7 Kasım 2017 … Brent petrolün varil fiyatı, 64,41 dolar… ( Dolar 3,87 TL) = 249 TL
25 Ocak 2018 … Brent petrol fiyatı bu sabah 75,05 dolar seviyesini aştı. ( Dolar 3,73 TL) = 280 TL
Akaryakıt üzerindeki vergi yükü ise 2017-2018 döneminde herhangi bir değişikliğe uğramadı.
Yani, global endekste hiçbir oynama olmadı, rafineri çalışanlarının maaşına zam yapılmadı, Asgari ücretin artışı ile beraber oluşan vergi yükü rafinerilerin pek umrunda olmadı, enerji kullanımındaki fiyat artışı zaten umurlarında olmadı falanları filanları, bayilerin kar marjları bilmemneleri hiç etkilenmedi öyle mi… ? Ortadoğuda petrol adına binbir türlü at koşturulmuyorda zaten.. Ne hikmet ise de Saddam dan beri petrol kuyularını ateşe verende pek yok. Tankerini yürüten kaptan olmuş ta denilemez. Ülkemizin resmen çok uluslu bir savaşın ortasına dalmasının tek nedeni de terör, hali ile…
Petrol fiyatlarında yada kur düşüşlerinde hiç indirim de olmadı dimi…. ?
Tüm kabahat hükümetin oldu öylemi…
Oldu paşam, sevsinler senin o sosyal ağlardan kaldırıp ta biraz daha yukarıya doğru, etrafına bakmadığın kafayı….
Hükümeti mi savunuyorum, asla… Ne benim fıtratıma uyar ne de dünya görüşüme. Bunu da forum mecrasında tartışacak değilim. Hele ki o şahsa yönelik yavşaklığın son noktasına dayanan gazilik kanun tasarısındaki mesele beni çileden çıkardı.
Demek istediğim şu ki benzin fiyatının yükseldiği tek ülke biz değiliz, bir ülkenin ekonomik düzeyini bu gibi etkenlere bağlayarak bilip bilmeden konuyu hükümet eleştirisi haline getirmek doğru olmaz. Ha biliyorsan zaten global endekse bağlı bir verinin dahili ekonomiye etkisini, dahili veriler ile tartışmazsın.
Bana sorarsanız tartışılması gerek konu taze gıda fiyatlarıdır. O da ayrı bir başlık ister.
NOT : Geçen ay BAE de benzine %100 zam yapıldı…. artık kim ne akıl verdiyse bunlara….
Neyse bitirdim... hadi geçmiş olsun.