Motorunu nasıl yıkıyorsun?
Reklamlar
-
Ben zinciri temizledikten sonra benzinlige gidip ordaki musluk suyu ve hortum ile iyice bir ıslatıyorum. Sonra ordaki 1 TL'lik köpük makinesi ile köpüge buluyorum sonra arabalar için olan o yumuş yumuş sünger ile bir güzel ovuyorum, birde duruladıktan sonra kuruluyorum mikro fiber bez ile. Sonrada yağladıkmı zinciri missss. Amaa Şuna dikkat ediyorum radyatore su tutmuyorum yakından veya basınçlı su, birde egzozu tıkıyorum.
http://www.imgim.com/photo_20180204_125526.jpg
Reklamlar
-
Yeterli uzakliktan su tutuldugu surece hicbir zarari olmaz. Bende benzinlikte yikiyorum
-
Yıkamıyorum
-
Yıkamam, fiber bez + sıvı sabun karıştırılmış ılık su ile siler ve kurularım. üstüne krom cilası falan derken 2,5 saat kadar sürer ama büyuķ keyif alırım.
-
Hamama götürüp kese attırmak daha iyi olur. Motor kendine gelir.
hamama gitmenin faydaları
-
Motor yıkanır mı yaa ben kendimi zor yıkıyom
-
Arkadaşlar petrolde yıkarken yanlarına sokuluyorum kanka şunada su tut diyip marketten cola gofret alıp geliyorum yıkıyolar 😁
-
önce zincir temizliği sonra sulama işlemi,bol köpük sonra süngerle her yerini temizle,sonra bir daha su, kurutma işlemi en son bir gaz yağı ile parlatma sonrasında zinciri yağla yola çık.
not: kendimi böyle yıkamıyorum
-
Böyle
-
Ben yıkamıyorum, çok lazımsa tazyiksiz su ile ıslatıp silerim.
Yıkamamak motor açısından daha sağlıklı, arada sırada boyasına cila uygulanırsa çok iyi olur.
-
Önce Mazotu alıyorum döküyorum beze mazotlu bezle heryerini fış fışş sonra, ılık şampuanla üstünden geçiyorum,normal su ile şampuanı üzerinden alıyorum sonracığıma,bezle kurulayıp zincirlere geçiyorum işte.
-
Soğukta yıkamıyorum hava güzel olursa keyfime eserse 3 kova su ile evin önünde yıkar silerim. Tazyikli makine ve oto yıkamacı köpükleri zararlı tavsiye etmem. Scooter olduğundan zincir derdim de yok.
-
Benzinci köpüğü kullanmayın. İçinde kostik var çoğunun. Plastik ve boyalı aksamları solduruyor. Motorunuzu önemsiyorsanız tabii.
-
Önce gaz yağını zincire yağ tapasının oralara falan sıkıp tüm pis yağı akıtıyorum. Sonra çalıştırmadan akan makinadan suyla ıslatıyorum. Sonra bol kostikli benzinlik köpüğüyle köpüklüyorum. Sonra bol tazyikle her tarafını duruluyorum. En son mikrofiber bezimle kurulayıp arada polish falan çekiyorum. En son lastik havalarını falan kontrol edip eve gelince de zinciri yağlayıp bırakıyorum.
-
Fr.Sante adlı üyeden alıntı
Benzinci köpüğü kullanmayın. İçinde kostik var çoğunun. Plastik ve boyalı aksamları solduruyor. Motorunuzu önemsiyorsanız tabii.
Kesinlikle katılıyorum.
-
5 lira veriyom yıkıyorlar. Nefret ederim araç yıkamaktan
-
Fr.Sante adlı üyeden alıntı
Ney??! Bak bilmiyodum bunu annneeecıim 3 5 yıkamayla birşey olurmu? araca bısı yapmayınca bunada yapmaz herhal dedım
---------- Mesajlar birleştirildi - 19:14 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:13 ----------
kurubuz adlı üyeden alıntı
5 lira veriyom yıkıyorlar. Nefret ederim araç yıkamaktan
Aa olurmu öyle kangoom var yıkamak 3 saatımı alıyor asla fırça sürmem hep sünger vs heryerini kurlarım
-
EUOGLU adlı üyeden alıntı
Ney??! Bak bilmiyodum bunu annneeecıim 3 5 yıkamayla birşey olurmu? araca bısı yapmayınca bunada yapmaz herhal dedım
---------- Mesajlar birleştirildi - 19:14 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:13 ----------
Aa olurmu öyle kangoom var yıkamak 3 saatımı alıyor asla fırça sürmem hep sünger vs heryerini kurlarım
Hocam internette araştırırsanız kostikli köpük diye bu işle ilgili olan forumlar çıkıyor onlara bakıp daha iyi anlarsınız konuyu. Birkaç yıkamada bence hiçbir şey olmaz.
07
-
Hiç yıkamıyordum aslında. Sonra bizim gruptan Hacı başkan "bu ne hal arada bi temizle. Temizleyince motorda güzel durur" dedi. Bende kamyonu yıkattığım Adem abiye su tutturdum.
-
Olabildiğince az su harcamaya özen gösterin su kaynaklarımız kısıtlı :/
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)