Arkadaşlar en iyi motor yağından kullanmak istiyorum sizce hangisi , siz ne kullanıyorsunuz? Motorum r25
Arkadaşlar en iyi motor yağından kullanmak istiyorum sizce hangisi , siz ne kullanıyorsunuz? Motorum r25
en iyi yağ hangisi laboratuvara göndermeden bilemeyiz bilinen markalardan 10w40 tam sentetik alın işte
Motorun kitapçığında değerleri vermişlerdir , o değerleri karşılayan herhangibi yağ işinizi görür.
Mt07 'de motul 5100 kullandım , filtreyide fil filtre zp55b kodlu yerli malı aldım taktım mis 😀
Yüksek bütçeli arge yapabilen markaların ürünleri arasında bence belirgin fark yok..
dünyanın en verimli motoru Mercedes F1 1600 cc V6 da Petronas Syntium yağ kullanılıyor,
büyük ihtimalle daha iyi bir sponsorluk teklifi gelse Castrol, Motul vs tercih edebilirlerdi..
Ben castrol kullanıyorum , bir yağın fiyatı çok yüksek olunca çok kalitelidir anlamına gelmez.Siz sadece vakti gelince yağını değiştirin yeter.
r25 için motul ve yamalube 4r yağını genelde öneriyorlar.bildiğim duyduğum kadarıyla 2 yağda motul fabrikasında üretiliyor.şu an antalyada 15.50 yamalube 4r kullanıyorum vitesler falan şıkır şıkır tavsiye ederim.
Castrol candır
Geçenlerde türkpetrolden hızlan diye bir yağ aldım uçuyor uçuyor...
100 tlye 1300 km yol giden Volta vs5im
Motul 300v 15W-60. Litresi yaklaşık 80 lira.
putoline dene, motula takla attırır.
"ONE DAY YOU WILL WALK ALONE"
Çok ilginç bir konu... Daha önce hiç rastlamadım. Genç bir arkadaşımız, motosikletlerimizin can suyu sayılabilecek motor yağı konusunda, piyasadaki ürün çokluğundan mütevellit, "hangi markayı tercih etmeliyim" sorusunu paylaşmış bizimle... Forum üyelerinin, bu sıradışı ve ilginç soru hakkindaki yorumlarını çok merak ediyorum. Şahsen cevap vermeden önce bi kaç gün kendi içimde düşünmem gerekiyor. Acaba forumda daha önce böyle bir konunun benzeri açılmış mi diye de baksam mı ki? Belki oradan fikir alabilirim...
2000 kmde yağ değiştiren biriyimdir.(motor mondial 150cc)Şuana kadar kullanıpta memnun kaldığım 2 yağ var.Biri Castrol POWER1 15w50 diğeri Motul 5100 15w50.Castrol işini çok iyi yapar.Sıcak mevsimde iyi vitesler şıkır şıkır geçer.Motul sıcakta iyi vitesler fena değil ancak en iyi özelliği 1500kmye kadar kararmıyor bile.Bu yağların litre fiyatı 25-40 lira arasıdır.
Kullanım klavuzunda yazan değerleri karşılayanın en iyi markası...
Motul/ipone/putoline v.s...
En iyisini falan bilemem de R25'in o devirle kesinikle tam sentetik yağ kullanması gerekiyor. Tanınan bir marka olsun yeter.
Böyle soru soranlar acaba en iyi yağ derken ne demek istediğini biliyor mu?
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)