2018 Tüvtürk Fiyat Listesi..
-
Araç muayene ücretlerinde 1 Ocak 2018'den geçerli olmak üzere yüzde 14,47'lik yeniden değerleme oranında artışa gidildi. Karayolu Taşıma Kanunu ve Karayolu Trafik Kanunu ile bu kapsamdaki yönetmeliklerde düzenlenen belge, ceza ve muayene ücretleri 2018 yılı için yeniden belirlendi. Söz konusu ücretlerde, Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği ile 2018 yılı için belirlenen yüzde 14,47'lik yeniden değerleme oranında artışa gidildi. Buna göre, yıl başından itibaren KDV dahil muayene ücretleri; otobüs, kamyon, çekici ve tankerlerde 267,86 liradan 305,62 liraya, otomobil, minibüs, kamyonet, özel amaçlı taşıt, arazi taşıtı, römork ve yarı römorklarda 198,24 liradan 226,56 liraya, traktör, motosiklet ve motorlu bisikletlerde 101,48 liradan 115,64 liraya yükseldi. Buna göre, yıl başından itibaren KDV dahil muayene ücretleri; otobüs, kamyon, çekici ve tankerlerde 267,86 liradan 305,62 liraya, otomobil, minibüs, kamyonet, özel amaçlı taşıt, arazi taşıtı, römork ve yarı römorklarda 198,24 liradan 226,56 liraya, traktör, motosiklet ve motorlu bisikletlerde 101,48 liradan 115,64 liraya yükseldi.
Araç muayene ücretleri, 1 Ocak 2018'den geçerli olmak üzere yeniden değerleme oranında artırıldı. Buna göre, muayene ücretleri 115,64 lira ile 305,62 lira arasında olacak. TÜVTÜRK randevu sistemi ile araç muayenesi nasıl alınır sorusu araç sahipleri tarafından merak ediliyor. Aynı zamanda, cam filmi yasağının ardından araç muayenesinde nelere dikkat edilip edilmediği de araştırılıyor. Araç muayenesinde neler kontrol ediliyor? Araç muayenesi sırasında TÜVTÜRK sizi ağır kusurlar listesine alırsa bu muayeneden kaldığınız anlamına geliyor. Bu durumda kusurun giderilmesi ve tekrar muayene için randevu alınması gerekiyor. Bu da süreci uzatan bir etken. Muayene randevusu almak isteyen araç sahiplerinin TÜVTÜRK internet sitesinde yer alan ücretsiz randevu bölümünü doldurmaları gerekmektedir. Bu bölümde, randevu almak isteyen araç sahiplerinden Plaka No, Ruhsat Seri ve No ile şehir bilgisi istenecektir. Bu bilgileri doğru veren araç sahipleri, istedikleri gün ve saate randevu isteyebilecek. Randevularında değişiklik yapmak isteyen vatandaşlar, site içerisindeki aynı bölümden bilgilerini güncelleyebilecek.
OTOMOBİL MUAYENE ÜCRETİ 226 LİRA OLDU
Buna göre, yıl başından itibaren KDV dahil muayene ücretleri; otobüs, kamyon, çekici ve tankerlerde 267,86 liradan 305,62 liraya, otomobil, minibüs, kamyonet, özel amaçlı taşıt, arazi taşıtı, römork ve yarı römorklarda 198,24 liradan 226,56 liraya, traktör, motosiklet ve motorlu bisikletlerde 101,48 liradan 115,64 liraya yükseldi.
ARAÇ MUAYENE RANDEVUSU NASIL ALINIR?
Muayene randevusu almak isteyen araç sahiplerinin TÜVTÜRK internet sitesinde yer alan ücretsiz randevu bölümünü doldurmaları gerekmektedir. Bu bölümde, randevu almak isteyen araç sahiplerinden Plaka No, Ruhsat Seri ve No ile şehir bilgisi istenecektir. Bu bilgileri doğru veren araç sahipleri, istedikleri gün ve saate randevu isteyebilecek. Randevularında değişiklik yapmak isteyen vatandaşlar, site içerisindeki aynı bölümden bilgilerini güncelleyebilecek.
TÜVTÜRK MUAYENE RANDEVUSU KONUSUNDA UYARIYOR
Randevuların ücretsiz bir şekilde alınabileceğini ifade eden TÜVTÜRK, ücret isteyen kişilere itibar edilmemesi gerektiğini resmi internet sitesi üzerinden şu ifadelerle açıkladı;
"Son zamanlarda çağrı merkezimize gelen şikayetlerde, araç sahiplerinin internetteki reklamlar ve tanıtıcı metinler ile bazı sitelere yönlendikleri ve bu siteler aracılığıyla aldıkları araç muayene randevularının karşılığında da ücret ödedikleri belirlenmiştir. Araç muayene randevuları www.tuvturk.com.tr internet sitemizden ve 0 850 222 88 88 numaralı çağrı merkezimizden bugüne kadar ücretsiz olarak verilmekte olup, bundan sonra ücretsiz olarak verilmeye devam edilecektir.
Bunun dışında hiçbir internet sitesi ile bağımız veya işbirliğimiz bulunmamaktadır. Araç sahiplerini bu internet siteleri ile ilgili uyarmak ve randevularını internet sitemiz ve çağrı merkezimizden ücretsiz alabileceklerini hatırlatmak isteriz."
MUAYENEDE HANGİ EVRAKLAR GEREKİR?
*Ruhsat (Trafik Tescil Belgesi ve Motorlu Araç Trafik Belgesi) Aracınızın ruhsatı muayene sırasında mutlaka yanınızda olmalıdır.
*Satış ve devirlerde, Tescil Belgesi noter tarafından alındığından yenisi düzenlenene kadar, noter tarafından verilen "EK-44 Araç Tesciline İlişkin Geçici Belge" (geçerlilik tarihi dolmamış) muayene sırasında yanınızda olmalıdır.
*Trafik Sigortası
Trafik sigortanızın tarihini muayene öncesi kontrol edin. "Trafik Sigortası" insan taşımada kullanılmayan römorklar hariç tüm araçlar için zorunlu bir belgedir.
*Vekalet Durumu
Muayeneye getireceğiniz araç size ait değil ise bu konudaki esaslara uyunuz.
T.C Kimlik no'sunu gösteren nüfus cüzdanı, ehliyet veya pasaportunuzu yanınızda getiriniz.
*LPG/CNG'li Araçlar
Muayeneye gelirken LPG/CNG Tankının üzerinde yer alan bilgi etiketindeki bilgilerinin okunur şekilde gelmesi gerekmektedir.
LPG/CNG Tadilatı sonrası muayenelerde "Montaj Tespit Raporu" ve "Gaz Sızdırmazlık Raporu"
zorunlu evraktır.
ARAÇ MUAYENESİNDEKİ KUSURLAR NELER?
TÜVTÜRK tarafından cam filmin hafif kusurdan ağır kusura geçirildiğinin duyurulduğu açıklamada şunlar kaydedildi; "TÜVTÜRK, muayene hizmetinin daha hızlı ve sağlıklı bir biçimde gerçekleştirilebilmesi amacıyla araç sahiplerini cam filmi ve sonradan boyanmış camlar ile ilgili gerçekleşen düzenleme konusunda uyardı. Buna göre, daha önce ‘Hafif Kusur’ olarak değerlendirilen araç cam filmleri ve sonradan boyanan camlar yeni düzenleme ile ‘Ağır Kusur’ sayılacak. Bu araçlar, araç muayenesinden geçemeyecek. Cam filmi ve sonradan boyanmış camı bulunan araç sahiplerinin, araçlarını orjinal haline getirerek muayeneye gelmeleri gerekmektedir."
100 tlye 1300 km yol giden Volta vs5im
Reklamlar
-
Bu gidişle 10-15 yıl sonra türk lirasından sıfır atmaya başlarız...
-
Motosiklet için fiyat oldukça pahalı.
-
Ehonomi çoeyi olduğundan %15 zam normal
-
oh oh maşallah durmak yok devam !!!
-
Ben motosikleti muayeneye götürmek için radevu almaya çalıştığımda 156 tl geliyor ekrana Cumartesi gününü seçtiğim için mi fiyat farklı acaba
-
MotorKafa adlı üyeden alıntı
Ehonomi çoeyi olduğundan %15 zam normal
Zam değil, fiyat güncellemesi.
May the Force be with McLaren Mercedes
-
Quad87 adlı üyeden alıntı
Ben motosikleti muayeneye götürmek için radevu almaya çalıştığımda 156 tl geliyor ekrana
Cumartesi gününü seçtiğim için mi fiyat farklı acaba
Muayenene süren doldu mu? Dolduysa kaç ay geçti?
-
Bütün işi motosiklet sürücüsüne yaptırıp
üstüne 115 TL. alıyorlar.
-
salı günü vize bitti cuma gününe boş olduğum için geçen haftadan randevu aldım hemen 5 tl civarı gecikme zammı kitlediler
-
shooter1 adlı üyeden alıntı
salı günü vize bitti cuma gününe boş olduğum için geçen haftadan randevu aldım hemen 5 tl civarı gecikme zammı kitlediler
Normal bu zaten :D
Geçtiyse gecikme zammını ödersin bu işin 1 günü 2 günü yokki.
Geciktirmek istemiyosan 1 hafta önce hallet.
-
Zamlar artık can sıkmaya başladı yalnız
-
thedarkfire adlı üyeden alıntı
Muayenene süren doldu mu? Dolduysa kaç ay geçti?
Aracın muayenesi 18 ocakta bitmiş. İlk kez muayeneye gidecek. Daha önce satın alındığında geçerli olan 3 yıllık süresi bitmiş.
Hak edene hak ettiğini vereceksin!
-
bir ürün ya da hizmetin fiyatının artırılmasına yahut artmasına dünyanın her yerinde ZAM
türkiyede ;
yeniden değerleme oranı,
maliyet artışı,
güncelleme,
zam gelmedi fiyatı arttı,
ben yapmadım makine otomatik,
gibi isimler verilir.
afiyet olsun.
motosiklet için 115 tl az bir miktar,
en azından 250 tl olması gerekir.
-
Hemen bir küçük soru ekleyeyim. Ben motorun satışını alamadım bu muayene yüzünden. Motor bende duruyor ve bu hafta sonu gidip muayene yaptırayım diyorum havalar güzelken. Motosiklet benim adıma olmadığı için muayeneye almama gibi bir durum olur mu ? Sahibini de habire çağırmam mümkün değil.. Var mı bir çıkar yolu
-
Quad87 adlı üyeden alıntı
Hemen bir küçük soru ekleyeyim. Ben motorun satışını alamadım bu muayene yüzünden. Motor bende duruyor ve bu hafta sonu gidip muayene yaptırayım diyorum havalar güzelken. Motosiklet benim adıma olmadığı için muayeneye almama gibi bir durum olur mu ? Sahibini de habire çağırmam mümkün değil..
Var mı bir çıkar yolu
Vekaletsiz olmaz.
http://www.tuvturk.com.tr/adim-adim-...e-esaslar.aspx
-
ushuaia adlı üyeden alıntı
Durum 2 : Muayeneye getirdiğim aracın ruhsattaki sahibi başka bir gerçek kişi
Yanınızda T.C. kimlik numarasını gösteren nüfus cüzdanı, pasaport ya da ehliyet gibi belgelerden birisi olmalıdır.
Bulunduğunuz takvim ayı içinde istasyona getireceğiniz ilk aracı ek bir belge olmaksızın muayene yaptırabilirsiniz.
İlk muayenesine götürmediğiniz bir aracı Muayene Tekrarı'na götürmeniz halinde, o takvim ayındaki vekaletnamesiz araç getirme hakkını kullanmış olursunuz.
Bir takvim ayı içerisinde belgesiz muayene ettirdiğiniz aracın aynı ya da farklı takvim ayında yaptıracağınız Muayene Tekrarı ile vekaletnamesiz araç getirme hakkınızı yitirmemiş olursunuz.
Bir takvim ayı içerisinde belgesiz muayene ettirdiğiniz aracın farklı türde muayenelerini aynı takvim ayı içinde vekaletnamesiz olarak yaptırabilirsiniz.
Durum 2 de belirtilen aynı ay içinde ilk muayene için sorun yok gibi gözüküyor. Yanlış okumuyorsam tabi.
Hak edene hak ettiğini vereceksin!
-
-
ulan geçen 2 ay önce cam fimleri ağır kusurdan hafif kusura geçmişti.şimdi gene ağır kusur yapmışlar ne yapmaya çalışıyorlar anlamıyorum ki.iyice zıvanadan çıktı ülkede ki herşey.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)