NOLAN N-64 FECİ RÜZGAR SESİ PROBLEMİ
Reklamlar
-
Herkese merhaba,
İki hafta önce italya üretimi olsun benim olsun mantığı ile çok rüzgar sesi alır uyarılarını ve yorumlarını hiçe sayarak Nolan N-64 kask aldım ekstra siyah vizörüyle birlikte. Fakat arkadaşlar o da ne rüzgar sesini almayı bırakın kafanızda sanki kask yokmuş gibi yani rüzgarın tamamı kaskın içinde! Feci rahatsız edici bir durum bu. 80 km/h'dan sonra rahatsız edici hale gelip 110 - 120 km/h gibi süratlerde dayanılmaz oluyor. Gerçekten bu kaskın aerodinamiğini hiç mi test etmemişler yahu?
Başka bir kask almak dışında bir çözüm önerisi olan var mıdır?
Reklamlar
-
Kulaklık+ maske iş görebilir.
-
Kulak içi kulaklık veya iş güvenliği kulaklığı.
Hamdım, piştim, hala hamım.
-
Diğer araçların ve trafiğin sesini de engellemeyecek mi kulak içi kulaklık veya tıkaç adı her neyse?
-
Bu kask modeline uyumlu veya üniversal,konfor ped ürünleri varsa kullanabilirsin,araştırmak lazım.
-
hele tavsiyelere bak ya :D 600 liraya kask al bide kulaklık tak iyi mi :D tavsiye verenler ayrı bile bile bu kaskı alan ayrı....
-
Agility'ci arakdaşım gereksiz uğultu yapmayalım kask yeterince yapıyor zaten
-
Balaklava ve pamuk en ucuz yöntem. Ama kask değiştirmeyi düşünüyorsanız diğer kasklar da gürültülü hani nispeten sessiz olsun dersen 2500TL ve üzeri para bayılman lazım.
-
N 64 den sonra Bell M5X kullanıyorum. Gürültü olarak nispeten azalma var evet ama sesten arınmanın tek yolu kulak tıkaçları.
-
Bedeni uyarsa şekli güzelse değişelim bendede hjc fg17 aldım 0 ayarında duruyo
-
-
Bazı durumlarda hareket halindeyken Scooterin ön siperliği havayı kaskına direk verebiliyor, böyle bir durum olabilirmi diyeceğim ama değişen hızlarda ses azalır yada artar, değişir yani.
Nolan çok kullandım ses yalıtımı çok iyi değildi genelde. Kaskı Sina Abiden aldıysan konuşsana oradaki çocuklarla?
-
Kulak tıkacı alıyorsunuz, sorununuz çözülüyor.
Saygılarımla.
Tecrübe, limitlerini bilmektir.
-
Ana sorun ses ise çözümü şu şekilde:
Benim kaskım da gürültülü ve malesef kalıcı tek çözüm bu.
-
-
Shrieker adlı üyeden alıntı
AEA bunların yerine Alpineplugs gibi kulak tıkaçlarını öneriyordu.Bunlar bakteri filan yapıyormuş belli bir süreden sonra.Ben kullanırken bir süre sonra ağrı yapıyorlardı.Alpineplugs'ta öyle bir dert yok ayrıca intercom filan varsa duyuluyor.
-
RoofRoof adlı üyeden alıntı
AEA bunların yerine Alpineplugs gibi kulak tıkaçlarını öneriyordu.Bunlar bakteri filan yapıyormuş belli bir süreden sonra.Ben kullanırken bir süre sonra ağrı yapıyorlardı.Alpineplugs'ta öyle bir dert yok ayrıca intercom filan varsa duyuluyor.
Yanlış bilgi vermeyelim, Barkın abi parası olan adamlara Alpine öneriyordu. Kendisi bile 3M markasının turuncu tıkaçlarını kullandığını ve hatta tek kullanımlık olan tıkaçları yıkaya yıkaya 2-3 defa kullandığını söylemişti bir videoda. Mekanı cennet olsun.
-
Yoğun şehir içi trafiğinde kulak tıkaçı kullanırsam trafikdeki diğer araçların seslerini duyamam diye çekiniyorum. Bazen oluyor yandaki aracın dizel motor sesinden bana çok yaklaştığını hissediyorum vs.. Siyah vizörünü mevcut şeffaf vizörle değiştirdim ve şunu fark ettim ben siyah vizörle sürekli vizör açık gidiyormuşum önümü görebilmek için.. Şeffaf vizörle vizörüm sürekli kapalı ve ses de çok azaldı. Maske ile kullanayım dedim maske + full face boğuluyordum az kalsın.
-
Kulak tıkacı kullanın konforuna alışınca brakamayacaksınız.Tecrübeyle sabittir.
-
atalayalper adlı üyeden alıntı
Yoğun şehir içi trafiğinde kulak tıkaçı kullanırsam trafikdeki diğer araçların seslerini duyamam diye çekiniyorum. Bazen oluyor yandaki aracın dizel motor sesinden bana çok yaklaştığını hissediyorum vs.. Siyah vizörünü mevcut şeffaf vizörle değiştirdim ve şunu fark ettim ben siyah vizörle sürekli vizör açık gidiyormuşum önümü görebilmek için.. Şeffaf vizörle vizörüm sürekli kapalı ve ses de çok azaldı. Maske ile kullanayım dedim maske + full face boğuluyordum az kalsın.
Pahalı kulak tıkaçları sesi filtreliyor.Rüzgar sesi filan duyulmuyor ama şehiriçinde sıkıntı yaratmıyor.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler