Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Kevlar Pantolon Yapmak

REKLAM ALANI

Motosikleti
    Regal Raptor DD 250
    Selam arkadaşlar kevlar pantolon satın almak abartalı bi bütçe istiyor. Bu yüzden alternatif çözümler aramak zorunda kalıyoruz şimdi benim düşüncem kevlar pantolonun en etkili olan kısmı POPO %85 popomuzu korumak için kevlar alıyoruz . Aramid bez alıp herhangi bi pantolonumuza dikmek mümkün mü? Ki mümkünse 100 Tl ye 3 pantolon çıkarmak muhtemel. Aramid 1500D kevlar bezler fiyatı metre karesi 80 Tl poposu küçük olanların fazla pantolon çıkarması mümkün

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Birkan07 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yzf R-125 / Honda Today 50 / Ninja 250r / Xmax 250
    Yani çok mantıklı, extradan kalça koruma ve diz kapağı koruması oluyo satılan parçalarda istenilirse bunları pantolana sabitlemekte çok basit. Bana mantıklı geldi yapılmayacak hiç bişeyi yok.

ercan_48 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KAWA Z250SL - KAWA Z300 - YAMAHA XJ6 DIVERSION F
    Yapılmaz değil yapılır ama o yapılıp satılan pantolonların dikişleri de özel iplerden. daraltılması bile güvenlik açısından iyi değilken sen normal pantolona yapacaksın. Şansın yaver gidip parçalanmazsa iş yapar. İnş öyle bir durumla karşılaşmazsın ama genede riskli düşün taşın bence bi.

tyrung - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Monster 696, Vespa Primavera
    Sen diyorsun ki şimdi 100TL 'lik pantolona, 40TL 'lik kevlar dikiyorlar. Sonra bunu 500TL ye satıyorlar.
    Bu olay şuna benziyor, inşaatlarda kullanılan baret 9TL ve içine strafor koysam 20TL tutar. Sonuçta kask abartılı bir bütçe
    ilkeronat bunu beğendi.

Birkan07 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yzf R-125 / Honda Today 50 / Ninja 250r / Xmax 250
    Alıntı ercan_48 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yapılmaz değil yapılır ama o yapılıp satılan pantolonların dikişleri de özel iplerden. daraltılması bile güvenlik açısından iyi değilken sen normal pantolona yapacaksın. Şansın yaver gidip parçalanmazsa iş yapar. İnş öyle bir durumla karşılaşmazsın ama genede riskli düşün taşın bence bi.
    Bu kumaşı alıp buna yeltenecek olan kişi sanırım ipinide alır. Kullanılan malzeme aynı olucak, işini güzel yapan bi terziyede sağlam bi şekilde diktirirse ben satılanla arasında nasıl bi fark olur onu anlamadım? Birde adamın bütçesi yok ise almaya kendini yaptırdığı pantolonda olsa bi artıdır.

Benim şahsi fikrim, ben yapmaz satın alırdım. Bi kot alsan 100 lira, 100 lirada masraf etsen 200 lira. Bununla uğraşacağıma 300 liraya zaten var piyasada gider satın alırım en azından bi hasar durumunda garantisi olur. Tabi imkanı olmayan arkadaşın bahsettiğini yaparsa çokta güzel iş görür bence.

Green Arrow - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Moto Guzzi v7 850 Special + Kymco People S 200
    Keşke olay dediğiniz kadar basit olsa. Bizde yerli motosiklet kot üreticilerinden birisiyiz. O bahsettiğiniz kevlar kumaşın o kadar çok türevi ve cinsi var ki anlatmaya vakit yetmez. Motosiklet için kullanılacak olanla farklı sektörlerde kullanılan aramid, para-aramid ve kevlar gibi ürünlerde farklılıklar var. m2 başı düşecek aramid,para-aramid ve kevlar yoğunluğu önemli, sıcaklık ve sürtünme değerleri önemli. Birçok fason ve kalitesiz malda var piyasada.

80-100 liraya 3 pantolon çıkarabiliyorsanız bizim tedarikçimiz olun lütfen . İyi bir kot pantolon aldığınızda 200-250 lira para ödersiniz, iyi bir koruma ve kevlar koyduğunuzda da buna konfeksiyon gibi öğeleri dahil ettiğinizde bu satışta 350-400 liraları bulur. Biz 240 liraya basit tasarımlı, kevlarlı korumalı kot satıyoruz birçok kişi hala pahalı olduğunu söylüyor. Ancak şuanki kurlar ve durumlar ele alındığında bu sezon itibarıyla 350 lira altına satmamız pek mümkün gözükmüyor yeni serileri.
    sey_47 ve polo34 bunu beğendiler.

Motosikleti
    Regal Raptor DD 250
    Arkadaşlar zaten imkanı olan gider kevlar pantolon alır. Ki bunu yapmak için ekstra pantolon almanıza gerek yok mevcut bi pantolonun üzerine yapabilirsiniz iple beraber metre kare 100 tl gider çıkar 1 metre karede az buz değil 2 pantolon kevlar yapabilir diye düşündüm. Tabi riskli bi iş ama çoğu motorcunun pantolonu es geçtiğini biliyoruz günlük kullanım gibi durmuyor mağazadan alınan kevlar pantolonlar. Ki bahsettiğim 80Tlik kevlar en kaliteli kurşun geçirmez 1500Dlik kevlar ki bence bu 700-800 tlik pantolonlarda kullanılanla birebirdir

Motosikleti
    Alıntı mert215 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar zaten imkanı olan gider kevlar pantolon alır. Ki bunu yapmak için ekstra pantolon almanıza gerek yok mevcut bi pantolonun üzerine yapabilirsiniz iple beraber metre kare 100 tl gider çıkar 1 metre karede az buz değil 2 pantolon kevlar yapabilir diye düşündüm. Tabi riskli bi iş ama çoğu motorcunun pantolonu es geçtiğini biliyoruz günlük kullanım gibi durmuyor mağazadan alınan kevlar pantolonlar. Ki bahsettiğim 80Tlik kevlar en kaliteli kurşun geçirmez 1500Dlik kevlar ki bence bu 700-800 tlik pantolonlarda kullanılanla birebirdir
    Teoride herşey güzeldir hocam, fikrinize saygım var ama pek öyle olmuyor. Standart pantolonunuza astar yapmadan dikerseniz kumaşı delersiniz mukavemeti kaybolur, standart pantolonun dikiş ipleriyle bizim kullandığımız ipler aynı değil. Pantolona koruma cepleri de ilave etmeniz lazım kevlar astarının dışında, bunlar detay ve ince işçilik gerektiren konfeksiyon öğeleri.

Bizim kullandığımız kevlar silah sanayinde kullanılan kevlar değil, biz daha yüksek ısıya ve sürtünmeye dayanan versiyonunu kullanıyoruz, ayrıca aldığınız Kevlar kurşun geçirmez değildir tek başına, yanlış bilgi. Kurşun geçirmez yeleklerde kullanılır farklı katmanlarla birlikte.

Motosikleti
    yamaha mt-25
    Kevlar iclik olarak tasarlanip giyilse cokmu maliyetli olur acaba.
    aokuyumcu bunu beğendi.

gerivites - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    D400
    Piyasaki pantolonların da sadece diz ve kalça bölümleri aramid zaten. Sağlam bir kot pantolona takviye yapılıp iç kısmına da kalça ve dizlere koruma yerleştirilecek şekilde astar gibi eklemeler yapılırsa gayet güzel ve sağlam olabilir. Şu an giydiğim riders denim markalı pantolunun da ekstra bir özelliğinin olduğunu sanmıyorum. Satış fiyatı 400TL
    instagram.com/gerivites
    youtube.com/user/nimbus8222

Motosikleti
    Alıntı zuluman adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kevlar iclik olarak tasarlanip giyilse cokmu maliyetli olur acaba.
    Full kevlar olursa evet, içlik onu tutabilir mi muamma, aşırı sıcak ve bunalma hissi garanti

Ekarademir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KTM 640 Adventure
    Benimde aklımdaydı bu. O kumaşı nerden alabilirim ? Bi deneyeyim.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    SD 1290R
    Kalburustu motosiklet kotlarinin kot kumasi da %50 polyamid iceriyor artik. Yani kot kumasinin kendisi bizzat korumali. Onun uzerine bir de kalca ve dizde extra koruma var. Fiyati yuksek bir ornegini burada kisaca incelemistim. Ama cok daha ucuzladi artik fiyatlari:

http://www.motosiklet.net/forum/ince...ml#post4144194

Motosikleti
    Yoqhtır...
    @Green Arrow bir indirime gittim gel vatandaş dese kanımca stokları eritir. Malzemesiz kalır şu devirde. Maddiyatı düzeltince bir kevlar kot daha alacağım. Bunu da muhtemelen Green Arrow dan alacağım.

Fakat ben gene de standartları yakalamış ürün kullanmanızı. Terzide diktirmesenize öneririm

---------- Mesajlar birleştirildi - 11:50 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:49 ----------

Gerekirse normal motor pantolonu alıp kotunuzun üstünüze giymenizi
    Green Arrow bunu beğendi.

Motosikleti
    Alıntı Angrypower adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    @Green Arrow bir indirime gittim gel vatandaş dese kanımca stokları eritir. Malzemesiz kalır şu devirde. Maddiyatı düzeltince bir kevlar kot daha alacağım. Bunu da muhtemelen Green Arrow dan alacağım.

Fakat ben gene de standartları yakalamış ürün kullanmanızı. Terzide diktirmesenize öneririm

---------- Mesajlar birleştirildi - 11:50 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:49 ----------

Fuar kampanyası yaptık,fuarada katıldık. Dedik bakalım hayırlısı

polo34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    RKS Cruiser 250
    Alıntı Angrypower adlı üyeden alıntı Mesajı göster

ben çoktan aldım kendisinden sastec korumalı olarak hemde
    Green Arrow bunu beğendi.
    Gelecekse beklenen, beklemek güzeldir. Özleyecekse özlenen, özlemek güzeldir. Ve sevecekse sevilen; O hayat her şeye bedeldir. Özdemir Asaf...

Motosikleti
    Alıntı polo34 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ben çoktan aldım kendisinden sastec korumalı olarak hemde
    Fuardan sonra kalça korumaları da ilk iş getireceğim

Motosikleti
    Yamaha Tenere XT660ZA
    Dostlar, kevlar kumaşını öyle 1 metre 2 metre miktarla satan yer bilen varsa haber versin. Ben bir ara çok aradım ama en aşağı 100 ya da 200 metrelik top halinde satıldığından alamadım. Ancak üretici olunursa.

oialdemir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    XMAX 250
    DuPont musun mübarek.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler