Arkadaşlar... Aküye takılan motosiklet kamerası, elcik ısıtma, Led ışıklı elcik koruma veya led sis farı kullansam akü isyan bayrağını çeker mi? Veya başka bir şeye zararı olur mu?
Teşekkürler.
Arkadaşlar... Aküye takılan motosiklet kamerası, elcik ısıtma, Led ışıklı elcik koruma veya led sis farı kullansam akü isyan bayrağını çeker mi? Veya başka bir şeye zararı olur mu?
Teşekkürler.
Söylediğin aksesuarlar aküne fazla yük getirmez. Elcik ısıtmanı yola çıktıktan sonra aç....
Yazdıklarının arasında aküyü hızlıca bitirebilecek olan tek şey elcik ısıtma. Onu da sadece motor çalışırken açarsın sorun olmaz.
elcik ısıtmalar da çok fazla akım çekmiyor, 20-30 watt civarı diye biliyorum.
Kamerayı ve ışıklı elcik korumayı adamdan saymıyoruz :p
Elcik ısıtmalar ortalama 30w-40w civarında çekiyorlar.
Led sisler de 30w-40w civarı çekiyorlar.
Bu ikisi açık birde yolda selektör yapıp +40W binerse
Toplamda 40+40+40 120w gibi çok ciddi bir değere ulaşır. Hadi işin kötüsü o anda motor fan da açmış olsun :D +40w da oradan gelir.
Etti mi 160w
Bu kadar korkutmadan sonra diyeceğim; Elcik ısıtma ile sisleri aynı anda açma bir şey olmaz
Akşam eve varmaya 15-20 dk kala elektrik çeken herşeyi kapat akü iyice toparlasın, bu şekilde kullanırsan sıkıntı yaşamazsın, hatta senede bir defa tampon şarz veren bir redresöre 24 saat bağlarsan min 5 yıl tık demez akün..
Mevzu akü değil konjektör ve statördür. Akü azaldıkça konjektör ve statör zorlanır ve yanar bir zaman sonra. Motorun tükettiği amperi karşılamayabilir.
Ben motosikletimde çift H4 çalıştırıp elcik ısıtma taktım. Bu sebeple ekstra güçlü statör ve konjektör aldım.
Aşağıdaki tablo mesela mosfet shindengen'in iki serisinin değerlerini gösterir. Bir modelin maksimum amperi 35 iken diğeri 50 amper.
Bizim motosikletlerdeki klasik tip konjektörler 15 ila 25amper arası genelde.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)