2017 Nisan başında CBR650F bakmaya gittim 32.000TL'ye üzerinde GPR komple egzozlar ile 0km mat siyah yeni kasayı teslim ediyorlardı, dedim ya kredi mredi uğraşmayayım yazın cash alırız. (alamadı) yazın motor oldu 40küsür. Anlayacağınız o zamanda alsaydım kredi faizi falan hiç önemli değil kafa kafaya gelecekti 2 yılın sonunda bindiğim de kar kalacaktı :/
30 bine o kar payı 2 senede çok yüksek değil motosiklet 2 senede dahada zamlanıcak zaten çek krediyi al acıma derim lakin racing nedir başka bir şey al sürmesi eziyet onu
Krediyi ödeyemezse 1 ay dondurur bankalar o güzelliği sağlıyor bi dilekçe yazıyor bu ay ödeyemiyceğine dair sonraki aydan devam ediyor haciz neden gelsin çok sıkışırsa satar motoru yine bişey olmaz 2000 tl öderken zorlanmıycaksan çek gitsin bence
Allah ödeme kolaylığı nasip etsin, bir araba bir de naçizhane motorum var. Para biriktirme özürlüyüm ama borcuma çok sadığımdır. Maaşımı aldığım zaman ilk iş o ayki borcumu harcımı kapatıyorum. Arabamı da motorumu da 3 senelik ve 2 senelik 2 farklı krediyle alabildim. Para biriktirmeye çalışsaydım ya da kredi çekemeseydim ne arabam ne de motorum olurdu.
Ödeme gücünü toplam vade bitinceye kadar garanti altına aldığına eminsen hiç çekinme. Gerçekleştirilmesi kuvvetle muhtemel hiçbir hayalinin peşini bırakma. Benim hayalim bir jaguar otomobildi.. aldım. şimdi kapıda kuzu kuzu duruyor, kendime ait bir evim olsun istedim çok şükür onu da başardım. Sonra bir buhran oldu. Epey bir zorluk çektim. Ama elimdekileri kaybemedim. Ve bir hayalim daha vardı ona da kavuştum. İnazumacığım... Len sattım gittim gene aynısını aldım... Manyak dersin bana...
Hayalin ile hedefin arasında büyük bir fark olsun, herşey adım adım oluyor. Ancak motor konusunda o parayı yatırıcaksan artık evladiyelik bu makine deme cesaretini göstermek durumundasun ve full kasko yaptırmalısın.
Götüne güvenen borazancıbaşı hesabı... Mali gücün varsa yap, hayalini yaşa... yapmadığınla pişman oldukların inan ki yaptıklarına pişman olduğundan daha ağır basar.
Motosiklet giderlerinin artıcağını da hesaba kat. Lastik, benzin vs... Eğer 2.000TL dışında bunlara da para ayırabiliyorsan alınır tabiki.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)