Öncelikle hayırlı olsun şu başlığı okumanı tavsiye ederim
http://www.motosiklet.net/forum/kaza...yaziyorum.html
Öncelikle hayırlı olsun şu başlığı okumanı tavsiye ederim
http://www.motosiklet.net/forum/kaza...yaziyorum.html
haberlerden izleriz dert etme afferim kardeşim kaskta yok tam bir apaçi ruhu var sende zaten ruhu kalacak yakında
Azrail'in ilgi alanı motosikletinizin kaç cc olduğu değildir. Think good, drive Safe!..
Foruma üye olmak için tıklayın!..
Facebook sayfamızı takip etmek için tıklayın!..
Instagram hesabımızı takip etmek için tıklayın!..
Forum kurallarını buradan okuyabilirsiniz!..
Konuyu hortlatmak kolay da, toprağın altına giren bi daha hortlayamıyor.
Arkadaşın yazdığı yorumlara bakılırsa dik başlı belli ki.
Her ne kadar kendisi faydalanamayacak olsada, kendinden sonra gelenlere güzel örnek teşkil edecektir.
Helva ustalarının da çoluğu çocuğu var nihayetinde, kimsenin kısmetini kapatmamak lazım.
+299 Gitmek cesaret ister, Enduro yapmak yetenek.
Cesaret aptalda da var, ama yetenek herkeste yok...
-MrMud
Ben nazara inanırım. Daha doğrusu kötü enerjiye ve bu enerjinin nelere mâl olabileceğini birinci elden yaşayarak bilen birisiyim. Kaşınıyor ve başına iş arıyor. 200ns’den düşmemiş. R1’den inerse rendelenmiş gibi hisseder kendisini de neyse.
Ben çok etkilendim.
Ucuza motosiklet satan Japon üreticileri olmasaydı, halkımıza kendini iyi sürücü gibi hissetirecek başka hiçbir unsur kalmayacaktı geriye.
İyi ki varlar, iyi ki ucuza satmışlar ki ikinci ellerde şu an kapış kapış.
Hayırlı olsun. Motor ' a binmek cesaret ister, helal
Yanılıyor da olabilirim, ancak bana öyle geliyor ki bu helva muhabbetinin bazen itici karşılanmasının sebeplerinden biri de yüksek cc tecrübesi sınırlı olmasına rağmen kraldan kralcı olup helva muhabbeti yapan tipler...
On küsür yıldır 900cc üzeri agresif sayılabilecek naked türü motosiklet kullanıyorum. Riskli olduğunun farkında olarak kullanıyorum, yani bu tercihimle ölüm ve sakatlık riskimi ciddi oranda arttırdığımın farkındayım. Zevkim için yapıyorum bunu, abuk subuk hesaplara girerek tercihimi haklı gösterip kendimi kandırmaya gerek yok.
Öyleyse aynen bunu yapmaya karar vermiş başka birine "aman dikkat et", "mutlaka eğitim al", "ekipmanın tam olsun" vs. dışında ne diyebilirim ki? Başka birine helva muhabbeti yapmam hipokrasi değil midir?
---------- Mesajlar birleştirildi - 13:01 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:55 ----------
Şimdi böyle yazıyorum ama zamanında ben de helva muhabbeti yapmış olmayayım diye bakınca gördüm bir sene önce yazdığımı:
Valla haşmet hocam, helva muhabbetini yapanlardan biri olarak cevap verme gereksinimi duydum ister istemez.
Ben kolay helva muhabbeti yapmam, hatta en saçma konularda bile, belki ciddidir diye deyim yerindeyse yalvarır dil dökerim bir can daha heba olmasın yok yere diye.
Ama bu arkadaşın millete cevap verme tarzı anca helvacı dilinden anlar gibi geldi bana.
Sırf bu yüzden eski bi konu olmasına rağmen yorum yapıp, hâlâ hayattamı diye sordum.
Allah ailesine bağışlasın ölmesini isteyecek kadar hastalıklı bir ruha sahip değilim ama yaşamasını isteyecek kadar da umursamıyorum..
Yine Allah korusun ama, olurda kader kısmet dersek helvasını da geri çevirmem.
+299 Gitmek cesaret ister, Enduro yapmak yetenek.
Cesaret aptalda da var, ama yetenek herkeste yok...
-MrMud
Adam helva muhabbetini sevmese, konuyu hortlatma gereği duymaz. Ben şahsen böyle bakıyorum olaya.
Bence aramızda para toplayıp arkadaşa tabut hediye edelim, yakında lazım olucak.
bende 800 cc ducatiyi satıp üzerine biraz daha ekleyip ybr alacam. bekliyorum şuan :D
yeni hurdanız hayırlı olsun :D
Hayırlı uğurlu olsun. Tehllikeyi küçümseme, çok daha ağır bir motor, sen daha iyi bilirsin.
Zamanında 80lik crosslarla şehirde arılar gibi uçuşuyorduk. Arazide uçtukmu üzerinden atlayıp, motoru kaldırip devam ediyorduk. Birkere arkadaş 600cc race makinasıyla geldi. Kullanmama izin verdi. Bindiğim gibi 5-6 yüz metre yolda 1-2-3 ne varsa bastım. Orda bunun 80lik crossla alakası olmadığını anında anladım. 2-3 yüz kilonla her hareketin rüzgarla dalgalanan bir yaprak gibi olduğunu anlayınca durup o motosikletten indim ve birdaha 250cc'den yükseğihe binmedim. Kendimi biliyoum. Duramayacağım. Buyüzden A2 ve 250cc bana kafi ve bunun içinde acele etmiyorum. Hayat keyf motosiklet Gusto. Sen seni bil, keyfini çıkar.
Birde bildiğim kadar, benim zamanımda 500cc motosikletlerin kralıydı. 900cc 1000cc ler arasında 500cc sınıfların kralıydı. Neden bu değişti, 500cc azmı yakıiyor???
Alan almış satan satmış motoru. Hayırlı uğurlu olsun umarım hiç kaza yapmadan işin ciddiyetinin farkına varırsın. Litrelik motorlarda her zaman ileri sürüş tekniğini eğitimi alınması şarttır kanımca. Bahçeşehirde bir spor salonunda çalışan çok heyecanlı hevesli bir arkadaşım, sırf hava civa görüntü şekil muhabbeti yüzünden r6 aldı. Daha önce motora bile binmemiş bu arkadaş Loca evlerinin kapalı garajında bir kaç gün git gel yaparak motor sürmeyi ÖĞRENDİ!. Sonrası o taraflarda oturan ya da 7/24 fitness cluba gidenler bilir. İlk haftasında kaza yaptı ve uzun süre komadaydı. Daha sonra taşındım ve irtibatım koptu. Son durumunu bilmiyorum. R1 sürülür binilir bunun için üretildi zaten fakat ince bir çizgi var ki o da eğitim eğitim eğitim. Madem girdin böyle bir işe durmadan kendini bilen biri ile yetiştir ki diğer arkadaşlarımız gibi Ah çekip yüreğimiz burkulmasın.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)