haciz konulan motorumu aldılar.
Reklamlar
-
Arkadaşlar Merhaba Honda bayii sinden koç finans bankası ile kredi kullanarak Honda CBF 150 almıştım. 3 taksitini düzensiz ödenmesinden dolayı geçtigimiz pazar akşamı trafik aracı Ve çekici Evimin önüne gelip motoru aldılar. Motora yakalamalı rehin çıkmış. Avukatı aradım ömrümde karşılaştığım en dik başlı insan herşey yeniden yapılandı 8.000 tl borcun var motorunu kurtarmak otoparktan almak istiyorsanız en az 4.000 tl ödemeniz lazım dedi. Şimdi öylece bekliyorum avukatı dün aradım 500 tl taksit yap önden 1.500 vereyim dedim inatla Hayır diyip yüzüme kapattı. Bu konuyla ilgili fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.
Reklamlar
-
öyle birden haciz gelip motoru almazlar,,bu zamana kadar sana kimbilir kç kere ihtar,uyarı ve telefon geldide sen umursamadın,en sonunda sana haciz gelmiş
bu işler oyuncak değil,banka sende alacağını bırakmaz,150 tl lik alacağı için 5000 tl harcar bilgin olsun,sonrada o harcadıklarını senin borcuna ekler,,bu haciz olayları 2 defa yaşadım o yüzden tecrübem var
yapacağın tek şey borcu ödemek,ha avukatla konuşur anlaşırsın takside bağlarsın o ayrı mevzu,,ama şunu bilki ödemediğin zaman zarfında geçen her süre senin aleyhine bilmiş ol
borç birikir birikir kıçındaki dona kadar haciz gelir ,o avukatın ücretinide sana kitlerler,,alacak bişey yoksa bile kodese atarlar haberin olsun
yan komşumuzu bu yüzden hapise attılar,ödeyecek durumuda yoktu aylarca yattı içerde ,sağdan soldan bulup buluşturdular borcu kapattılarda hapisten çıkmıştı
-
Düzensiz ödeme kısmını biraz açar mısın? Ne kadar süre ödemedin?
-
Avukat zaten bunu yapmak için ücret alıyor olduğuna göre, aldığı paranın hakkını vermiş bir masumdur.
Borcunu ödeyeceğini söyleyip te ödememek suçtur. Ayrıca imzalamış olduğun belgelerde ödeyeceğini kabul ettiğin halde ödememen durumunda işleyecek süreç açıklanmıştır. Bu nedenle belirli (yüksek) oranlarda faiz işletilmesi, yargı ve avukatlık masraflarının "suçlu" tarafından karşılanması gayet normal durumlardır.
Enazından kanunen bu şekilde.
Ekonomik olarak ödeyememiş olabilirsin, ülkemiz şartlarında bunu anlarım. Ancak bu durum suçlu olduğun gerçeğini değiştirmez.
Farklı bir yerden hayal et istersen.
Senden tüm birikimini belirli periyotlarda ödemek üzere borç alıyorum ve belirttiğim periyotlarda ödemiyorum. Dünya şartları kapsamında (aile, eş, dost desteğini gözardı ederek söylüyorum) hayatta kalamazsın. Bu durumda ben suçlu olmam mı? Kanunen suçlu olurum ve cezasız kalmamam gerekir.
-
Hem bu forumda hem günlük hayatta herkese defalarca söyledim yine söylüyorum çok çok çok zor durumda olmadan kredi çekmeyin,çekiyorsanız günü gününe takip edin diye.Mecbur ödeyeceksin,üstüne de avukat,çekici,otopark ücretlerini ödeyeceksin.Mutlaka bir yerlerden,tanıdıklarından para bul bir an önce borcunun gerekli kısmını kapat.Başka çıkar yolu yok.Bu işin icraya hatta hapise kadar yolu var.Bankalar hayrına kredi dağıtmıyor.
Kredi çekmek insanlara çok kolay,şaka gibi geliyor.Ben kredi çekmeyin dedikçe "Ama kredisiz de bir şey alınmıyor" diye atarlanıyor millet bana.Aşağı yukarı 180 kişinin çalıştığı bir fabrikada çalışıyorum.Bir kaç yıl önce fabrikaya tam 60 adet icra kağıdı geldi.Yani fabrikada bu krediler yüzünden her üç kişiden biri icralık.Banka bana kaç kere mesaj attı aradı toplam 350.000 TL krediniz hazır diye.Salak mıyım ben şimdiye kadar hiç kredi çekmedim.
Tekrar uyarıyorum kredi çekerek motosiklet almayın.Gerekirse bir iki sene para biriktirin,daha düşük model 2. el alın,Çinli alın ama kendi paranızla alın,kafanız rahat olsun.Kredi çekerek aldığınız mal sizin malınız değil kredi ödemesi bitene kadar bankanın malı.
-
Haçiko , bir de dövseydin garibi. Şakası bir yana dertlinin üzerine gitme. 30 sene önce 4 gün ben de verdiğim taahhüdü yerine getirmediğim için kodesle
tanışmıştım. 3 motorumu da banka kredisi yardımıyla aldım. Paramın yüzde 70 veya 80 i hazırdı. Kalanı da bir yılı aşmadan emekli maaşımı aldığım bankadan
tamamladım. Eğer 1 seneyi 1 gün bile geçecek şekilde kredi alırsanız ödeyeceğiniz faiz miktarı ikiye katlanıyor. Selamlarla.
-
ben enayi miyim 2 bin liralık motosiklet kullanıyorum. ayağını yorganına göre uzat hacı. sonra gelip buraya ağlama.
-
Yazan oldu mu bilmiyorum , kardesim kredi borcun icin yeniden yapılandırma vs yapacaksan mahkeme veya icra Müd aracılığıyla veya avukst ofisinde vs bir anlasma imzalamaya kesinlikle sadece sozle taksit yap oyle öde eger yazili tahahhit verir ve odemezssen bunkez hapis cezasi olur.Bunu iyi araştır gerisi önemli değil
-
Rehinli olduğu için varlık fonuna da devredilmez, ödemek mecburiyetindesin. Ayrıca arkadaşın dediği gibi yapılandırırken borcunu imza attığın takdirde eğer ödeyemezsen bu sefer hapise girersin
-
bu gün bankadan arıyorlar 30000 tl kredi verelim iyi verin dedim
ödemeler nasıl olacak vs derken kız 36 vade vs zırvalarken
sen onu bunu bırak bana bu parayı 300 tl taksitle ver bu gün alayım dedim imkansız dedi
eee 36 ayda da benim bu parayı ödemem imkansız dedim ...
-
F54 adlı üyeden alıntı
bu gün bankadan arıyorlar 30000 tl kredi verelim iyi verin dedim
ödemeler nasıl olacak vs derken kız 36 vade vs zırvalarken
sen onu bunu bırak bana bu parayı 300 tl taksitle ver bu gün alayım dedim imkansız dedi
eee 36 ayda da benim bu parayı ödemem imkansız dedim ...
walla beni de bugün aradılar, 36.000 lira krediniz hazir, onay verin hesabınıza geçelim dediler. taksitleri sen ödeyeceksen onayla dedim, tabi kız mahcup oldu.
kredi çekmek çok kolay. yarım saatte hesaba geçiyor. fakat geri ödemesi adeta ölüm.
yıllardır kredi taksiti ödüyorum. kenarda birikmiş kefen param yok mk. yarın başıma bir iş gelse param yok laan. züterim böyle aşkın ızdırabını deyip kapattım telefonu.
-
Fikir ve yorum sorunca ne değişecek, sen pazarlık edecek konumda değilsin avukatın dediğini yapmazsan daha da kötü olacak. Paşa paşa borcunu ödeyeceksin bulunmaz bir para değil sonuçta.
-
Walla bende motoru ve arabayı kredi ile aldım. İkiside ihtiyaç kredisi ile aldım rehin yok. Ödüyorum paşa paşa ama isyanlardayım. Arabanın kredisi bitsin direk motoru sıfırlayacağım. Gücün yetmiyorsa hiç bulaşmayacaksın.
Şu durumda yapabileceğin en iyi olay motoru içeriden bir şekilde çıkart ve sonra satıp parasını bankaya geri öde.
Geçmiş olsun tekrardan
-
Öncelikler geçmiş olsun, Allah kolaylığını versin. Derler ki kul sıkışmadıkça Hızır koşmazmış.
Aslına bakılınca bizlere bu soruyu sormanız sadece fikir edinmenizi sağlayacaktır. Bilgi edinmenizi sağlamaz. Ha çıkarda bir hukukçu arkadaşımız sizden daha kapsamlı bilgi talep edip enine boyuna anlatırsa tabili bilgi kapsamına girer. Geri kalan ne varsa sadece kafanızı karıştırır. Nedeni ise, benzeri bir olay bundan 10 sene önce birinin başına gelmiştir onu anlatır, başka biri çıkar iki ay öncesini anlatır. Yasal mevzuattaki değişimler ise sizi bağlayıcı nitelikte olur. Açıkçası içinde bulunduğunuz durum profesyonel anlamda bir hukuk danışmanlığı almadığınız sürece sizi daha da kötü duruma düşürebilir.
Benim nacizane bilgi dağarcığımda öyle bir durum var. anladığım kadarı ile aracınızı resmi bir finans kuruluşundan rehinli olarak kredi ile satın aldınız ve ödemelerinizde üç ay boyunca düzensizlik yaptınız. Düzensiz ödeme derken iki anlam çıkar, birincisi vadesinde ödememek ikincisi hiç ödememek. Kısmi ödeme diye birşey var ise vadesi dolmadan borcun tamamının ödenmesini kapsar yani 300 tl borcun var vadesi 1 mart. 1 marta kadar parça parça ödersin ama o tarihte o taksit tamamen ödenmiş olmalıdır. İmzalamış olduğunuz kredi sözleşmesinin bir nüshası mutlaka sizde vardır. Yok ise isteyiniz, güzelce okuyunuz. Orada ödeme planının ne şekilde olacağı ve ödeme konusunda aksaklık yaşanması halinde neler yapılacağı yazar.
Asıl kafamı karıştıran şudur, size hiçbir ihtar göndermeden aracınız hakkında icra müdürlüğünden yakalama kararı almaları. Size bu konuda mutlaka ihtar yapılmış ve tebliğ yönetmeliğine uygun biçimde bildirilmiştir. Yoksa avukat gidip te icra dairesine bu adamın aracına sözleşme gereği el koyuyoruz diyemez. Der ki biz şahsı şu gün şu tarih ve saatte, şu bildirim ile ihtar ettik ve sonuçlarının sözleşmemizde belirtilen şekilde olacağı hususunda uyardık. Şahıs bu ihtara kulak asmadı ve gerekli ödemeyi halen yapmadı. Bu neden ile rehinli olan araca el koymak üzere yakalama kararı çıkarılmasını istiyoruz der ve yakalama kararını dosyaya işletir. sonra gider adresine bakar motor orda ise çekici ve polis marifeti ile aracı alır, tutanağını yazar. Adreste yok ise durum jandarma ve emniyete yazı ile bildirilir. İlk görüldüğü yerde araç bağlanarak otoparka çekilir ordan da ilgili kurumun yetkilisi gidip teslim alır.
Bu kararı çıkarmanın yargısal maliyeti ve çekici, otopark gibi diğer maliyetler size doğrudan yansıtılır. Bu giderleri de kimse taksitlendirmez. Çünkü icra müdürlüğüne peşin yatırılmış tutardır.
Şimdi bakınız, yalan yanlış olmasın. Benim en son gördüğüm uygulama bu şekilde gerçekleşti. Mevzuattaki değişiklikleri bilemem. Dediğim gibi sizin bu komuya hakim bir hukukçu ile görüşmeniz doğru olacaktır. Avukatların ise öyle sert, tavırlı tutumları sizi strese sokmasın. Kanunun emrettiğinden fazlasını yapamazlar. O şekilde davranmak zorundalar. Tek borçlu siz değilsiniz. Ne çakallar ne şerefsizler var. Onlarda haklı olarak işlerini yapmaya ve en kısa sürede tahsil etme yoluna bakıyorlar. Ama şu var ki hiçbir kurumun avukatı zorunluluk kalmadıkça yasal yollara başvurmayı tercih etmez, çünkü süreç uzayacaktır, iş yükü doğacaktır. Uzlaşmayı tercih ederler.
Başka bir açıdan da evlimisin, bekarmısın, yaşın nedir bilmem ancak bu konuyu ailenden gizlemek gibi bir konu var ise sakın ama sakın yapma. Hem maddi hem manevi çözüm yollarını tamamen tıkamış olursun. Bu işlerin sonrası çok daha kötü sonuçlar ile karşına çıkar emin ol. Aileden habersiz bir kredi işi ise bu konuyu ailene aç, birlikte bir çözüm bulunabilir. Bu fırsattır hemde son fırsat. Böyle bir konu değil ise seni tenzih ederim.
-
http://www.motosiklet.net/forum/moto-sohbet/171325-tasit-alirken-hangi-krediyi-kullanmak-mantikli-bilgi-icerikli-yazim.html
buraya sıkıştırayım bunuda bari.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)