Cree u5 sis lambasında sürekli Senkronizasyon sorunu yaşıyorum kablo uzunlukları kalınlıkları aynı çakar ve düşük modu iptal edip tek mod olarak yanmasını istiyorum nasıl yapabilirim
Cree u5 sis lambasında sürekli Senkronizasyon sorunu yaşıyorum kablo uzunlukları kalınlıkları aynı çakar ve düşük modu iptal edip tek mod olarak yanmasını istiyorum nasıl yapabilirim
Nasıl yapılacağını bilmiyorum ama bende de bazen bu sorun oluyor.sisler açıkken motoru çalıştırinca sapıtıyor çözüm için.sis in acma tuşunun arkasında jaklar açıkta onları çekip bir iki saat akımı kesince düzeliyor senkronu.belki sendeki de bu yüzden sapıtıyor olabilir.
Çok söktüm taktım ama, onu yapabilecek teknik bilgim yok. Pek mantıklı gelmeyebilir ama, ikinci anahtarı takmak halleder. Mod değişirse onu açıp kapatırsın.
kontak kapatmadan önce sisleri kapatman lazım yoksa senkron sorunu oluyor diğer türlü bağlantılar sağlam ise senkron sorunu olmaz
Devre fotoğrafını atarsanız yardımcı olmaya çalışırım, çakarı ve kısayı kapatmak yerine senkron sorununu çözmenizi sağlayacak ve aynı zamanda 3 moddan feragat etmek zorunda kalmayacağınız bir yöntem daha var. Şöyle çalışıyor eğer 1-2 sn geçmeden sisleri açıp kaparsanız diğer moda geçiyor ve o şekilde yanıyor ancak kapadığınızda aradan 2 sn geçtiğinde otomatik olarak kendini sıfırlıyor. Bunu yapabilmek için son modun hafızada kalmasını sağlayan kondansatörü bulup ona paralel olarak en az 10k bir direnç bağlıyoruz ve sorun çözülüyor, bahsettiğim kondansatör genelde büyük olanı oluyor ama siz yine de bir fotoğrafını atarsanız yardımcı olabilirim
10 w lık led sürücü devresi hali hazırdaki devre yerine kullanılabilir herhalde. Denemek lazım.
Bunu kullanıyorum (biraz modifiye yaptım) :
https://www.aliexpress.com/item/Car-...999.624.vIp49q
Bu sorunumuzu çözersen sana Motorcu Nobelini verebiliriz.Devre fotoğrafını atarsanız yardımcı olmaya çalışırım, çakarı ve kısayı kapatmak yerine senkron sorununu çözmenizi sağlayacak ve aynı zamanda 3 moddan feragat etmek zorunda kalmayacağınız bir yöntem daha var. Şöyle çalışıyor eğer 1-2 sn geçmeden sisleri açıp kaparsanız diğer moda geçiyor ve o şekilde yanıyor ancak kapadığınızda aradan 2 sn geçtiğinde otomatik olarak kendini sıfırlıyor. Bunu yapabilmek için son modun hafızada kalmasını sağlayan kondansatörü bulup ona paralel olarak en az 10k bir direnç bağlıyoruz ve sorun çözülüyor, bahsettiğim kondansatör genelde büyük olanı oluyor ama siz yine de bir fotoğrafını atarsanız yardımcı olabilirim
https://photos.app.goo.gl/NgMK8JHLQhyzqrQm2
Hamdım, piştim, hala hamım.
Önce deneme yapın olursa direnc baglarsiniz, simdi fara 12 volt verin uzun yansin tekrar verin kisada enerjiyi kesin bir sonraki mod normalde cakar olsun, bu islemden sonra vidanin yanindaki siyah kondansatörun 2 ayagini herhangi bir iletkenle birbirine değdirin ve 5 sn falan oyle bekleyin sonrasinda tekrar enerji verdiğinizde uzundan başlarsa, kondansatore paralel olarak 10 k direnc bağlamanız sorununuzu giderecek.
Ne demek istediğini anladım.
Büyük kondansatör son durumu saklamaya yarıyor, boşaldığında ise sıfırlanıyor diyorsun.
Akşam deneyeceğim.
Teşekkürler.
Hamdım, piştim, hala hamım.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)