Merhabalar,
İş nedeniyle Senegal'de bulunduğumu açtığım bir kaç konuda belirtmiştim. Her zaman motorla ilgili sorunlarımızı anlatacak değiliz ya biraz da geçen haftalarda gerçekleştirmiş olduğum gezilerden ve buradaki yaşantıdan bahsedeyim dedim.
Genel olarak Senegal'de yaşam standartları düşük durumda.Yerel halkın derme çatma yerlerde yaşayanları olduğu gibi gerçekten çok iyi durumda olan ve standartların üstünde hayatları yaşayanlarıda mevcut.Yerel halk çok yardımsever, güler yüzlü ve saygılılar, eğer sizi severler ise yardım etmek için ellerinden geleni yaparlar. Tabi ki bunun için de bir miktar ödeme yapılıyor. Benim şu ana kadar yerel halk ile ilgili bir sıkıntım olmadı diyebilirim.
Senegal'in baş kenti olan Dakar'da aradığınız her şeyi bulabileceğiniz yerler mevcut, her damak tadına hitap eden restoranlar olsa da Türk mutfağına ilişkin pek bir şey bulamıyoruz açıkçası. Yemek ve dışarı da eğlenmek için harcadığınız paralar ise baya uçuk ücretler örneğin 1 Orta boy pizzaya 35 tl. gibi bir rakam ödüyoruz. Aynı şekilde ev kiraları da Türkiye'dekinin yaklaşık 2 katı kadar. Ancak araç fiyatları da bir o kadar ucuz diyebilirim. Örneğin sahip olduğum Suzuki Gsr 750 için ödemiş olduğum ücret 2000$ civarı. Burada en çok tercih edilen model ise Bmw gs1200r ve kawasaki z750. Parçasını her tamircide bulmanız mümkün. Tabi motor sürmenin burada çok fazla zorluğu var yeteri kadar düzgün yol bulunmamakta genel olarak yollar tek geliş tek gidiş şeklinde, otoban bulunsa da her yere otobandan ulaşım sağlanamamakta. Bir diğer sıkıntı da tamir ya da bakım için usta bulamamak. Ben genel olarak kendi bakımlarımı yapmayı tercih ediyorum.
Geçen haftalarda gerçekleştirmiş olduğum gezi rotasında ilk olarak Lac Rose (Pembe göl) olarak bilinen yeri gezdim. Adından da anlaşılacağı gibi göl ismini sudaki bakterilerin meydana getirdiği pembe görüntüden alıyor. Buraya gittiğinizde bir kaç restoran mevcut. Yapabileceğiniz aktiviteler arasında atv ile yaklaşık 1 saat süren bir geziye çıkabiliyorsunuz. Atv kiralama ücreti 150 tl kadar. Köylerin içinde başlayan gezi sonrasında kum tepelerinin oluşturduğu güzergahtan geçerek okyanusun kıyısında tamamlanıyor. Eğlenceli bir gezi olduğunu söyleyebilirim. Eski Dakar rallisi güzergahında bulunan bir alan aynı zamanda..
[IMG][/IMG]
[IMG][/IMG]
[IMG][/IMG]
[IMG][/IMG]
2. güzergahımız Reserve de Bandia oldu. Safari yapılabilen,içerisinde zebra, zürafa,timsah,su aygırı... gibi hayvanların da bulunduğu bir özel mülk. Bu yerin en önemli özelliği ise hayvanların kafeslerin içinde tutulmaması,hayvanlar için doğala yakın bir yaşam alanı oluşturulmuş.İçerisinde timsahların bulunduğu gölün kıyısına kurulmuş olan bir restoranı mevcut yerde istenir ise safari yapılmasa bile yemek yenilebiliyor. Safari için ise 4x4 araç kiralanarak arazi içerisinde gezi yapmak mümkün. Ücret konusunda ise biraz dudak uçuklatan cinsten 6 kişilik 4x4 aracın kiralama ücreti 300 tl aynı zamanda araca ek olarak kişi başı 100 tl gibi bir ücret ödeniyor. Daha önce safariyi yaptığımız için biz restoran da yemek için durakladık.Restoranda çevrenizde sizi maymunlar karşılıyor. Ufak bir ikramınız için gözünüze bakıyorlar diyebilirim. Gerçekten Senegal'de ziyaret edilmesi gereken güzel yerlerden biri olduğunu söyleyebilirim.
[IMG][/IMG]
[IMG][/IMG]
[IMG][/IMG]
[IMG][/IMG]
[IMG][/IMG]
[IMG][/IMG]
[IMG][/IMG]
Genel olarak yaptığım geziler böyleydi. Gezmeyi planladığımız daha bir çok yer mevcut, sizi sıkmaz ise bu yerleri de gezdikçe sizlerle paylaşmak isterim..