Yeni kimlikleri alırken kayıp prosedürü randevuya ve sıraya tabi değilmiş. Dolayısıyla, daha makul bir çözüm bulunamazsa cezasını ödeyip yeni kimliği hemen almak da -çok iyi olmasa bile- bir seçenek olabilir belki.
Yeni kimlikleri alırken kayıp prosedürü randevuya ve sıraya tabi değilmiş. Dolayısıyla, daha makul bir çözüm bulunamazsa cezasını ödeyip yeni kimliği hemen almak da -çok iyi olmasa bile- bir seçenek olabilir belki.
Bazı kişilerden duyduğum kadarıyla sertifika ehliyet yerine geçiyor galiba ama hiç doğrulamaya çalışmadım. Bir de şu dikkatimi çekti ilk ehliyetimi 4 sene önce alırken randevu bulmak işkence ile eşdeğerdi şu anda takır takır alınabiliyor. Ehliyet verme sayısı mı düştü acaba ?
Sertifika ehliyet yerine geçmez ancak;
İş makinesi operatörlük belgesi üzerinde "lastik tekerlekli" ibaresi var ise ehliyetine işletebilir, bu durumda ehliyetinin arka tarafındaki tabloda "G" sınıfının yanında tarih, sol alt köşede de işletilen makinenın sınıf kodu yazar, böylelikle o makineyi trafiğe açık alanda kullanabilir. Bu belgelerin ehliyete işletme süre sınırı yoktur. Eğer operatör trafiğe kapalı alanda kullanıyor ise belge tek başına geçerlidir, ehliyete işletme şartı aranmaz, belge süre aşımından geçersiz kılınamaz. Ayrı bir yönetmeliğe tabidir.
Diğer tüm sınıf ehliyet sertifikaları (m-A1-A2-A-B1-B-BE-C1-C1E-C-CE-D1-D1E-D-DE ile traktör sınıfı dahil) Ehliyet değildir, ehliyet yerine geçmez, sertifika ile araç kullanılamaz aksi halde ehliyetsiz araç kullanmaktan cezai müeddiyeye tabidir. Yönetmelik gereği ehliyetinizi sertifika formundan ehliyet formuna geçirmeniz için, sertifika tarihinden itibaren 2 yıl süreniz vardır. Aksi halde sertifikanız geçersiz kılınacaktır, hiçbir işe yaramaz. Sobaya atıp ısınabilir veya çerçeveletip duvara asabilirsiniz tabi o başka.
01.01.2016 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere 05.2015 civarında yayınlanan bildiriye göre, 2 yılda işletme mevzusu ortaya çıktığından ehliyet sertifikaları yanmasın diye insanlarımız trafik şubeye hücum etmişlerdi, haliyle randevu bulmak/almak pek mümkün olmuyordu. O dönemde birde "sadece ehliyet sertifikası aldığınız veya ikametinizin bulunduğu ilçe emniyetten ehliyet çıkarılabilir" koşulu vardı, şimdi bu sorunlar aşıldığı için randevu almak çok daha kolay.
Oyle bır durum yok (2018 de deısmedı ısr) ehlıyetımı ekım ayında aldım eski kimlik devam 1 gunde elıme geldı
Eski kimlik geçersiz mi? Hayır tabikide ama yeni kimliği al öyle ehliyet çıkart ;)
Ne güzel iş.....
Kudretsiz beyinler, zayıf gözler gerçeği kolayca göremezler. M.KEMAL ATATÜRK.
Başka bi trafik şubeden deneyin alırsınız bence
Neye göre kabul etmiyor yazılı bir kanunmu var gösteriniz ?
bir arkadaşa sordum şimdi kimlik 10 yılı geçtiyse öyle bir hakları var diyo istese verebilirdi bana kıllık yaptı biraz
Yeni kimliklerin geçerlilik süresi 10 yıl eski kimlikleri bilmiyorum iç işleri bakanlığı bir genelde yayınlar onlar da 10 yıldır diyebilir. Bilemiyoruz ben Antalya konyaalti ilçesinde ikamet ediyorum bulunduğum ilçe ve civar yakın ilçeler en az 1 ay sonrasına randevu veriyordu.serik ilçesinden 3 gün sonrasına randevu alıp başvurumu yaptım kimlik inanılmaz bir hızla 5 işgünü toplam 7 gün içinde kargo ile evime geldi şok oldum şaşırdım 😀😀
Bende hala dosyayı bekliyorum 8-10 gün sürüyor demişlerdi taa sanırım pazartesi alacaz sizde nasıl böyle erkenden dosya hazır oluyor
En yakın ilden randevu alıp otda çıkar
Kardeşim kasma kendini. Istanbul yakınlarında otobüs ile rahat ulaşım sağlayabileceğin küçük bir ilçenin İlçe Nüfus Müdürlüğü'ne git oradan yeni bir kimlik çıkar Bu kadar basit. Hemen geliyor zaten. Bu arada ehliyette mart ayına kalmayın derim. Çünkü mart ayından sonra ehliyet işlemleri ilçe nüfus müdürlüklerine devredilecek.
Büyük şehirlerde kimlik yenileme randevusu almak işkence. Ben tesadüfen yakaladım 2 ay sonrasına alabildim. Bu arada eski kimliklerin üzerindeki geçerlilik tarihi geçmişse elbette yenilemek şart. Bu konuda yasal bir gerekçe göstermeye gerek yok.
Ehliyet mevzusunu bilmiyorum ama kimlik maalesef böyle. Bu sadece sizin için değil herkes bekliyor aylarca şu an. Kimse randevu alamıyor kimlik yenileme için.. Ben bizzat araştırdım beylikdüzü esenyurt ve avcılardaki kaymakamlıklara gittim. Sırada bekleyenler kimler dersiniz ? Tabiki suriyeli kardeşlerimiz. Nüfus vatandaşlık vermekten türkiye cumhuriyeti vatandaşları işlem yapamıyor... Çok sevdiğimiz hükümetimiz. Bizzat kaymakamlıklara giderek durumu araştırabilirsiniz..
Yakındaki küçük ilçelere git 10dk.da tamam.Tabi postadan kimliğinin gelmesini de bekleyeceksin.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)