sinirimden patlamak üzereyim. olaya bakar mısınız.
Reklamlar
-
ne desem ne söylesem başa bela.. ne yazsam gg. nasıl bir ülkede nasıl bir yönetim mantığıyla yaşıyoruz canlar. gerçi bilenleriniz benden önce ve benden iyi biliyordur ya. ben bugün yaşayarak öğrendim. bakınız duruma. bir arkadaşım bugğn ruhsatımı aldı rastgele kurcaladı. senin muayenen geçmiş dedi. saçmalama olur mu öyle şey 1 yıl önce sıfır aldım iki yılı var dedim. ama baktım doğru. 13 şubat. aradım tüvtürkü. kardeşim dedim 3 yıl değil mi. 3 yıl ama üretim tarihinden itibaren 3 yıl dedi. sonda molla gugıla sordum danıştım. aman allah. tescil tarihi diye bir şey yok. uygunluk belgesi tarihi diyen var ülkeye giriş diyen var. saçmalığa bakar mısınız? bayi satışı yapmadan 3 yıl dolarsa sıfır taşıtı muayeneye götürecek geri getirip satacak öyle mi? ya ds 2 yıl 11 ay 29. gün satın alırsam ruhsatı çıkarıp plaka takıp aynı gün sıfır araçla muayeneye öyle mi? peki 3 yıldan fazla sürmüşse ilk satış süreci ben almadan? alır almaz ceza mı yiyorum muayene geçti diye? bayiden muayaneye öyle mi? ne yapsam ne etsem nerden nasıl para yolsam vatandaşı düdüklesem diyen mekanızma. evet gavur bizi kıskanıyor
Reklamlar
-
ölülerde sanıyorki diriler hergün helva yiyor
-
Üretim yılından beri durduğu yerde aynımı duruyor parçalar? tabiki yıpranacak işlem görmese bile. bunu bilerek ucuza almış olmalısın motorunu. şu anda hala 2015 model satılmamış bayilerin ellerinde motorlar var alan bu sene yaptıracak vizesini bu kadar basit ona göre de fiyatı düşük. neden bu kadar tepki veriyorsunki bu olaya vize olayı olmasa kimsenin bakım yaptıracağı yok ülkemizde.
-
2013 model bayiden motorsiklet aldık ruhsat falan herşeyi normal şekilde hallettik 1 ay süre verdiler muayne geçerlilik tarihi olarak 1 ay içinde muayneye girip işlettik herhangi bir sorun olmadı 6 ay kadar oluyor
-
keşke bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmasa insanlarımız değil mi ercan? ya da bilmediği konuda fikir yürütmese. nerden uyduruyorsun ucuz aldığımı bu gerçek dışı. diyelim ki ucuz aldım bunun sebebi muayeneye hemen gidecek olmam mı ondan mı ucuz aldım? tam olarak neye itiraz ediyorsun? adı bende saklı birilerinin daha çok para kazanacağı gerçeğini mi reddediyorsun? pekala sorduğum sorulara cevabın nedir salt itiraz etmek dışında?
---------- Mesajlar birleştirildi - 20:38 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:34 ----------
azizim. ben olmaz demedim. ruhsat çıkmaz normal şekilde olmaz demiyorum. mantıklı mı normal güzel birşey mi bu? satın alır almaz 3 yıl hak tanınmayıp alıp muayeneye gitmek sıfır makinayı? normal buluyorsanız şaşırırım gerçekten. iyi oldu güzel oldu oh ne harika bişey mi diyorsunuz yani el değmemiş makinayı alıp direk muayeneye gidip para bayılmak iyi birşey mi? mantıklı mı? mesela sıfır motorla gidip muayeneye girip aşınmış bu gibi gerekçelerle muayeneden kalan geçemeyen var mı? bu demirdir çeliktir yattı bozuldu denmiş mi mesela kimseye? bunu anlatmaya çalışıyorum. sıfır motosiklet otomobil kamyon minibüs neden muayeneye girsin?
---------- Mesajlar birleştirildi - 20:40 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:38 ----------
mantıklı
-
Hay allahım. Bu durum sadece bizim ülkemize hasmış gibi gavur bizi kıskanıyor deyip akıllarınca bi yerlere gönderme yapmazlar mı?
-
enescanatar adlı üyeden alıntı
Hay allahım. Bu durum sadece bizim ülkemize hasmış gibi gavur bizi kıskanıyor deyip akıllarınca bi yerlere gönderme yapmazlar mı?
üzdü sanırım pardon. başka memleketlerdekilerden fikir bilgi yorum isteyelim o zaman. gavur ne düşünüyor. mesela bizdeki gibi sıfır alıp naylon söküp muayeneye mi gidiyor amerikalı? ilk sahibi satın almadan 3 yıl geçtiyse konu nasıl yürüyor medeni memleketlerde? benim gibi sıfır motorsiklet alan ya da otobüs tır kamyon araba alıp 1 yıl sonra muayeneye mi gidiyorlar? yoksa bize mi has. ya da biz gibilere. hey allahım. görelim bakalım bilenler söylesinler. acaba ben mi haklıyım.yoksa sana zarar vermek için "akıllarınca gönderme mi yapıyorlar"
-
Süper Moderatör
Evet yajlaşık 4-5 yıldır sistem böyle, saçma ama standartları Almanlar belirlediğine göre teknik bir açıklaması mutlaka vardır.
-
Ruhsatı alıp cebine atacağına aldığında inceleseydin muayenenin geçtiğini arkadaşından öğrenmezdin. Yasa bunu gerektiriyor , benim motosikletimde 2016 6. Ay çıkışlı ama muayene 2019 2. Ayda doluyor , sana özel değil yani .
-
Olcay Avşar adlı üyeden alıntı
Evet yajlaşık 4-5 yıldır sistem böyle, saçma ama standartları Almanlar belirlediğine göre teknik bir açıklaması mutlaka vardır.
ben bilgiyi tüvtürkten aldım ama konunun almanlarla alakalı olduğundan emin değilim. kuralı onlar mı koyuyor. sanmıyorum açıkçası. ne zaman muayene edilmeli kısmına onlar karar vermiyorlardır
-
30.06.2014 tarihinde sıfır motosiklet aldım,bende sizin gibi düşünüyordum,3 yıl muayeneye girmeyeceğim diye,10.02.2017 ilk muayene geçerlilik süresi.
Polis durdurdu,evraklınız tamam mı ? Tamam memur bey,tekrar soruyorum,eksik evrak varsa,mecbur ceza yazmak zorundayım,sigortanın günü var,vizede 30.02.2017 tarhinde bitecek diyorum,memur beyde verde sisteme girip,günü doldurayım dedi,ben iptal,muayene 2 gün geçmiş,100 lira sıkışmış
Yalnız değilsin
reberemo adlı üyeden alıntı
ne desem ne söylesem başa bela.. ne yazsam gg. nasıl bir ülkede nasıl bir yönetim mantığıyla yaşıyoruz canlar. gerçi bilenleriniz benden önce ve benden iyi biliyordur ya. ben bugün yaşayarak öğrendim. bakınız duruma. bir arkadaşım bugğn ruhsatımı aldı rastgele kurcaladı. senin muayenen geçmiş dedi. saçmalama olur mu öyle şey 1 yıl önce sıfır aldım iki yılı var dedim. ama baktım doğru. 13 şubat. aradım tüvtürkü. kardeşim dedim 3 yıl değil mi. 3 yıl ama üretim tarihinden itibaren 3 yıl dedi. sonda molla gugıla sordum danıştım. aman allah. tescil tarihi diye bir şey yok. uygunluk belgesi tarihi diyen var ülkeye giriş diyen var. saçmalığa bakar mısınız? bayi satışı yapmadan 3 yıl dolarsa sıfır taşıtı muayeneye götürecek geri getirip satacak öyle mi? ya ds 2 yıl 11 ay 29. gün satın alırsam ruhsatı çıkarıp plaka takıp aynı gün sıfır araçla muayeneye öyle mi? peki 3 yıldan fazla sürmüşse ilk satış süreci ben almadan? alır almaz ceza mı yiyorum muayene geçti diye? bayiden muayaneye öyle mi? ne yapsam ne etsem nerden nasıl para yolsam vatandaşı düdüklesem diyen mekanızma. evet gavur bizi kıskanıyor
-
Boldpilot adlı üyeden alıntı
Ruhsatı alıp cebine atacağına aldığında inceleseydin muayenenin geçtiğini arkadaşından öğrenmezdin. Yasa bunu gerektiriyor , benim motosikletimde 2016 6. Ay çıkışlı ama muayene 2019 2. Ayda doluyor , sana özel değil yani .
anlama güçlüğünü aşmaya çalışayım bakayım başarabilecek miyim. bir deneyeyim. bak şimdi bolt. 1) konu ruhsatı cebime atmak atmamak değil. 2) konu benim başkasından öğrenmem değil 3) konu geçtikten sonra öğrenmem değil 4) senşn ruhsatında ne yazdığı değil. 5) bana has olduğunu iddia etmek gibi bir ahmaklık yapmam hiç değil. tamamını yanlış anlamanı umarım düzeltebilmişimdir. eğer olmayanları anladıysak olana gelelim. üretim tarihinin baz alınması.. yani ilk alıcı almadan mesela 3 yıl durmuşsa bir taşıt bunun alır almaz muayeneye götürülmesini mantıklı bulmuyorum. normaldir olması gereken budur diyen varsa bu şekilde alıp gidip kalan var mıdır da böyle uygulanıyor merak ediyorum. trafiğe çıktığı andan itibaren sayılması gerektiğini düşünüyorum. umarım yeterince açık net anlaşılır olmuştur. havaya bedava para saçmaya ne kadar da meraklı insanlar varmış gerçekten şok edici buluyorum şu gelen cevapların bazılarını.3 yıl dolunca değil alıp 1 yıl sonra hatta hemen muayeneye gitmek mantıklı diyor sanırım bazı insanlar
-
O zaman senin anlama güçlüğünü geçirmeye çalışalım , basit birkaç örnek.
Kask alırken üretim tarihine bakıyorsun , lastik alırken üretim tarihine bakıyorsun , yağ alırken üretim tarihine bakıyorsun.
Muayeneyi yapan kurumda senin totonun seleye değdiği tarihe değil selenin üretildiği tarihe bakıyor.
Sen muayeneyi boşa para harcamak olarak görebilirsin ama bana göre trafik güvenliği için gerekli bi uygulama. Daha ucuz olabilir o ayrı ama gerekli 😊
-
fz6_fazer adlı üyeden alıntı
30.06.2014 tarihinde sıfır motosiklet aldım,bende sizin gibi düşünüyordum,3 yıl muayeneye girmeyeceğim diye,10.02.2017 ilk muayene geçerlilik süresi.
Polis durdurdu,evraklınız tamam mı ? Tamam memur bey,tekrar soruyorum,eksik evrak varsa,mecbur ceza yazmak zorundayım,sigortanın günü var,vizede 30.02.2017 tarhinde bitecek diyorum,memur beyde verde sisteme girip,günü doldurayım dedi,ben iptal,muayene 2 gün geçmiş,100 lira sıkışmış
Yalnız değilsin
farkettim. biraz inceledim internetten dediğim gibi. şok olan şaşıran anlamayan sıkıntıya düşen çok sayıda insan gördüm.
-
Ayrıca bu kurum ulaştırma bakanlığına bağlı bir kurum ve uyguladıkları işlemler neredeyse bütün Avrupa ülkelerinde aynı , yani ab standartlarında işlem yapıyorlar.Gavur bizi kıskanmıyor yani , işlemler aynı merak etme .
-
keşke bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmasa insanlarımız değil mi ercan? ya da bilmediği konuda fikir yürütmese. nerden uyduruyorsun ucuz aldığımı bu gerçek dışı. diyelim ki ucuz aldım bunun sebebi muayeneye hemen gidecek olmam mı ondan mı ucuz aldım? tam olarak neye itiraz ediyorsun? adı bende saklı birilerinin daha çok para kazanacağı gerçeğini mi reddediyorsun? pekala sorduğum sorulara cevabın nedir salt itiraz etmek dışında?
---------- Mesajlar birleştirildi - 20:38 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:34 ----------
azizim. ben olmaz demedim. ruhsat çıkmaz normal şekilde olmaz demiyorum. mantıklı mı normal güzel birşey mi bu? satın alır almaz 3 yıl hak tanınmayıp alıp muayeneye gitmek sıfır makinayı? normal buluyorsanız şaşırırım gerçekten. iyi oldu güzel oldu oh ne harika bişey mi diyorsunuz yani el değmemiş makinayı alıp direk muayeneye gidip para bayılmak iyi birşey mi? mantıklı mı? mesela sıfır motorla gidip muayeneye girip aşınmış bu gibi gerekçelerle muayeneden kalan geçemeyen var mı? bu demirdir çeliktir yattı bozuldu denmiş mi mesela kimseye? bunu anlatmaya çalışıyorum. sıfır motosiklet otomobil kamyon minibüs neden muayeneye girsin?
---------- Mesajlar birleştirildi - 20:40 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:38 ----------
mantıklı ��
Bunu bilmeyerek ucuza almadıysan o senin sorunun dostum. Yoksa neden son modelini almak varken aynı fiyata bir önceki senenin ürününü alıyorsun? konuyu doğru biliyorsun ama eksik biliyorsun bunuda sonradan öğrenince sana anlatanlara değil kendine kızmalısın tam öğrenmediğin için artık tam öğrendiğine göre bir daha düşmezsin bu konuda hataya
-
Boldpilot adlı üyeden alıntı
Ayrıca bu kurum ulaştırma bakanlığına bağlı bir kurum ve uyguladıkları işlemler neredeyse bütün Avrupa ülkelerinde aynı , yani ab standartlarında işlem yapıyorlar.Gavur bizi kıskanmıyor yani , işlemler aynı merak etme .
tane tane anlatayım senin anlayamama durumun gerçekten yorucu bold. bak öncelikle kurum dediğin tüvtürk ise o bir devlet dairesi değil. kamu kurumu değil. o bir kurum değil. özel kuruluş. sonra ulaştırma bakanlığına bağlı değil denetimde bir özel tüzel kişilik. buraya kadar tamamsa şunu da düzeltelim. bir de şunu düzelteyim.hepimiz gibi ben de hangi şartlarda çalıştıklarını normlarını ab kritelerini biliyorum. çocuk ya da aptal değilsem biliyorumdur yani az önce söylemiştim sanırım sana özel bir daha söylemeliyim. ben onları arayıp bilgi aldım. ancak muayene ne sıklıkla ne zaman ne şartlarla yapılır konusu bir kanun yönetmelik genelge konusudur. bunu özel kuruluşlar değil bakanlar kurulları çıkartır. eğer modern gelişmiş ülkelerdeki durumu net olarak bilen arkadaşlarımız varsa yaşayan gören söylerlerse minnettar olurum. oralarda da muayene tarihi.üretimle mi başlıyor? alıp direk muayeneye gidiliyor mu mesela taşıt 3 yıl oldu üretileli diye?
-
tane tane anlatayım senin anlayamama durumun gerçekten yorucu bold. bak öncelikle kurum dediğin tüvtürk ise o bir devlet dairesi değil. kamu kurumu değil. o bir kurum değil. özel kuruluş. sonra ulaştırma bakanlığına bağlı değil denetimde bir özel tüzel kişilik. buraya kadar tamamsa şunu da düzeltelim. bir de şunu düzelteyim.hepimiz gibi ben de hangi şartlarda çalıştıklarını normlarını ab kritelerini biliyorum. çocuk ya da aptal değilsem biliyorumdur yani
az önce söylemiştim sanırım sana özel bir daha söylemeliyim. ben onları arayıp bilgi aldım. ancak muayene ne sıklıkla ne zaman ne şartlarla yapılır konusu bir kanun yönetmelik genelge konusudur. bunu özel kuruluşlar değil bakanlar kurulları çıkartır. eğer modern gelişmiş ülkelerdeki durumu net olarak bilen arkadaşlarımız varsa yaşayan gören söylerlerse minnettar olurum. oralarda da muayene tarihi.üretimle mi başlıyor? alıp direk muayeneye gidiliyor mu mesela taşıt 3 yıl oldu üretileli diye?
TÜVTÜRK’ün tüm faaliyet alanı Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından düzenlenmekte ve operasyonları yine aynı Bakanlığın denetiminde yürütülmektedir bu durumda tüvtürk şakir bakkala bağlıdır. Kuruluş olduğu konusunda haklısın ve bu kuruluş TÜRKAK denen kurum tarafından denetleniyor bu yüzden kurum yada kuruluş yazmama çok takılma.
MODERN GELİŞMİŞ bir ülkede yaşayan kimseyi aramana gerek yok.
2016 üretim tarihli bi motoru ruhsatsız olarak bir müddet kullanıp (9bin km) sonra 2017de ruhsatını çıkartan insanlar gördü bu gözler sen hâlâ kurum kuruluş diyosun 😊
-
Yeni değilki.Eskiden beri böyle idi.Sana yeni denk gelmiş.Araç üretildikten 3 yıl sonra muayeneye girer.2018 alırsan 3 yıl sonra girersin 2015 alırsan bu yıl girersin.
-
yani benim söylediğimin doğru olduğunu söylemek için ileti yazmışsın. şirin bir davranış dediğim gibi tüvtürk bakanlık denetiminde bir kuruluş. bakanlığa bağlı kurum değil. anlaşılmak güzel. diğer açıdan ise evet merak ediyorum diğer ülkelerde de bu durum böyle midir. üretim tarihi üzerine mi sayılmaktadır.
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:59 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:58 ----------
mavellen adlı üyeden alıntı
Yeni değilki.Eskiden beri böyle idi.Sana yeni denk gelmiş.Araç üretildikten 3 yıl sonra muayeneye girer.2018 alırsan 3 yıl sonra girersin 2015 alırsan bu yıl girersin.
öyleymiş ben de yeni öğrendim ve bence makul değil. fikrim bu. yenidir de demedim öyle bir iddiam yok. para tuzağı görünüyor bu şekilde.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)