Ekipman Markalarının Okunuşları
Reklamlar
-
Şu konuyu masaya yatırmanın vakti geldi bence. Herkesin ağzında şekil değiştiren marka isimleri var. Okunuşunu bilen bilmeyen kim varsa nasıl telaffuz ettiğini yazarsa doğrusunu buluruz sanırım. Ben aklıma gelen markaların duyduğum telaffuz şekillerini yazarak başlıyorum.
-Nolan: Nalın, nolın
-Alpinestars: Alpinsıtar, Elpaynsıtarz
-Dainese: Daynese, Dayniiz, Daynes, Daynese
-Shoei: Şoay, Şoeyi, Şoe
-Schuberth: Şubert, Şuğböğt, Süpert
-Knox Handroid: Noks Hendroyit, Kınoks handıroyut...
.
.
.
İşin esprisi bir yana, doğruları yazalım da ağzı alışmayanları bari kurtaralım.
Reklamlar
-
Nolan - Nolan
Alpinestars - AElpaynsıta z
Dainese - Dayne ze
Shoei - Bunu japonlar tuhaf söylüyor ama şoe ye yakın telaffuzu
Schuberth - şubert
Knox - noks henroyd
-
Nolan-normali ; Nolan, ozenti: nolın, ozenti plus : neylın
Alpinestars- normal; alpinstars , ozenti alpaynstarz, ozenti plus: elpaynsitazz
Dainese - normali :daynıs. Ozenti: deynis
Ozenti plus : deyniziğ
Shoei: şoyi
Schubert te zaten F1 pilotu Schumacher sağolsun direk şubert
-
-
Niyetiniz cok iyi, ama az bi durun. Foruma bi goz atin. Hele bi "amasör, geranti, çekilde" olayini halledelim; sonra "Shoei, Dainese, Schubert" olayini da hallederiz. Az kaldi girtlak sesleri ve el hareketleriyle haberlesmeye baslayacaz. Kafalari iyice karistirmayin. Hele bi ekmek yiyek, pasta da yerik bi gun... Hic sorun diil. Yavas yavas.
-
hasmet adlı üyeden alıntı
Niyetiniz cok iyi, ama az bi durun. Foruma bi goz atin. Hele bi
"amasör, geranti, çekilde" olayini halledelim; sonra "Shoei, Dainese, Schubert" olayini da hallederiz. Az kaldi girtlak sesleri ve el hareketleriyle haberlesmeye baslayacaz. Kafalari iyice karistirmayin. Hele bi ekmek yiyek, pasta da yerik bi gun... Hic sorun diil. Yavas yavas.
Haydaa, doğrusu amasör değil miydi onun? Amorsör müydü yoksa?
-
-
Birkan07 adlı üyeden alıntı
şohey :D ben böyle diyorum çok seviyorum.
Nolan, Alpinsıtar, Daynıs, Noks hatta ben ingiliz göçmeni gibi bunları çevire çevire kullanan kardeşlerin canını sıkayım biraz. Ge se iks ar :D yapıştı ağzıma böyle alıştım.
Benim için bunlar değiştirelemez, değiştirilmesi teklif dahi edilemez söylenişler
Sende çok ingiliz vari konuşuyosun efee
buraya böyle yazdığına bakmayın
Üzdün beni abi, Amerikan aksanı varken neyleyim yumoş yumoş İngiliz aksanını
-
-
-
-kask
-eldiven
-mont
-pantolon
-çizme
-
Doğru, önce Türkçe'yi öğrenelim de sonra elin Dainese'ini tartışırız.
-
Uzmanlık sorusu--->Gaerne ??
-
Nolan: Nolan
-Alpinestars: Alpfinstar
-Dainese: daynese
-Shoei: Şoi
-Schuberth: şubert
-Knox Handroid: Noks hendroit
-
@zekeriyaimam gayen hocam , eee ne kazandım ?
-
Bu arada, Knox Handroid diye bir marka yok. Markanın adı Knox, Handroid eldiven modelinin adı.
-
watercolours adlı üyeden alıntı
Bu arada, Knox Handroid diye bir marka yok. Markanın adı Knox, Handroid eldiven modelinin adı.
Bravo😆😆😆
Nihayet doğru söyleyen biri çıktı
-
watercolours adlı üyeden alıntı
Ben bunu biliyorum da okunuşa değindiğim için özellikle handroid kısmını katmak istedim. İnsanlar android demeye alışkın olduğu için handroid kelimesini de handroyit diye telaffuz ediyor.
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:55 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:53 ----------
Bu arada benim verdiklerim sadece örnek, üzerine yeni markalar eklerseniz konu canlanır. Onlara bağlı kalmayın
-
zaferce adlı üyeden alıntı
Amerikalılar, İngilizce olmayan şeyleri İngilizceymiş gibi okumaya çalıştığından yanlış olur.
zekeriyaimam adlı üyeden alıntı
Uzmanlık sorusu--->Gaerne ??
İtalyancadır, a ve e 'nin olduğu kısım uzatılarak "geerne" diye telaffuz edilir.
ryangt adlı üyeden alıntı
Dainese - normali :daynıs. Ozenti: deynis
İtalyanca olduğu için yazıldığı gibi okunur. s harfini biraz daha z 'ye yakın telaffuz ederek "daineze" denmesi doğru olur.
Shoei ise Japoncadaki bir sesi çıkararak telaffuz edilir. o harfi biraz uzatıldıktan sonra e 'den i'ye geçiş yapan bir ses olmalıdır.
Örnek video:
Road never ends but life does. Ride to live, live to ride.
-
dainese-daynıs
alpinestars-alpinstar
furygan-furigan
five gloves-fayv gılov
taichi-taiçi
richa-riça
knox-noks
arai-arai
shoei-şoyi
agv-ageve
ls2-leseiki,elesiki
nolan-nolan
axo-akso
buff-baf
rider denim-raydır denim
tech 90-tek 90
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)