Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Senegal gezi günlüğü

REKLAM ALANI
    hsndmrcn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha R6
    Merhabalar,

İş nedeniyle Senegal'de bulunduğumu açtığım bir kaç konuda belirtmiştim. Her zaman motorla ilgili sorunlarımızı anlatacak değiliz ya biraz da geçen haftalarda gerçekleştirmiş olduğum gezilerden ve buradaki yaşantıdan bahsedeyim dedim.

Genel olarak Senegal'de yaşam standartları düşük durumda.Yerel halkın derme çatma yerlerde yaşayanları olduğu gibi gerçekten çok iyi durumda olan ve standartların üstünde hayatları yaşayanlarıda mevcut.Yerel halk çok yardımsever, güler yüzlü ve saygılılar, eğer sizi severler ise yardım etmek için ellerinden geleni yaparlar. Tabi ki bunun için de bir miktar ödeme yapılıyor. Benim şu ana kadar yerel halk ile ilgili bir sıkıntım olmadı diyebilirim.

Senegal'in baş kenti olan Dakar'da aradığınız her şeyi bulabileceğiniz yerler mevcut, her damak tadına hitap eden restoranlar olsa da Türk mutfağına ilişkin pek bir şey bulamıyoruz açıkçası. Yemek ve dışarı da eğlenmek için harcadığınız paralar ise baya uçuk ücretler örneğin 1 Orta boy pizzaya 35 tl. gibi bir rakam ödüyoruz. Aynı şekilde ev kiraları da Türkiye'dekinin yaklaşık 2 katı kadar. Ancak araç fiyatları da bir o kadar ucuz diyebilirim. Örneğin sahip olduğum Suzuki Gsr 750 için ödemiş olduğum ücret 2000$ civarı. Burada en çok tercih edilen model ise Bmw gs1200r ve kawasaki z750. Parçasını her tamircide bulmanız mümkün. Tabi motor sürmenin burada çok fazla zorluğu var yeteri kadar düzgün yol bulunmamakta genel olarak yollar tek geliş tek gidiş şeklinde, otoban bulunsa da her yere otobandan ulaşım sağlanamamakta. Bir diğer sıkıntı da tamir ya da bakım için usta bulamamak. Ben genel olarak kendi bakımlarımı yapmayı tercih ediyorum.

Geçen haftalarda gerçekleştirmiş olduğum gezi rotasında ilk olarak Lac Rose (Pembe göl) olarak bilinen yeri gezdim. Adından da anlaşılacağı gibi göl ismini sudaki bakterilerin meydana getirdiği pembe görüntüden alıyor. Buraya gittiğinizde bir kaç restoran mevcut. Yapabileceğiniz aktiviteler arasında atv ile yaklaşık 1 saat süren bir geziye çıkabiliyorsunuz. Atv kiralama ücreti 150 tl kadar. Köylerin içinde başlayan gezi sonrasında kum tepelerinin oluşturduğu güzergahtan geçerek okyanusun kıyısında tamamlanıyor. Eğlenceli bir gezi olduğunu söyleyebilirim. Eski Dakar rallisi güzergahında bulunan bir alan aynı zamanda..

[IMG][/IMG]

[IMG][/IMG]

[IMG][/IMG]

[IMG][/IMG]

2. güzergahımız Reserve de Bandia oldu. Safari yapılabilen,içerisinde zebra, zürafa,timsah,su aygırı... gibi hayvanların da bulunduğu bir özel mülk. Bu yerin en önemli özelliği ise hayvanların kafeslerin içinde tutulmaması,hayvanlar için doğala yakın bir yaşam alanı oluşturulmuş.İçerisinde timsahların bulunduğu gölün kıyısına kurulmuş olan bir restoranı mevcut yerde istenir ise safari yapılmasa bile yemek yenilebiliyor. Safari için ise 4x4 araç kiralanarak arazi içerisinde gezi yapmak mümkün. Ücret konusunda ise biraz dudak uçuklatan cinsten 6 kişilik 4x4 aracın kiralama ücreti 300 tl aynı zamanda araca ek olarak kişi başı 100 tl gibi bir ücret ödeniyor. Daha önce safariyi yaptığımız için biz restoran da yemek için durakladık.Restoranda çevrenizde sizi maymunlar karşılıyor. Ufak bir ikramınız için gözünüze bakıyorlar diyebilirim. Gerçekten Senegal'de ziyaret edilmesi gereken güzel yerlerden biri olduğunu söyleyebilirim.

[IMG][/IMG]

[IMG][/IMG]

[IMG][/IMG]

[IMG][/IMG]

[IMG][/IMG]

[IMG][/IMG]

[IMG][/IMG]

Genel olarak yaptığım geziler böyleydi. Gezmeyi planladığımız daha bir çok yer mevcut, sizi sıkmaz ise bu yerleri de gezdikçe sizlerle paylaşmak isterim..

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Nasate - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Artık Yok. Kim bilir nezaman...
    Güzel yermiş Paylaşırsan okuruz oralar hakkında bilgileri, yerleri.. malum gidip görmek kim bilir nezman olur. Maymunlarıda ayrı bi severim
    hsndmrcn bunu beğendi.

KUVVETMİRA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    xt 600
    yok artık.
    hsndmrcn bunu beğendi.

MD.Murat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    yok
    senegal nedir aga nerden gittin niye gittin ne işle meşgulsun

maceraya bakar mısınız...
    tebrik ediyorum

fz6_fazer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ybr 125 esd
    Senegal kaplanı Hasan abimiz,Afrikadaki yaban hayatı hep merak etmişimdir,belgeselleri severek izlerim,günümüz dizi,filim ve magazin programları,sabit kişileri göstererek,tvlerden soğudum,flaş flaş flaş flaş A ünlünün yeni aşkı,B ünlü, C ye göndermede bulundu,en güzeli belgesel,doğal yaşam
    Hasan Bey,Senegal'de ne işle mesgulsunuz?
    Paylaşım için teşekkürler

Motosikleti
    Yamaha R6
    Alıntı MD.Murat adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    senegal nedir aga nerden gittin niye gittin ne işle meşgulsun

maceraya bakar mısınız...
    tebrik ediyorum
    İnşaat mühendisiyim. Şu anda inşaat dünyasından parlayan yıldız Afrika olduğundan benim de yolum düştü diyelim.
    Geçen sene de buradaydım iş bitince Kazakistan'a bir iş için gitmiştim. Tekrardan teklif gelince alışkın olduğum ve sevdiğim bi yer olduğu için kabul ettim..[COLOR="Silver"]

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:17 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:15 ----------

Alıntı fz6_fazer adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Senegal kaplanı Hasan abimiz,Afrikadaki yaban hayatı hep merak etmişimdir,belgeselleri severek izlerim,günümüz dizi,filim ve magazin programları,sabit kişileri göstererek,tvlerden soğudum,flaş flaş flaş flaş A ünlünün yeni aşkı,B ünlü, C ye göndermede bulundu,en güzeli belgesel,doğal yaşam
    Hasan Bey,Senegal'de ne işle mesgulsunuz?
    Paylaşım için teşekkürler
    Aslan kaplanı burada pek göremedim açıkçası ama Senegal benim için çok değişik bir tecrübe oldu diyebilirim. İnşaat mühendisiyim Hocam.
    fz6_fazer ve bursalıali bunu beğendiler.
    Yamaha R6

fz6_fazer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ybr 125 esd
    Aslan kaplanı burada pek göremedim açıkçası ama Senegal benim için çok değişik bir tecrübe oldu diyebilirim. İnşaat mühendisiyim Hocam.
    Elaman lazımsa,hemen gelelim,pasaport evde 2023e kadar çürümesin
    YAMAHA

Motosikleti
    Yamaha R6
    [/COLOR]
    Alıntı fz6_fazer adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Elaman lazımsa,hemen gelelim,pasaport evde 2023e kadar çürümesin
    Şu anlık yeterli personel sayısındayız ama aklımda bulunsun
    fz6_fazer ve bursalıali bunu beğendiler.
    Yamaha R6

bursalıali - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    mondial RX3İ EVO-Honda Falcon NX4- FYM 250
    Hasan Hocam fotolar şahane ,anlatım harika, geriye kalan; devamı ne zaman? Hararetle bekliyoruz , Hürmetlerle.
    hsndmrcn bunu beğendi.

ferhatkars - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki SV 650 S.... Suzuki R-CG 250 melez kross
    inşaatlardan önce zemin etüdü yapıyorsunuz herhalde... sondör lazımsa hemen geleyim... ;) pasaportta var ;)
    250-300m korkmadan bütün metrelere gireriz...

Motosikleti
    Yamaha R6
    Alıntı bursalıali adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hasan Hocam fotolar şahane ,anlatım harika, geriye kalan; devamı ne zaman? Hararetle bekliyoruz , Hürmetlerle.
    Ali abi inşallah 2 hafta sonrasında tatil pazarında bir gezi daha düşünüyoruz. Gezdikçe devamını buraya aktarıcam.

---------- Mesajlar birleştirildi - 17:25 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:24 ----------

Alıntı ferhatkars adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    inşaatlardan önce zemin etüdü yapıyorsunuz herhalde... sondör lazımsa hemen geleyim... ;) pasaportta var ;)
    250-300m korkmadan bütün metrelere gireriz...
    Sondaj kısmında biraz geç kaldın. Senegal'in yerel zemin firmaları o işi çözmüş
    bursalıali bunu beğendi.

ferhatkars - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki SV 650 S.... Suzuki R-CG 250 melez kross
    Alıntı hsndmrcn adlı üyeden alıntı Mesajı göster

Sondaj kısmında biraz geç kaldın. Senegal'in yerel zemin firmaları o işi çözmüş
    sağlık olsun yahu... belki sizin firma makine neyim alırsa her türlü makineyi kullanırım
    hsndmrcn bunu beğendi.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)