzmanın uyarılarını dikkate almak lazım diyeceğim de el birliğiyle sanayi atıklarını dere ve nehirlerimize akıtarak kendi ülkemizi mahvettik.

    Eskiden şehrimin lakabı "Yeşil Bursa" idi. Şimdiki yeni lakabı ise "Beton Bursa". Yeni lakabını sonuna kadar da hak ediyor. Çocukluğumda evimin terasından bakınca yemyeşil bursa ovasını görürdüm. Şimdi bakınca yeşil ve ova namına ufacık bir görüntü kalmadı.

    Uzmanın söylediklerini uygulamak için hala geç sayılmaz aslında ama bizim siyasilerin pek umursayacağını sanmam. Altyapı yatırımı yapmak yerine rant peşinde koşmak gibi çok daha önemli işlerle meşguller sanırım.
    ayzek ve Shrieker bunu beğendiler.

  8. #8
    zekeriyaimam - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Mayıs 2016
    Şehir
    Gebze
    Motosikleti
    simson
    Alıntı Carbondioxid adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Elektrikli/yeşilci araçlara acilen geçilmeli/teşvik edilmeli
    Kömür yakarak elde ettiğimiz elektrikle mi : ))

  9. #9

    Üyelik
    17 Mayıs 2011
    Alıntı zekeriyaimam adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kömür yakarak elde ettiğimiz elektrikle mi : ))
    Güneş zenginiyiz , olmadı kapalı havada fresnel lens ile güçlendirilebilinir, olmadı termik/yeraltı termal buhar, hidroelenktrink , seçenek çok, olmadı borumuzu sokarız depoya? (x2 subliminaldir haa)

  10. #10
    jimi_hendrix - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Temmuz 2015
    Motosikleti
    Yohhh
    Alıntı Carbondioxid adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Elektrikli/yeşilci araçlara acilen geçilmeli/teşvik edilmeli
    %84 ötv ile teşvik geldi abi :D
    mostro ve zekeriyaimam bunu beğendiler.
    "ONE DAY YOU WILL WALK ALONE"

  11. #11

    Üyelik
    17 Mayıs 2011
    Alıntı jimi_hendrix adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    %84 ötv ile teşvik geldi abi :D
    Şakamı bu?

  12. #12
    zekeriyaimam - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Mayıs 2016
    Şehir
    Gebze
    Motosikleti
    simson
    Adamların yeşile en ufak merakı olsa 2018 yılında termik santral kurmazdı

  13. #13
    EnvEng - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Ocak 2018
    Şehir
    Bursa
    Bursa'da yaşayan sürekli sanayi bölgeleriyle haşır neşir bir çevre mühendisi olarak bunlar daha iyi günlerimiz diye düşünüyorum. Bu konu tamamen fabrikalardaki üretim sonucu ve günden güne artan trafikte bulunan araçlardan havaya salınan sera gazlarının emisyonundan kaynaklanıyor. Şu anda ozon tabakası geri dönüşü olmayan noktada ve daha da kötüye gitmemesi için hükümetlerin ilgili bakanlıkları ciddi anlamda mevzuatta değişikliğe gitmek zorunda ancak böyle bir çalışma sadece lafta kalıyor, icraatta aynı tas aynı hamam devam ediyor.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 22:06 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:01 ----------

    Ayrıca derdim kesinlikle siyaset yapmak degil; Sayın(!) eski Belediye Başkanımız Altepe, ağaçların karbonlu gazların (CO, CO2vs) emilimini yaparak doğaya verdiği o hizmetten haberi olmayacaktır ki böylesine devasaa sanayiye sahip bir şehiri betonlaştırdı.

  14. #14
    reclusive - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Ağustos 2014
    Motosikleti
    AT1000Dct+Xmax250
    şeytan diyor sat evi barkı cbr yi ver crf al yerleş köye

  15. #15
    jimi_hendrix - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Temmuz 2015
    Motosikleti
    Yohhh
    Alıntı jimi_hendrix adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    %84 ötv ile teşvik geldi abi :D
    Buyur abi;
    https://www.technopat.net/2018/02/20/elektrikli-otomobillere-otv-artisi-geliyor/
    "ONE DAY YOU WILL WALK ALONE"

  16. #16

    Üyelik
    31 Temmuz 2014
    Geçen kış kar yağışı çok fazlaydı, Bu yıl Kırklareli'ne sadece 2 defa kar atıştırdığını gördüm ancak hiç bembeyaz bir sabaha uyanamadık. Bu kış sürekli motorun üzerinde dolaştım hiç öyle üşüdüğümü de hatırlamıyorum, Trakya için en azından hiç kış gelmedi belki 1 hafta çok soğuk geçti. Sonbahardan ilk bahara direkt zıplamış gibi oldu. Bu başlığı okuyunca İnterstaller filmi aklıma geldi izlemeyenlere tavsiye ederim çok güzel film
    Weak are prey

  17. #17

    Üyelik
    03 Ekim 2016
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Yamaha Xmax 250 Ironmax 2019
    Bu mevsim değişikliklerini tahmin etmek artık iyice zorlaştı. Geçen yaz da çok öyle aman aman sıcak olmadı, dediler ki bu kış çok sert geçecek hatırlayın. Eylülde bir dolu felaketi yaşadı İstanbul. Yumruk büyüklüğünde buz parçaları yağdı kafamıza. İstanbul göçük düzeltmesi yaptıran veya halen göçüklü dolaşan araba dolu halen. Bu vesile ile 2. el araba alacakları uyarmış olayım.

  18. #18
    hokahey - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Kasım 2016
    Şehir
    papua yeni gine
    Alıntı reclusive adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    şeytan diyor sat evi barkı cbr yi ver crf al yerleş köye
    köy hayatına adapte olabilecek misiniz?

    dışarıdan nasıl görünüyor bilmiyorum ama köy hayatı belli bir noktadan sonra sıkıcı gelebilir. köyde yaşayanlar ile sağlıklı bir ilişki kuramayabilirsiniz.

    köyü değil de kasabayı tercih etmeniz yönünde tavsiyede bulunuyorum. özellikle sahil kasabaları hem turizm açısından hem de sosyal hayat yönünden tatmin edici olabilir.

    bendeniz şu an sahile yakın bir kasabada ikamet etmekteyim ve hayatımdan son derece memnunum. trafik yok, 10 dakikada deniz, 1 saatte yayladasın. hava temiz, doğa muhteşem.

    tek şikayetim artan göç sebebiyle sosyal dokunun bozulma eğiliminde olması. eskiden herkes birbirini tanırdı. şimdi çarşıya çıkıyorum, minik turkiye olmuş, her yerden insan var. oluk oluk göç var buraya.
    üstüne bir de suriyeliler eklendi. geçen suriyeli bir çocuk alman turistleri taciz ediyordu. müdahale etmek istedim ama son anda vazgeçtim. denize gidiyorsun, onlarca suriyeli erkek bağıra bağıra yüzüyor. birgun birisine çatacagim, zor tutuyorum kendimi.

  19. #19
    BLUERAY - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Temmuz 2016
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    İnazuma, Hajoue125 bide cross aldıkmı tamamdır
    Yaradanın hikmetine sual olunmaz, bu kadar pis işler yapan bir toplum Allah ın rahmetinden yoksun kalır diyenler nerede? Onların da bir fikrini almak lazım dimi...?

    Ne hikmetse, akıl mantık ve bilimsel teori içeren ne konu olsa ortadan kayboluyorlar. Muhtemelen Mart ve Nisan aylarındaki bulut geçişlerinde su havzası alanlar üzerinde gümüşboraks kullanılmasını (yağmur bombası) planlamak yerine, hükümetin camilerde yağmur duası edilmesi hakkındaki talimatı bekliyorlardır. Malum, talimatsız iş yapmaz bunlar.
    mandarake bunu beğendi.

  20. #20
    bursagsli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Ağustos 2013
    Şehir
    Bursa
    Motosikleti
    Kanuni Seyhan (2012-2017), Sym Wolf 250
    5-6 sene önce Bursa merkezde evin üstünde 1 metre kar olurdu. Şimdi bakıyorsun hava günlük güneşlik. Malesef doğanın ekolojik dengesini bozduk. Allah sonumuzu hayır etsin. Kışı yaşayamadık ama yazın kavrulacağız. Havayı kirletiyoruz o yetmezmiş gibi var olan ağaçları kesip yada yangın süsü vererek binayı dikiyoruz. Heryer betonarme olmuş artık
    Shrieker bunu beğendi.


1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)