Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

NS 150 mi CBF 150 mi?

REKLAM ALANI

Motosikleti
    ltr125
    Merhaba çok kararsız kaldım ikinci el 2016 6000km cbf 150 mi almalıyım yoksa 2015 9000km de ns 150mi almalıyım
    Motosikleti kullanacağım şekil Karadeniz’in dağına taşına çıkmak için kamp yapacağım 2 kişi kişi ortalama 200kg yükle gezeceğiz (toplam yük bizde dahil 200kg civarı) Ordu Ünye deyim Trabzon olsun Rize olsun Çorum olsun gezeceğiz. Yazında yine Ordu dan Hatay, Antalya, İzmir civarı yani genel olarak uzun yol tur dağ taş gezip kamp yapacağım sizce hangisini almak daha mantıklı olur

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Kural [ Z ] - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bkz. İmza =>
    İkisi arasında seçim yapacaksanız CBF 150' yi öneririm.

Motosikleti
    Yoqhtır...
    CBF 150...

gerivites - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    D400
    cbf150 ile as150 arasında kalıp as150 almış birisi olarak yazıyorum. as150 ile ns150nin sadece kafa grenaj ve arka çamurluk, plakalık farklı.

Pulsarda inanılmaz kronik sorun şikayetleri var. Benim yaşadığım gösterge sıfırlama/açılmama sorunuydu, servise git-gel 4 seferde garantiden çözüldü:
    1- Akü şarj
    2- Akü değişim (Garantiden 1-2 hafta parça bekleniyor)
    3- Gösterge değişim (Garantiden 1-2 hafta parça bekleniyor)

Bunun haricinde krank kırıyor diye yazıyorlar ve yağ sızdırıyor diyenler var. Bu ikisi benim başıma gelmedi.

Benim CBF değil de AS tercih etmemin sebebi tamamen tasarımı. CBF150 nin tasarımı ekstralarla falan eli yüzü düzgün hale geliyor tamam da abi o gösterge nedir öyle ya. Tarih öncesinden kalmış gibi insanı motordan soğutuyor. Oysa as ve nslerin göstergesi gayet güzel. CBF'te de yağ yakıyor diyenler vardı. Ama sonuçta honda kalitesi. Heryerinde malzeme olarak pulsardan 1tık önde olacaktır.

Son olarak da NS150 değil NS200 almanı öneririm. Zaten fiyat farkı çok az en azından hem biraz daha güçlü hem de NS200 lastikleri daha geniş daha heybetli duruyor.

Motosikleti
    ......
    Mukayese bile edilemez,tabiki cbf.

Bu arada yakin zamanda,malum sitedeki ns150 ilanlarina bakiyordum,en az 5-6 ilanda 2-3 bin km´deki motorlarin sahiplerinden krank degisimi yapilmistir vs.gibi aciklamalara rastladim.

Ayrica ikinci el cbf250-ybr250 motorlarin eli yuzu duzgunleri denk gelirse alabilirsin.
    Kural [ Z ] bunu beğendi.

ogzcngdk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kuba Dragon 50 - Hero X Pulse 200 - Puch Maxi S
    Alıntı MertDastan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Merhaba çok kararsız kaldım ikinci el 2016 6000km cbf 150 mi almalıyım yoksa 2015 9000km de ns 150mi almalıyım
    Motosikleti kullanacağım şekil Karadeniz’in dağına taşına çıkmak için kamp yapacağım 2 kişi kişi ortalama 200kg yükle gezeceğiz (toplam yük bizde dahil 200kg civarı) Ordu Ünye deyim Trabzon olsun Rize olsun Çorum olsun gezeceğiz. Yazında yine Ordu dan Hatay, Antalya, İzmir civarı yani genel olarak uzun yol tur dağ taş gezip kamp yapacağım sizce hangisini almak daha mantıklı olur
    Dostum bahsettiğin ihyiaçları iki motorda tam anlamıyla karşılayamaz. 2 kişi ve kamp yükünü bu iki motorda taşımaz. Tabi bundan kastım taşır fakat sana ve artçına eziyet olacaktır, rampalarda 50-60 km/s hızlara düşeceksiniz, arazi şartlarında debriyaj kaçırmaları olacak ve zorlanacak. Sana tavsiyem en az 250 cc bir motosiklet alman, param yok alamam dersende benim bu iki motor arasından tercihim;

CBF 150 olurdu.
    Kural [ Z ] ve Enes ŞENTÜRK bunu beğendiler.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    agility 125
    cbf alacaksan yüküne bir kaç bidonda yağ eklemen gerekecek :D yıl olmuş 35000 hala cbf önerenler var. yazık la kimin çocuysa.

Motosikleti
    ltr125
    Alıntı extagon adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    cbf alacaksan yüküne bir kaç bidonda yağ eklemen gerekecek :D yıl olmuş 35000 hala cbf önerenler var. yazık la kimin çocuysa.
    Hocam herkes cbf tavsiye ediyor sen neden tavsiye etmedin😅

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:01 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:00 ----------

Alıntı ogzcngdk adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Dostum bahsettiğin ihyiaçları iki motorda tam anlamıyla karşılayamaz. 2 kişi ve kamp yükünü bu iki motorda taşımaz. Tabi bundan kastım taşır fakat sana ve artçına eziyet olacaktır, rampalarda 50-60 km/s hızlara düşeceksiniz, arazi şartlarında debriyaj kaçırmaları olacak ve zorlanacak. Sana tavsiyem en az 250 cc bir motosiklet alman, param yok alamam dersende benim bu iki motor arasından tercihim;

CBF 150 olurdu.
    Evet sorunum o öğrenciyim ailem de çok maddi destek olamaz zar zor 3 ben biriktirdim 2 de bizimkiler verelim de bari biraz düzgün bişey al sanayi köşelerinde sürünme dediler yoksa bende isterdim 250cc

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:03 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:01 ----------

Alıntı levend84 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Mukayese bile edilemez,tabiki cbf.

Bu arada yakin zamanda,malum sitedeki ns150 ilanlarina bakiyordum,en az 5-6 ilanda 2-3 bin km´deki motorlarin sahiplerinden krank degisimi yapilmistir vs.gibi aciklamalara rastladim.

Ayrica ikinci el cbf250-ybr250 motorlarin eli yuzu duzgunleri denk gelirse alabilirsin.
    Cbf-ybr 250cc eli yüzü düzgün zor genel 2006 ve altı ve genel olarak 60bin km nin üzerinde

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:04 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:03 ----------

Alıntı gerivites adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    cbf150 ile as150 arasında kalıp as150 almış birisi olarak yazıyorum. as150 ile ns150nin sadece kafa grenaj ve arka çamurluk, plakalık farklı.

Pulsarda inanılmaz kronik sorun şikayetleri var. Benim yaşadığım gösterge sıfırlama/açılmama sorunuydu, servise git-gel 4 seferde garantiden çözüldü:
    1- Akü şarj
    2- Akü değişim (Garantiden 1-2 hafta parça bekleniyor)
    3- Gösterge değişim (Garantiden 1-2 hafta parça bekleniyor)

Bunun haricinde krank kırıyor diye yazıyorlar ve yağ sızdırıyor diyenler var. Bu ikisi benim başıma gelmedi.

Benim CBF değil de AS tercih etmemin sebebi tamamen tasarımı. CBF150 nin tasarımı ekstralarla falan eli yüzü düzgün hale geliyor tamam da abi o gösterge nedir öyle ya. Tarih öncesinden kalmış gibi insanı motordan soğutuyor. Oysa as ve nslerin göstergesi gayet güzel. CBF'te de yağ yakıyor diyenler vardı. Ama sonuçta honda kalitesi. Heryerinde malzeme olarak pulsardan 1tık önde olacaktır.

Son olarak da NS150 değil NS200 almanı öneririm. Zaten fiyat farkı çok az en azından hem biraz daha güçlü hem de NS200 lastikleri daha geniş daha heybetli duruyor.
    5001 tl desen malesef veremem

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Kesinlikle cbf 150 derim. Tasarıma takıyorsanız (benim gibi) . Yanındaki kırmızı/sarı stickerları sökün , simsiyah oluyor. Bende çok hoş durdu.

Stock Sever - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    RS200
    Ben de öğrenciyim. Cbf aldım. Mimibüs parasını benzine veriyorum. Arada bir de yağ parası veriyorum. Üstteki yağ bidonuyla gez diyen arkadaşa takılma. 15-50 yağ koyunca yağ mağ yakmıyo motor. Hep redline gitmezsen

scorpions_59 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    racer 200_discovery150_cbf 150_cbr 250_
    Ns 150 kullanmadım ama Ns200 kullandım konfor çok kötüydü.
    Cbf 150 2 sene kullandım ve çok memnundum ama cc yukselttim vs.
    Bahsettiğin kamp olsun uzun geziler olsun çok yaptım banamisin demedi, sağlam motormus. Yağ yakıyordu zaten herkes biliyor, dikkat etmek lazım, yağsız bırakmamak lazım ve çok sıkıştırmamak lazım cbfi.
    Hakkında hayırlısı neyse o olsun.
    Bende cbf derim.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    xmax_250 ABS 2015 + Sepetli 52 litre
    Ya sene oldu 2018 hala cbf diyor milletin eski pis bok malini almaya ne meraklisiniz

Nf al sifir al cd moto al sifir sifir mal gibisi varmi krank kirilir vs herkes yasiyorsa garanti destek olur degisirsin

Naisl suruldugu belli olmayan motoru ne yapacaksin

ozan1991 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    tvs apache/Bajaj dominar 400/yamaha mt07
    Ns150 alırdım ben olsam kullandım 200km kadar beğendim ben cbf150 çoğu yönden üstün olsada görüntüsü çok itici geliyor bana

bursagsli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kanuni Seyhan (2012-2017), Sym Wolf 250
    2 motoruda kullandım. Birinin oturuşu sürüşü rahat değilken, diğerinin parça kalitesi çok kötü. İlla birini alacaksan mutlaka cbf 150 al. En azından diğerine göre sağlam motor

Motosikleti
    PULSAR NS150
    ns150 kullandım 1.5 sene servislerle baya haşır neşir oldum.Akü değişti akünün asidi arka maşaya aktı pas yaptı arka süspansiyonu zedeledi. krank piston balansör değişti. şekil güzel diye can sıkmaya gerek yok al cbf devam et

ogzcngdk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kuba Dragon 50 - Hero X Pulse 200 - Puch Maxi S
    ben zamanında cbf 150 sahibi oldum, her 2000 km'de yağ değiştirirdim ve yaklaşık 200 ml eksik çıkardı. yağ seviyesini ölçtüğümüz çubukta alt çizginin altına indiği hiç olmadı, bende dolayısıyla fazladan yağ eklemezdim. bakımdan bakıma yağını değiştirirdim.

cbf 150 çok zorlanmadığı sürece yağ eksiltmez ve arkadaşın ihtiyacını karşılamaya daha uygun.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    WR 250 R
    Bu ihtiyaçlar için iki motorda seni kısa sürede bıktırır. Öyle cross tarzı dağa taşa tırmanmayacsksan ki bunu ns150 cbf150 de yapamaz , ns200 öneririm kesinlikle.
    İlk motorum olan ybr125 ile tek başıma 200km yol yaptıktan 2 gün sonra motoru sattım , uzun yolda tam sollamaya çıktığında gücü yetmeyip sol şeritte ortada kalıyosun. sağın dolu , arkan dolu ileri gitmeyede gücün yok . Çok can sıkıcı ve tehlikeli bi durum.

Motosikleti
    ltr125
    Alıntı Stock Sever adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ben de öğrenciyim. Cbf aldım. Mimibüs parasını benzine veriyorum. Arada bir de yağ parası veriyorum. Üstteki yağ bidonuyla gez diyen arkadaşa takılma. 15-50 yağ koyunca yağ mağ yakmıyo motor. Hep redline gitmezsen
    Teşekkürederim

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:16 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:14 ----------

Alıntı scorpions_59 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ns 150 kullanmadım ama Ns200 kullandım konfor çok kötüydü.
    Cbf 150 2 sene kullandım ve çok memnundum ama cc yukselttim vs.
    Bahsettiğin kamp olsun uzun geziler olsun çok yaptım banamisin demedi, sağlam motormus. Yağ yakıyordu zaten herkes biliyor, dikkat etmek lazım, yağsız bırakmamak lazım ve çok sıkıştırmamak lazım cbfi.
    Hakkında hayırlısı neyse o olsun.
    Bende cbf derim.
    Bahsettiğim gibi iki kişimiydiniz acaba belirttiğim yüklerde ortalama kaç km hıza ulaşabiliyor acaba cbf düz yolda

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:17 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:16 ----------

Alıntı istanbu_gezg adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ya sene oldu 2018 hala cbf diyor milletin eski pis bok malini almaya ne meraklisiniz

Nf al sifir al cd moto al sifir sifir mal gibisi varmi krank kirilir vs herkes yasiyorsa garanti destek olur degisirsin

Naisl suruldugu belli olmayan motoru ne yapacaksin
    Hocam bende ilk defa motor sahili olacağım o yüzden vede maddiyattan dolayı ikinci el daha mantıklı oluyor

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:19 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:17 ----------

Alıntı unn7med adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ns150 kullandım 1.5 sene servislerle baya haşır neşir oldum.Akü değişti akünün asidi arka maşaya aktı pas yaptı arka süspansiyonu zedeledi. krank piston balansör değişti. şekil güzel diye can sıkmaya gerek yok al cbf devam et
    O derece sıkıntılı mı ya

Motosikleti
    falcon flash 100
    Alıntı extagon adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    yıl olmuş 35000 hala cbf önerenler var. yazık la kimin çocuysa.
    Tam yorum yapacaktım vazgeçtim böyle bir yazıyla muhatap olmamak için. Yakışır mı şurada iki laflıyoruz kimin çocuğu demek.

Motosikleti
    ltr125
    Alıntı ogzcngdk adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ben zamanında cbf 150 sahibi oldum, her 2000 km'de yağ değiştirirdim ve yaklaşık 200 ml eksik çıkardı. yağ seviyesini ölçtüğümüz çubukta alt çizginin altına indiği hiç olmadı, bende dolayısıyla fazladan yağ eklemezdim. bakımdan bakıma yağını değiştirirdim.

cbf 150 çok zorlanmadığı sürece yağ eksiltmez ve arkadaşın ihtiyacını karşılamaya daha uygun.
    Teşekkür ettim çok zorlamaktan kastınız nasıl acaba sürekli yüksek devir gitmek gibi mi

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:25 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:23 ----------

Alıntı Boldpilot adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bu ihtiyaçlar için iki motorda seni kısa sürede bıktırır. Öyle cross tarzı dağa taşa tırmanmayacsksan ki bunu ns150 cbf150 de yapamaz , ns200 öneririm kesinlikle.
    İlk motorum olan ybr125 ile tek başıma 200km yol yaptıktan 2 gün sonra motoru sattım , uzun yolda tam sollamaya çıktığında gücü yetmeyip sol şeritte ortada kalıyosun. sağın dolu , arkan dolu ileri gitmeyede gücün yok . Çok can sıkıcı ve tehlikeli bi durum.
    Evet doğru söylüyorsun fakat bütçe ns 200 için imkansız hocam

1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)