Motosiklet Çalışırken Duran Halde Vites Boşa Geçmiyor
Reklamlar
-
Vites boşa hareket halinde veya motor stop edince geçiyor
En çok sinir olduğun lambalarda vitesi boşa geçiremiyorum motor hareket halinde vites boşa geçiyor
Motor yağını değiştirdiğinde Vitese geçme sanşı %50 iken şu an %5
Ne yapmayım sanzıman için 1000 km de bir mi yağ değiştirem
Motorum pulsar 200ns 2016
Reklamlar
-
Kitapçığında kaç km de bir değiştir yazıyor? Ve şu an kaç km oldu yağ değiştireli?
Benim motorun kitapçığında 1000 km de bir değiştirin yazıyor. Ben 1000 km de bir değiştiriyorum yağı hatta 1000 i biraz geçince vites geçişleri zorlaşmaya başlıyor.
-
20w40 yağ falan mı koydun
-
Hangi yağı kullanıyorsun? Yanlış yağ kullanıyor olma ihtimalin var mı? Pulsarın bakım aralığı normalde 5000km. Ben 2500km de yağ değiştiriyorum fakat 1000 kilometrede bir yağ değiştirmek cidden gereksiz.
-
Motosiklet şanzımanlarının genel özelliği normal birşey bu. Hareket etmiyorken olduğu yerde boşa geçirmekte vites değiştirmekte zordur
-
1000 kmde bir yağ mı değiştirilir motora yağ diye sulu boya mı katıyorsunuz. Hafif hareket ettir motoru vitese geçer. Ayrıca yağ olayı çoğu zaman psikolojij. Kendinizi inandırıyorsunuz sadece.
-
Normal değil mi zaten , azıcık ileri oynat geçer . Bisiklet vitesini düşün durduğu yerde geçmiyor . Hee oynattin gene gecmiyorsa onu o beni aşar .
-
Büyük ihtimalle gereğinden fazla kalın yağ koymuşsunuz motorunuza, normal bir durum değil, ben durduğum yerde sorunsuz boşa geçirebiliyorum.
Pulsar için 20w-50 önerilmiş fakat bunun hindistan şartları için olduğunu düşünürsek; hava durumuna bağlı kışın 10w-40 yazın 10w-50 yağ kullanılmalı. Her 1000 km'de yağ değiştirmenize gerek yok, kitapçıkta 5000 km diyor. Buna uyabilirsiniz, motorun şu haliyle boşa geçirmek için, 1. viteste kalkış yapar gibi yarım debriyaj yapın tam bu sırada boşa geçirebilirsiniz.
-
Çok ince bir ara gaz atınca geçmesi lazım ?
-
ogzcngdk adlı üyeden alıntı
Büyük ihtimalle gereğinden fazla kalın yağ koymuşsunuz motorunuza, normal bir durum değil, ben durduğum yerde sorunsuz boşa geçirebiliyorum.
Pulsar için 20w-50 önerilmiş fakat bunun hindistan şartları için olduğunu düşünürsek; hava durumuna bağlı kışın 10w-40 yazın 10w-50 yağ kullanılmalı. Her 1000 km'de yağ değiştirmenize gerek yok, kitapçıkta 5000 km diyor. Buna uyabilirsiniz, motorun şu haliyle boşa geçirmek için, 1. viteste kalkış yapar gibi yarım debriyaj yapın tam bu sırada boşa geçirebilirsiniz.
10 50 castrol yağ elimde mevcut
Lakin servisin 5000 km bakımında nasıl bir yağ konulduğundan haberim yok
8 bin km motor şu anda
Geçen ay yarım çaybaydağı kadar 10-50 castrol yağ ekledim yağ seviyesi göstergede yarım iken 3 de 2 oranında oldu
Acaba yağ fazla mı diye düşünmeden edemiyorum
Lakin bu oran fazla olmaması gerek
Havalar soğuk fakat motor sıcakken uzun kullanım sonrası bile vites boşa geçmiyor
İşin dahada kötüsü her geçen gün ilerliyor bu sorun
Söyle izahta bulunayım
Motoru 4-5 kmh hızda hareket ettirip boşa geçiyordum artık 8-10 kmh hızda hareket ettiğinde vites boşa geçiyor
-
Pistonlar adlı üyeden alıntı
Havalar soğuk fakat motor sıcakken uzun kullanım sonrası bile vites boşa geçmiyor
İşin dahada kötüsü her geçen gün ilerliyor bu sorun
İhtimalen debriyaj balatası zayıflamıştır. Değişmek gerek.
EN YAKIN YOL,BİLDİĞİN YOLDUR.
-
guven61 adlı üyeden alıntı
İhtimalen debriyaj balatası zayıflamıştır. Değişmek gerek.
5 bin km oldu değişeli
Kavramada sıkıntı yok
-
Pistonlar adlı üyeden alıntı
5 bin km oldu değişeli
Kavramada sıkıntı yok
Olabilir de, debriyaj balatası bir saatte de gidebilir. Bence iyi bir ustaya göster.
(Yeni aldığım ikinci el motosikletimde başıma geldi de, oradan biliyorum)
Kavrama, kalkış, son hız, vites geçişleri sorunsuzdu. Sadece çalışır vaziyette duruyorken boşa geçmekte zorlanıyordu. Kontağı kapatınca rahat giriyordu.
Söktürdüm ve balatanın bitmek üzere olduğunu, bazı noktalarda sacın sürtmeye başladığını gördüm.
EN YAKIN YOL,BİLDİĞİN YOLDUR.
-
Kimsenin demediği şey acaba dururken kaçıncı vitesten boşa almaya çalışıyorsun? Işığa yaklaştın mesela 3 bıraz yavasladın 2 bıraz yavasladın durmaya yakın boş yap. 5 ten falan dururken ındırmen hemn motora zarar zatende çok zor
-
Süper Moderatör
Debriyaj ayarını biraz daha sık manetten, ve de durduğun yerde aragazı ile değiştir vitesi. Aragazı ile sıkıntı kalmaması lazım.
-
Arkadaşlar söylemişler zaten, ya ileri ittir biraz ya da hafif ara gazı ver geçer. Öteki türlü zaten debriyajın ayırmıyor sıyırıyor demektir.
-
Eski 200ns'imde de aynı sorun vardı.Servis 'hayvanın karakteri böyle çok takılma' dedi.Bende bununla beraber diğer sorunlarına çok takılmayıp 750 km de elden çıkarttım.
-
GV-250'de ve Shadow 750'de vardı aynı durum. Durduğun yerde hafif bir aragazı ile veya 3-5 cm ileri geri yaparak boşa atılabiliyordu.
Şu an kullandığım motorumda ise yaşamıyorum bunu.
Yani durduğu yerde boşa geçmemesi can sıkabilir ama motoru olumsuz etkileyen bir durum olduğunu düşünmüyorum.
Bir de, birazcık imla...
-
Yazanlar olmuş tekrarlayayım. Ara gaz vermek, motor özelinde en rahat çözümü.
-
şu forumda pulsar sorunları okumaktan sıkıldım. almayın kardeşim bajajın hiçbirşeyini.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)