85k euro h2r ??? Kaç tl yapıyor bu
85k euro h2r ??? Kaç tl yapıyor bu
Barkın abinin videolarında koyduğu 3 zenci sayısını anlaşılan bu sene 5'e çıkarmışlar.
Hiç kasıt yok ama:
http://www.motosiklet.net/forum/moto...m-haslama.html
Z1000, beş sene önce fiyatına (*) göre çok iyi motosikleti, özellikle güç noktasında. Ama son yıllarda bu avantajını yitirdi, çünkü çok ağır kaçmaya başladı. Yamaha ciddi atak yaptı. Kawasaki de zaten sorunu görüp düzeltmeye başladı, Z900 gibi.
(*) Fiyat derken, uluslararası fiyat tabii ki. Tuono, SDR, Monster 1200 gibi motosikletler daha iyi ama fiyatları da Z1000'e göre çok yüksek. Z1000'in yakın rakamlar istemesi için bu motosikletlerdeki özelliklere sahip olması lazım... Tek tarafla arka maşa, hidrolik debriyaj, trellis şase, magnezyum ve titanyum motor aksamı, kompozit benzin deposu, M50 kaliperler, çok kaliteli süspansiyon, son teknoloji elektronik ucuz değil. Bunları yapmadan da digerlerine yakın fiyat isteyemez, ki istemiyor da zaten. Burada öyle en azından.
Belki de ülkemizin fahiş vergi sistemi bu farkı küçültüyor. Belki Japon-Avrupa arası %20 vergi farkı bile bu durumu açıklıyor olabilir... Bu da kötü açıkçası. Çünkü Japonlar çok daha sorunsuz ve dayanıklı.
4 5 aylık bir fiyat aslında bu liste.normalde z1000 13 bin euro z900 10000 ninja650 8000 euro civarlarındaydı.ötv zammından sonra japon lüx motorlar alınabirliğini yitirdi.euro kurunun artışıylada birlikte avrupa markalarına çok yaklaştılar.sadece 4000 bin euro fark aslında 18.600 tl bir rakam ediyor.2017 sonlarında 2016 0km mt10 66.000 tl lik bir fiyatı vardı ama oda 90.000ne yaklaştı.2017 eylül ekim gibi 0km suzuki gsx1000s modelini 41.000tlye gördüğümü biliyorum.
Japon nakedler güzel de motorun yarı fiyatını süspansiyona yatırman lazım
Bi ümit ninja 400 fiyatına bakayım dedim bakmaz olaydım, z300 üstü uçmuş o da elde kalanlar.
Amortisör boyu kısa gelmiş ve amortisörün dip yapıp yapmadığına bakmak için takılan siyah cırt dibe kadar oturmuş
preload arttırılacak. Sonuna kadar geldiyse bi ihtimal içindeki hidrolik miktarı o motora göre az geldi. Arttırılıp ucuza kaçarak denenecek.
O da olmazsa son çare yaylar değişecek.
Bu benim yaptığım birşey
Ön takım 2007 r6
arka maşa triumph street triple
arka amortisör Ohlins ttx36
Yahu ne yapsınlar, hayrına mı dağıtsınlar? Koskoca firma, kar-zarar hesabı yapmıştır. Ne getirir ne götürür bulmuştur.
Şöyle düşün:
Motor hacmi 250cc’nin altındayda o listedeki fiyatın sadece %78’i firmaya kalacak.
Motor hacmi 250cc’nin üstündeysr o listede gördüğün rakamın %61’i firmaya kalacak.
Yani kawasaki 9000 öro etiket koyduğu 400cc’yi sana aslında 5490 öroya satıyor.
Oldu mu, anladık mı? Neymiş: 3610 örosu vergiymiş. Tamam mı?
Ülkede ekonomi kalmamış, para dönmüyor, satın alma gücü kalmamış, 8-9 sene önce bir gecede kapıt üzerinde kişi başı 10.000$ denilen gelirin 5 sebe artmak bir tana 9000$’a düştüğünü bilmezsen; 3 sene önce gene kapıt üzerinde bir gecede 0 9.000$’ın 11.000$’a çıkartıldığını ve 3 yıldır neden orada kaldığını!!! düşünmezsen senin ve senin gibiler için(yani hepimiz, Türk Vatandaşları) yapabileceğim bişi yok.
Hakikat şu: Fakirleştik aslanım, ama HABERİNİZ YOK!!
1 kg kıyma 40tl, bongile, pirzola zaten 80-90tl, nohut 14 tl, domates 8-10tl, kereviz 8tl, havuç 3 tl. Asgari ücret taam 1400lr. 3 çocuk( en az yaa) okula gittiklerini düşün 3x120 tl akbil gitti 360 lr. Gözünüzü açın hakkınızı arayın.
Aklıma şu geliyor: Ekmek bulamazlarsa pasta yesinler... yiyin makarnayı doysun karnınız, motosiklet neyinize, vergimle mercedesler, audiler beylerimize!! Bunu da ben söyledem cuk oturdu...
Emekli Olanlar:
‘11 Pcx 39.415 km.
Uluslar arası listelere sondan bakmaya başlayınca Türkiye'yi daha kolay bulduğumu farkettim.
Türkiye sefalette dünyada 5. sırada
https://www.dunya.com/ekonomi/turkiy...-haberi-403628
Çok güzel olmuş ellerinize sağlık. Eski bir naked a böyle bir şey yapmak gibi düşüncelerim var. O yüzden ekledim sizi
Sorun bizde değil , onlarda...
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)