Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Motor'a yeni başlıyacagım

REKLAM ALANI

Öncelikle herkese merhaba ben bu motor işini kafaya koydum şöyle vitesli bişey almak istiyorum bunun için ayırabilicegim 1500 tl civarı bişey var lise ögrencisiyim bu kadar topladım etimden tırnagımdan
    Bu konuda bir kaç sorum olucak
    1-)Çekme belgeli motor çekme belgeli olarak satılıyor mu satılırsa ruhsat tescil etmeden bende kalabilir mi ve bu noter sigorta muayne ort. fiyatı maliyeti kaça patlar
    2-)Hurda olmayan şase ve motor veya hurda olmayan şaseye hurda belgeli motordan parça taksam ne gibi işlemler yapmak zorunda kalırım muayneden geçirirler mi ve çalıntı olma durumu olurmu küçük mekanik aksamların
    3-)Şase 0 olarak satılıyor mu her hangi bir motorun fabrika çıkışlı şasesi
    4-)Çekme belgeli motorlar 500 600 lira oluyor kaç liralık masrafı cıkabilir
    5-)Son olarak kullandıgım motorun düşük viteslerde yüksek hızlanması olsun istiyorum yüksek devirlerde hızlanma olmasa da olur kaç aşamalı silindir ve motor hacmi önerirsiniz
    Hepinize cevaplarınızdan ötürü teşekkürler iyi günler

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    Yamaha MT-25
    Abi çok teknik ve çok az kişinin tecrübe edebileceği sorular.

Birkan07 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yzf R-125 / Honda Today 50 / Ninja 250r / Xmax 250
    Sorularına tek tek cevap verebilirdim ama sana tavsiyem yukarıda sorduğun tüm soruları boşa çıkaracak.

Ben her zaman kullandığım taşıtın, temizliğine önem veririm. Misal sana şöyle bi örnek vereyim, 50 bin liraya motor alacak olsam gidip yorulmuş kilometre yapmış bir R1 almak yerine, düşük kilometre bir R6 alırım. Kendi sınıfının en temizine yönelirim öyle söyleyeyim.

Beni yanlış anlama küçümsemek değil amacım ama elinde ki para motor istediğin tarz bi motor için çok yetersiz. Çekme belgeli, çakma şaseli motoru alırsın aynı gün yakalanı verirsin elinde ki paranın gitmesini geçtim hevesin kırılır.

Güzel bi elektrikli bisiklet al ya da grenajına önem vermeden bi cup al. Elektrikli bisiklet alsan 0 masraf, yakıtı yok, algısı, vergisi yok. Onu kullanırken birikim yapmaya devam edersin. 3 yapar biraz iyisini alırsın, ona binerken 5 yapar biraz daha iyisini alırsın, böyle böyle büyür gider.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)