Anket: Hani orta sınıf enduro
- Katılımcı sayısı
- 28. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor
-
CRF 250 L
-
CRF 250 RALLY
-
WR 250 R
-
KLX 250
CC düşürme orta sınıf enduro
Reklamlar
-
Reklamlar
-
110-120 yukardaki modellerin ortalama hiizları değildir , uzun süre gitmez/gidemez diyemem ancak , uzun soluklu bu hızlarda seyr etmek şu sıkıntılara yol açar;
1. Yüksek benzin sarfı
2. Motor iç/dış aksam/sgzoz hasarları.
3. Artçı için aşırı rahatsızlık , artçı+yük dolayısı ile egzoz'da kaçak conta problemleri çıkartabilir.
4. Anatomik hassas bölge komplikasyonlarına sebeb olur.
Ayrıca orta sınıf tanısı genelde 400-800 aralığına etiketlendirilir.
Hasılı kelam , tek kişi olacak şekilde ve hızınızı 70-90 arası , sıksık molalı seyir der iseniz "belki" önerilebilinir.
-
Vallah tek problem hız olsa tork yeterli gelmedikten sonra sıkıntı hele artcı ile yola çıkacaksan külliyen sıkıntı
-
TFFT adlı üyeden alıntı
Vallah tek problem hız olsa tork yeterli gelmedikten sonra sıkıntı hele artcı ile yola çıkacaksan külliyen sıkıntı
Bahsedilen modeller tork'tan dolayı sıkıntı çıkarmazlar , gerek artçı gerek hafif/orta tırmanma rampalarda sollamalarda.
(aşağı yukarı 20-25nm değerlerde olup , hafiflik ve dişli oranları dolayısı ile torklu ve keyifli makinalar , tek sorun bunlar için böğürmeleri gerekmekte , buda uzun süreler için "bence" kullanısız lduklarını düşündürmekte ,
kanaatim konu sahibinin beklentilerini karşılamaz makinalar )
-
teşekkürler .şuan aktıf olarak kullandıgım 390 da bu motorlardan hallicedir ama ben cok keyif aldım ege gezisinde otobanda tapa gaz gittim ama yolun genelını 117 ile en tatlı devrini yakalayarak sürdürdüm . yani dualsport olarak bu paralara alınabılcek başka motor malesef yok .bu geziye duke390 ile cıkma planım da yok değil ama bu cidden ekonomimi çok sarsıcak :D .
-
2017 Ağustos'ta Rally ile 3.500 km.lik bir Doğu Karadeniz Turu yaptım. Artçım yoktu ama yolculuğu, soft yan çantalar, sosis çanta ve arka çanta olmak üzere 4 dolu çanta ile yaptım.
http://www.motosiklet.net/forum/etki...7-agustos.html
Daha önce üç yıl CRF 250 L de kullanmıştım. Onunla da uzun yolum var.
http://www.motosiklet.net/forum/etki...rt-2016-a.html
http://www.motosiklet.net/forum/etki...-13-kasim.html
Seçeneklerdeki motosikletlere bakınca (WR ve KLX kullanmadım ama iyi kötü fikrim var) en uygun motosiklet bana göre Rally...
-
Duke390dan sonra yazdığın motorların tümü seni mutsuz eder. Hepsi hafif ve yüksek sollamalarda , rüzgârlı havalarda dukeyi mumla ararsın. Senin ilacın xt660z ama maddi hedeflerine uymuyor , Allah kolaylık versin 😊
-
Boldpilot adlı üyeden alıntı
Duke390dan sonra yazdığın motorların tümü seni mutsuz eder. Hepsi hafif ve yüksek sollamalarda , rüzgârlı havalarda dukeyi mumla ararsın. Senin ilacın xt660z ama maddi hedeflerine uymuyor , Allah kolaylık versin
30.000 km ustu 2010 tencereler olyor . Cidden bakiyorum ama cok zorluyor dediginiz gibi . Vardir herseyde bir hayir. Zaten kis mevsimi para biriktirme mevsimi bakalim .
guven61 adlı üyeden alıntı
Masallah ne gezmissiniz cidden guzel bi klavuz oldu benim icin tesekkur ederim .
-
Bana soracak olursan sen belanı arıyorsun. Son zamanlarda çıkmış en iyi motosikletlerden birine sahipsin donanım, güç ve kalite olarak. 5 bine ihtiyacın varsa ve Avrupa turu diyorsan sana önerebileceğim motorunu sattıktan sonra 20 bine 2. el bir cb500f alıp çıkman.
-
Ben de bir duke 390 2017 sahibi olarak motorunuzu kullanın derim.Ama artçılı zor tabii ayriyeten bizim motorumuzdaki gücü ve konforu diğer 250cc lerde bulamayabilirsiniz diye düşünüyorum.Yolunuz açık olsun..
-
SRDR KTM 390 adlı üyeden alıntı
Ben de bir duke 390 2017 sahibi olarak motorunuzu kullanın derim.Ama artçılı zor tabii ayriyeten bizim motorumuzdaki gücü ve konforu diğer 250cc lerde bulamayabilirsiniz diye düşünüyorum.Yolunuz açık olsun..
konfor olarak ben çok memnun değilim malesef :( .enduro motordan daha keyif alıcakmısım gibi hissediyorum yazın kamplara giderken cıdden cok zor oldu duke390 . arkaya çanta bağlamıştım hatta kasısten geçince arka stopu kırdım :D
zabuzaretta adlı üyeden alıntı
Bana soracak olursan sen belanı arıyorsun.
Son zamanlarda çıkmış en iyi motosikletlerden birine sahipsin donanım, güç ve kalite olarak. 5 bine ihtiyacın varsa ve Avrupa turu diyorsan sana önerebileceğim motorunu sattıktan sonra 20 bine 2. el bir cb500f alıp çıkman.
enduro tarzı bir motora bakıyorum duke390 gerçekten cok eğlendiğim bir motor ama şehirler arasında beni çok memnun etmiyor malsef .aradığımı bulamazsam yan çanta demiri taktırıp devam edıcem mecburen .
-
120 km stabil hız ve konfor saydiginiz motorlarla hem de artcili? Sürati biraz azaltirsan 90 100 arası ve konfordan fedakarlık edersen uyabilir.Tabi bu saydığım tek kişi o motosikletle artciyla konfor sözcükleri için ayrı başlık açmak lazım.o motorlarda kısa mesafede bile artçı ancak idare eder da eh işte
-
Yazdıkların arasında WR250 ve KLX ve crf250L ile avrupa turuna cikarsan daha yunanistana gelmeden pisman olacagini garanti ederim.Esasında bu motorlar her biri cok guzel motorlar ama kullnnma amacları bu degil. Bir kere WR dedigin makine tam arazi motorudur uzun yola hic uymaz. Nispeten uysallaştırılmış hali olan KLX ve CRF ile dunyayı gezenler var ama 390'ln konforunda memnun degilsen bu motorlar uzun yolda seni harab ederler. Rally bir derece olabilir ama 390'daki konforu yine bulamazsın bence. Asla boyle bir hata yapmayın. Dese idiniz ki 125-150 cc motorla tum ege kıyılarını akdenizi karadenizi dolastim 250 alacagim avrupa dolasacagim o zaman tamam derdim hangisini istersen alş zevkle gez...Yani 390'ı rahat bulmuyorsanız 250' sizi perişan eder....SAKIN
AYRICA Butce probleminiz varsa bence bu tura cikmayın. Cunku 5 bin derken evdeki hesap carsiya uymaz 10 bin de gidebilir.... (Kaza arıza çalınma vs)
390'ı satmak zaten size ciddi zarar ettirecek. Bence bi kaşıntı merhemi alın ve motorunuzu paşa paşa zevkle kullanın sehirde kısa mesafeli gezilerde muhteşem bir alet. Avrupa turuna da cok ucuza paket turlar var simdilik onla idare edin...
Ne zaman ki 500-600 cc bir motor sahibi olacak bütçeniz olursa o zaman avrupa turuna çıkın motorunuzla.
-
5 6 yaşında bi tenere alsan veya 650 trasalp baksan sııfır rally parasına çok daha keyifli bi seçim yapmış olursun
çünkü senin bahsettiğin rally ile seyir hızın max 110 olur sonrası seni yorabilir
yani sabit gitmek istediğin hz orta devir bi hız olmalı ki seni yormasın
-
bu motorların hiçbiriyle uzun yol yapılmaz, pert olursunuz aman diyim. Crf 250 l aldım , 6 ay kadar kullandım, bir kere uzun yol yaptım, inanılmaz güvensiz, düz gitmekten aciz, yanınızdan büyük bir araç geçince direk rüzgarıyla kağıt gibi uçuyorsunuz birkaç tane gezgin görüyorum bu motorla dünya turu yapan, elini öpmek lazım.
-
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)