Acemilikten 1-2 defa kaydırıp ön kaportaya dokundurmuşluğum var GV ile, ilerde motoru 2017 ABS'li daystar ile değiştirsem mi diye düşünmüyor değilim. Ciddi bir durumda hayat kurttarır gibime geliyor.
Acemilikten 1-2 defa kaydırıp ön kaportaya dokundurmuşluğum var GV ile, ilerde motoru 2017 ABS'li daystar ile değiştirsem mi diye düşünmüyor değilim. Ciddi bir durumda hayat kurttarır gibime geliyor.
Başlığı gördüm daldım hemen
https://www.youtube.com/watch?v=T0jbH_Vu_eA&t=1s
iyi ki abs'li motor aldın haa. goldwing falan alsan aman tanrım olacakları düşünmek bile istemiyorum!
Rahmetlinin bir videosu vardı motosikleti frensiz kullanmak diye. ABS'siz motosiklet kullanamayan aman aman yücelten ha bire gaz-fren-gaz-fren yapan adam zaten her türlü kaza yapar. O yüzden en güzeli frene ihtiyaç duymadan trafiği okuyarak sürmek. Ekstrem durumlar hariç tabii.
Başlığın niyetini anlayamadım.
Tartışma çıkarmak mı, kimilerini yermek mi yoksa teknik bilgi konuşmak mı?
Niyetiniz, teknik konuşmak olsaydı farklı bir üslup kullanırdınız.
Forumun gerçekten düzeyli dostlarından bu tip başlık ve içerikler görmek üzüyor.
Hepimizin yanlışları var ama önemli olan doğruyu bulabilmek.
Bence hemen hemen her kaza bir ekstrem durumdur.
Bazı eğitimciler de malesef yolu okuma ve "frensiz kullanma" muhabbetini gereksiz abartıyorlar.
Amaç "frensiz kullanmak" değildir. Amaç, etrafta olup bitenin, ve olma ihtimali olabilecek şeylerin azami ölçüde farkında olmaktır. Fren gereklidir, ve icabında düzgün kullanmayı bilmek hayat kurtarır. O yüzden her kalburüstü motosiklet eğitiminin önemli bir parçası freni doğru kullanabilmek üzerinedir.
Seni mi kırayım
ABS gereksiz.
ABiSi gerçekten gereksiz bir şey.
( Anti-Lock Brake System ) = Yani kitlenmeyen fren sistemi. 40 sn. ABS Mesafeyi uzatıyor diyen arkadaşlara gelsin. Bilmemek ayıp değil. Hiç bilmediği, fikri bile olmadığı konuları fizik profesörü gibi anlatan kardeşlerim. Araştırmak ve körü körüne bağlanmamak lazım.
ABS gereksiz diyen kekolardan yokmu evet var ama
ABS'yi çok abartarak anlatan kekolarda var
Misal hayatında ABS'li motora binmemiş adam daha ABS sisteminin nasıl çalıştığını bilmiyor ve forumda bakıyorum millete bilmişlik yapmaya çalışıyorlar.
Bazı arkadaşlarsa sanki gene bu zamana kadar ABS 'li motorda büyümüş gibi öyle bir anlatıyor ki sanki ABS olmassa motor gitmiyor veya durmuyor.
ABS'ye kışı olan kekolara karşıyız Ama ABS'yi bilmeden ABS'siz olmaz diyen kekolarada karşıyız
Çok uzattım biliyorum
Ergenlere ayrı bir bölüm açılsa, orada oynasalar..
Erkek adam abs kullanmaz iyi günler ��
ABS ağlak, korkak, beceriksiz ve yıllarca motosiklet kullanmasına rağmen bir nane olamamış motorcular içindir ve hiç gereği yoktur fren mesafesini uzatır.
Surdakı muhabbetler bıle ne kadar fren kullanmayı bılmedıgımız anlamına gelıyor.Arkadaslar her zaman kazık fren yapmak zorunda degılsınız.Öncelık yolu okuma, tehlıkelerı fark etme ve sınırlarınızı bılmek olmalı. Bır de abs sıstemı kaymanızı engellemez kızaklamamanızı saglar. yanı fren mesafenız uzar.
ThE LaSt SaMuRaİ
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)