sinirimden patlamak üzereyim. olaya bakar mısınız.
Reklamlar
-
Boldpilot adlı üyeden alıntı
Ayrıca konu sahibi eleman , madem hakaret etmek görüş bildirmek oluyor bende görüşlerimi bildireyim senin üslubuna layık şekilde.
Ayran bu , yarısı su , ister iç ister dök. Ya seve seve yads sieve sieve o muayeneyi yaptıracaksın. Beğenmiyorsan yallah gelişmiş ülkelere.
öncelikle sen kendisine eşek diye hitap edebileceğin aynı segmentte bulunduğun insanlarla muhatap olmayı denemelisin. ikincisi hakaret eden sensin cevaben hakaret ettim demen yalan oluyor. üçüncüsü böyle saçmalık olmaz. yanlış görürsen konuşur düzelltirsin çaba gösterirsin ülken ve insanların adına. sen yapmıyorsan da yapanlara sieve sieve katlanacaksın.ayran da su da bizimse ne iatersek yaparız gerekirse yeniden yaparız. beğenmiyor musun? yallah kilitli dolaba. kimseye ne yapacağını öğretmeye nerede yaşayacağını söylemeye hakkın olamaz senin. ama tabi. densiz patavatsız adam yallah çeker beğenmediğine
Reklamlar
-
"Empati kurmak, ilişkileri oluşturmakta ve doğru sosyalleşmede doğru kullanılması gereken önemli bir özelliktir."
https://indigodergisi.com/2013/01/em...ayna-noronlar/
-
mavellen adlı üyeden alıntı
Valla motoculukla alakası olmayan bir sürü adam var bu formda,motorcu düşmanı.Neden motor formuna takılırlar anlamak mümkün değil.Bu forma konu açıyorsan linç edilmeyide göze almışsın demektir.
öyleymiş öğrendim. aman allah bir daha denersem tövbe. mümkün değil yapmam. sondur yani
-
Bence bir limit konmalı.Neticede sıfır araç alıyorsun.İmal edildikten 5 yıl içinde araç satılırsa 3 yıl vize muafiyeti uygulanmalı.Buna benzer.Çalışsın bürokratlar,keğıt kürek sarfiyatı yapmaktan başka ne işe yarıyorlar.
-
ojo adlı üyeden alıntı
sevgili empat ojo. parapsikoloji kısmı hariç imzamı atarım ))
-
@ercan_48 +1
Bizler motorlarımızı, arabalarımızı titiz, düzgün, eksiksiz kullanıyo olabiliriz ama muayeneler olmasa patlak farını, stopunu, sinyalini sittin sene yaptırmayacak insanlar var. Yine olan bize olacak, 3 sene çok bile, üretim tarihinden başlamasıda çok mantıklı ben yararlı buluyorum.
Ayrıca 2 yıllık motoru güncel fiyata aldıysan sen muayeni boş ver git bayiiye bunu sor.
-
üretimi sondu. başka yoktu yani devamı da yoktu. artık üretilmiyor. kötü fiyata da almadım aslında. keşke bu kadar ayrıntılı yqzmasaymışım başta dikkat dağıtacağını bilsem bu gereksiz detayı yazmazdım.
-
Yahu şuna ne cevap veriyorsunuz. Her itiraz edene anlama güçlüğünü aşmaya çalışalım falan diyen terbiyesizin teki. Doğru düzgün cevap vermeyi bile bilmiyor. He tamam sen çok akıllısın her şeyi biliyorsun. Boş kafanın açtığı boş bir post. Hakaret edenin hakettiği tarzda yazdım. İsteyen istediği kadar şikayet edebilir
-
enescanatar adlı üyeden alıntı
Yahu şuna ne cevap veriyorsunuz. Her itiraz edene anlama güçlüğünü aşmaya çalışalım falan diyen terbiyesizin teki. Doğru düzgün cevap vermeyi bile bilmiyor. He tamam sen çok akıllısın her şeyi biliyorsun. Boş kafanın açtığı boş bir post. Hakaret edenin hakettiği tarzda yazdım. İsteyen istediği kadar şikayet edebilir
her itiraz edene anlama güçlüğünü aşmaya çalışayım falan diyen biri varsa terbiyesiz şerefsiz ahlaksızın önde gidenidir gülüm. ha yok trollemeye çalışan ve bunu başkalarına da yapmaya kalkana söylemişse o ve yardakçısı o sıfatları hak eder. bak hak ettiğin tarzda yazdım için rahatlasın diye. bazı insanlar böyle.besleniyor senin gibiler. söverek ve sövülerek. e devam et o zaman abisi. hak ettiğini duymaya devam edersin. maden teksas burası merak etme ben de sana sokarım aynı lafları hatta fazlasıyla bak bakalım adam gibi insan gibi aksi fikir beyan eden... sen kendini kurnaz sanıyorsun demek gibi eşek demeye kalkmak gibi sözleri olmayan.. insan gibi fikir beyan edenlere tarafımdan nasıl yanıt verilmiş gözüm.
---------- Mesajlar birleştirildi - 12:34 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:29 ----------
reberemo adlı üyeden alıntı
her itiraz edene anlama güçlüğünü aşmaya çalışayım falan diyen biri varsa terbiyesiz şerefsiz ahlaksızın önde gidenidir gülüm. ha yok trollemeye çalışan ve bunu başkalarına da yapmaya kalkana söylemişse o ve yardakçısı o sıfatları hak eder. bak hak ettiğin tarzda yazdım için rahatlasın diye. bazı insanlar böyle.besleniyor senin gibiler. söverek ve sövülerek. e devam et o zaman abisi. hak ettiğini duymaya devam edersin. maden teksas burası merak etme ben de sana sokarım aynı lafları hatta fazlasıyla
bak bakalım adam gibi insan gibi aksi fikir beyan eden... sen kendini kurnaz sanıyorsun demek gibi eşek demeye kalkmak gibi sözleri olmayan.. insan gibi fikir beyan edenlere tarafımdan nasıl yanıt verilmiş gözüm.
birden çok kere bana öyle geliyor.. ben böyle düşünüyorum demiş bir insana doğru düzgün cevap vermeyi bilmiyor dersen he tamam sen herşeyi biliyorsun çok akıllısın diye alay etmeye dalga geçmeye kalkarsan. sen ve senin gibiler itiraz görünce kızmayacaksınız aslanım. ha sövdüğünüzde de karşılığını alırrsınız. adama terbiyesiz dersen adam da şerefsizliğini yalancılığını sahtekarlığını örnekleriyle dedilleriyle önüne koyar. boş kafa dediğinde anlayışsız aptal denir sana. adam benim fikrim bu diyor böyle düşünğyorum diyor. sen adama öok akıllısın herşeyi biliyorsun demeye kalkıyorsun. hadi ordan
-
Shrieker adlı üyeden alıntı
Kardeş kafan mı güzel.
yıpranmayacağını mı iddia ediyorsun dostum plastik hortumların ve boş deponun?
-
neden doğru düzgün aklı başında insanlar azalıyor anormaller ortalığı ele geçiriyor diyor bazı insanlar.. işte böyle oluyor. azgın cazgır olan azınlık bastırıyor. ötetiler pusup çekiliyor siniyor demek. vay arkadaş bir fikir söylüyorsun..başkasi itiras ediyor normal. itiraz edene ititas etmek anormal. ne güzel işmiş.
-
neden doğru düzgün aklı başında insanlar azalıyor anormaller ortalığı ele geçiriyor diyor bazı insanlar.. işte böyle oluyor. azgın cazgır olan azınlık bastırıyor. ötetiler pusup çekiliyor siniyor demek. vay arkadaş bir fikir söylüyorsun..başkasi itiras ediyor normal. itiraz edene ititas etmek anormal. ne güzel işmiş.
İşte ben de bunu soruyorum. Neden senin gibiler artıyor. Kendini göremeyip herkesten farklı, her şeyi bilen, kendi söylediklerini doğru kabul eden zihniyet neden azalmaz. Eğitimle alakalı sanırım
-
enescanatar adlı üyeden alıntı
İşte ben de bunu soruyorum. Neden senin gibiler artıyor. Kendini göremeyip herkesten farklı, her şeyi bilen, kendi söylediklerini doğru kabul eden zihniyet neden azalmaz. Eğitimle alakalı sanırım
kesinlikle eğitimle alakalı. doktoradan sonra farkettim anlama kapasitesi sorunlarının sağaltım güçlüğünü. son örnek ortada
-
Baslık sayesinde, trafige çıkıştan hesaplayıp daha alti ayı var diye düşündüğüm motorun muayenesini geçtiğini öğrendim.İyi ki cevirmeye falan denk gelmemişim.Şimdi randevu alıcam.
İlk muayene üç yıl, sonrakiler iki yıl ya hani bir yıl fark var, bayide kapalı ortamda üç yıl beklese bile dışarıda bir yıl kullanılan motor kadar yıpranma olacağını düşünmüyorum, ağustos 2015 çıkışlı motorun muayenesinin ocak 2018 de olduğu aklıma hiç gelmemişti, mantıksız bulduğumdan araştırmadim da..Sıfır motosiklet için bence de bayide bekletilebilecek bikaç yıl opsiyon tanınmalı ve trafiğe çikiştan başlamalıdır muayene.
-
en zoru da hrm anlamayıp hem kötü niyetli olup.. hem de anladım sanıp ahkam kesenler. diyorsun ki adama bak efendi "bence" demişim. "benim fikrim" demişim. oğlan ordan zıplıyor iftira üstüne iftira. herkesten farklı olmak nedir? itiraz edenle farklı fikirde olmak ve bu konu üzerinde konuşmak neden suç olsun? fikrini savunmak neden kabahat oluyor? detaya takılana esas konu o değil denmesin mi? yanlış anlayana öyle demiyorum dediğim şudur denmesin mi? yoksa sen ne düşünüyorsan ben de eyvalllah babam diyip sussun herkes. nerde demişim ben herşeyi biliyorum diyen? öyle düşünenin canı çıksın. öyle düşünen yoksa müfterinin ki çıksın. kendi söylediğimi kabul etmeyen insan mı varmış aklı başında kişi böyle laf eder mi? her insana göre elbetten kendi söylediği kendi düşüncesi doğrudur aksi nasıl mümkün olabilir?
---------- Mesajlar birleştirildi - 13:05 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:03 ----------
kefkes adlı üyeden alıntı
Baslık sayesinde, trafige çıkıştan hesaplayıp daha alti ayı var diye düşündüğüm motorun muayenesini geçtiğini öğrendim.İyi ki cevirmeye falan denk gelmemişim.Şimdi randevu alıcam.
İlk muayene üç yıl, sonrakiler iki yıl ya hani bir yıl fark var, bayide kapalı ortamda üç yıl beklese bile dışarıda bir yıl kullanılan motor kadar yıpranma olacağını düşünmüyorum, ağustos 2015 çıkışlı motorun muayenesinin ocak 2018 de olduğu aklıma hiç gelmemişti, mantıksız bulduğumdan araştırmadim da..Sıfır motosiklet için bence de bayide bekletilebilecek bikaç yıl opsiyon tanınmalı ve trafiğe çikiştan başlamalıdır muayene.
birilerinin işine yaraması sevindirici )
-
Neyse yaşın bir hayli büyükmüş o yüzden mesajımı düzenliyorum , önceki mesajlarımdan ötürüde özür diliyorum yaşınıza hürmeten.
her motor sizin aldığınız motor gibi bayide kalmıyor , bayiden çıktıktan 10bin km sonra plaka çıkarılan motorlar var.
Bana göre şöyle bana göre böyleyle yürümüyor bu işler maalesef.Size göre yanlış olabilir ama aslında olması gereken tam olarak budur.
Benim kızdığım nokta gavur bizi kıskanıyor , gelişmiş ülkelerde durum ne vs diyerek uğruna her yıl 100lerce insanın şehit olduğu bi ülkeyi hâkir görmeniz.
-
önceki halini de gördüm mesajının da neyse şimdi. bak yanlış anlama diyince ben hatalı oluyorum. ne hakiri kardeşim ben bir şehidin oğlu bir şehidin torunu bir.şehidin de kardeşiyim. 3 ü bir arada çok nadirdir isteyene de özelden ispat ederim. kim neyi hakir görüyormuş. evet bu sistem bence hatalıdır. buna karşı çıkmakla ülkenin ne alakası var. neyse ne. gereksiz uzadı. ben bunun normal olmadığı gereksiz para kazancına yol açtığı daha ileriki zamanlarda muayene gerektiği fikrindeyim. ödeme yapılıp alınabilen ama sonraki işlemleri yapılmayan taşıt olmamalı. sistem devlet düzeneğimiz bunu engellemeli. patlayan çatlayan hortum6 da değiştiriverelim bir zahmet. kamyon otobüs grubu 350 küsür lira veriyor.
---------- Mesajlar birleştirildi - 13:58 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:55 ----------
ben de dm den özür dilerim diyecektim de fazla ileri gittim diye. ama sen önce davrandın
-
ne desem ne söylesem başa bela.. ne yazsam gg. nasıl bir ülkede nasıl bir yönetim mantığıyla yaşıyoruz canlar. gerçi bilenleriniz benden önce ve benden iyi biliyordur ya. ben bugün yaşayarak öğrendim. bakınız duruma. bir arkadaşım bugğn ruhsatımı aldı rastgele kurcaladı. senin muayenen geçmiş dedi. saçmalama olur mu öyle şey 1 yıl önce sıfır aldım iki yılı var dedim. ama baktım doğru. 13 şubat. aradım tüvtürkü. kardeşim dedim 3 yıl değil mi. 3 yıl ama üretim tarihinden itibaren 3 yıl dedi. sonda molla gugıla sordum danıştım. aman allah. tescil tarihi diye bir şey yok. uygunluk belgesi tarihi diyen var ülkeye giriş diyen var. saçmalığa bakar mısınız? bayi satışı yapmadan 3 yıl dolarsa sıfır taşıtı muayeneye götürecek geri getirip satacak öyle mi? ya ds 2 yıl 11 ay 29. gün satın alırsam ruhsatı çıkarıp plaka takıp aynı gün sıfır araçla muayeneye öyle mi? peki 3 yıldan fazla sürmüşse ilk satış süreci ben almadan? alır almaz ceza mı yiyorum muayene geçti diye? bayiden muayaneye öyle mi? ne yapsam ne etsem nerden nasıl para yolsam vatandaşı düdüklesem diyen mekanızma. evet gavur bizi kıskanıyor
kardeşim motoru alırken sorman gerekeni sonradan öğrenip isyan etmişsin ama neye yarar. Şimdi bayiden 2015 model bir motosiklet alırsan tabiki aldığın gibi muayeneye götüreceksin. Bunun pazarlığını orada yapıp ona göre motosikleti alman gerekiyor. 2017 yılında 2016 model motosiklet alırsan 2020 de muayeneye götüreceğini sanıyorsun. Birşey öğrenmişsin öğrendiğin şeyi faydalı bilgilerde kullanmanı tavsiye ederim :D
-
önceki halini de gördüm mesajının da neyse şimdi. bak yanlış anlama diyince ben hatalı oluyorum. ne hakiri kardeşim ben bir şehidin oğlu bir şehidin torunu bir.şehidin de kardeşiyim. 3 ü bir arada çok nadirdir isteyene de özelden ispat ederim. kim neyi hakir görüyormuş. evet bu sistem bence hatalıdır. buna karşı çıkmakla ülkenin ne alakası var. neyse ne. gereksiz uzadı. ben bunun normal olmadığı gereksiz para kazancına yol açtığı daha ileriki zamanlarda muayene gerektiği fikrindeyim. ödeme yapılıp alınabilen ama sonraki işlemleri yapılmayan taşıt olmamalı. sistem devlet düzeneğimiz bunu engellemeli. patlayan çatlayan hortum6 da değiştiriverelim bir zahmet. kamyon otobüs grubu 350 küsür lira veriyor.
---------- Mesajlar birleştirildi - 13:58 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:55 ----------
ben de dm den özür dilerim diyecektim de fazla ileri gittim diye. ama sen önce davrandın
konuyla alakasız olacak ama kayıplarınız için çok üzgünüm, Allah mekanlarını cennet eylesin.
nereye dönersen dön popon arkanda kalir..
-
bu arada;
avrupada genelde sifir otomobilin ilk plaka cikarma tarihi baz aliniyor ilk muayene icin..
avusturya'da sifir otomobilin ilk muayenesi plaka cikarma tarhinden itibaren üc yil sonra, ikinci muayene ilk muayeneden iki yil sonra, devamindaki muayene araligi ise birer yil seklinde. yani kisaca ilk plaka sonrasi 3-2-1 yil araliklarla..
sifir motosiklete ilk plaka cikardiktan sonra her yil muayeneye girmesi gerekiyor.. 1-1-1..
almanya'da ise sifir otomobilin ilk muayenesi ilk plaka cikarma tarihinden itibaren üc yil sonra ve devaminda her iki yilda bir sekildedir. 3-2-2..
motosiklet icin ilk plaka cikarma tarihinden itibaren iki yil sonra ilk muayene ve devaminda iki yillik sürelerle muayeneye girmesi gerekiyor. 2-2-2..
fransada ise ilk plaka cikarma tarihinden itibaren ilk muayene dört yil sonra olmasi gerekiyor, daha sonra her iki yilda.. 4-2-2..
hollanda: 3-1-1..
ingiltere: 3-1-1..
japonya: 3-2-2..
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)