bende ariyodum bulamadim benzin istasyonlari satmiyo sordugumda ...
bagcilarda satan varmi istasyon yada yakin cevresinde ?
bende ariyodum bulamadim benzin istasyonlari satmiyo sordugumda ...
bagcilarda satan varmi istasyon yada yakin cevresinde ?
Tüpçülerde bulunuyor, çevrende tüp bayisi varsa bulabilirsin.
Ben Bostancı sanayide sora sora bulmuştum. 1lt almıştım 15 liraya falan. 2 sene olacak hala kullanıyorum
Hepsiburada'da 5 litresi kargo dahil 55 lira
https://www.hepsiburada.com/hepak-ga...hoCSt4QAvD_BwE
Petrol ofisi istasyonu Akçansa çimento karşısı. Litresi 5,3 tl galiba , geçen hafta aldım 5 lt sine 32 tl vermiştim. Ama bidonunuz ile gidin pompadan veriyorlar çünkü.
---------- Mesajlar birleştirildi - 14:49 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:47 ----------
Petrol ofisi istasyonu Akçansa çimento karşısı. Litresi 5,3 tl galiba , geçen hafta aldım 5 lt sine 32 tl vermiştim. Ama bidonunuz ile gidin pompadan veriyorlar çünkü.
izmir'de adımını atsan gaz yağı.
boyacı ve soba ürünleri satan yerlere bakmanız faydalı olabilir.
Kurubuz
Hocam bende bagcilar dayım ikitellide çalışıyorum eğer ikitelliye yolun düşerse aymakoop sanayi sitesi var parkcan nalbur netten arastirsan adresi cikar hemen illa orasida olacak degil tabi sitenin icerisinde dunya kadar nalbur var hepsinden bulabilirsin
Bayram paşa çevikkuvvet karşısında demirciler sitesi var, demirciler site camii yanında yağcı var, litresi 12 Tl biraz pahalı ama işimi görüyor ayda 1 Lt alıyorum meşale ve gaz lambası için.
https://www.youtube.com/watch?v=4R38-vqpBB0
İkitelli Dolapdere Sanayi Sitesi'nde Rüzgar Oto var. Orada da ne kadar isterseniz gazyağı bulunabiliyor. Bugün itibariyle litresi 10 TL Adam gözünüzün önünde ölçüp kaba koyuyor.
Bunun yanında her türlü motosiklet, scooter ve otomobil yağı da var. Örneğin ben Mercedes'in kendi motor yağını hiçbir yerde bulamazken buradan satın aldım. Zincirimi 90 numara yağ ile yağlıyorum. Yine bu arkadaşlarda bulunabiliyor. Esnaflıklarından da memnunum. GAzyağında değil ama motor yağı aldığınızda siz söylemeden uğraşmadan hemen faturanızı kesip veriyorlar.
“Bir delil ile 40 alimi yendim; ama 40 delil ile bir cahili yenemedim.” Mevlana
İstanbul / Büyükçekmece, Tepecik Sanaayisinin arkasında ( Akçan SA Çimento Fabrikasının girişi) Petrol Ofisi var, Pompadan veriyorlar, Litre fiyatı benzinle aynı sanırım.
Yalnız ama Kafası Rahat Adam...
Sorunsal sorunsal sorunsalı
bu da yeni çıktı
beyler zinciri temizleyerek onu dış etkenlere karşı zayıf bırakıyorsunuz
size şunu diyeyim temizleyip 1 gün bırakan bakın nasıl paslanıyor
ben bunu gördükten sonra zincir temizlemeyi bıraktım yoksa gaz yağı mazot vs ile bal dök yala şeklinde yapardım
artık motordan çıkan yağı bi kap a koydum araziye çıkıp dönünce fırça ile yağı sürüyorum yağ ince olduğundan tozu toprağı alıp gidiyor
ve son 2 yıldır hiç paslanma olmadı evet biraz pis oluyor ama zincirde gram pas yok
ve gaz yağı aramaya uğraşmıyorum
Yalnız ama Kafası Rahat Adam...
Nasıl zincir kullanıyosunuz yahu? Benim motor yaz kış yağmur çamur kullanılıyor ve açıkta duruyor daha noktasal pas bile görmedim zincirde.
Temizledikten sonra yağlamıyor veya dandik marka bir zincir kullanıyorsanız bilemeyeceğim...
Zinciri temizlemek de ömrünü uzatır, plakalar arasına giren toz toprak aşınmayı hızlandırır, temizlik bunları gidermek için yapılır.
Nasıl bir mantık ne kadar düşüncesizce hareketler yahu.
Temizleyip niye bırakıyorsunuz zinciri? Temizledikten sonra bir bezle zinciri avuç içine alarak iyice kurulayıp silmemiz lazım. Sonra çok fazla vakit kaybetmeden zincir yağlanır ve bir müddet bekledikten sonra yola çıkılır.
Birisi de çıkıp yapma etme dememiş.Zincirinizi temizlemelisiniz, sonra da yağlamalısınız. Ha pislenmiyordur, 2-3 yağlamadan sonra temizlersin o ayrı ama zincir temiz ve yağlı olursa uzun ömürlü olur. Bu şekilde 30 bin km dir aynı zincir dişli ile kullanmaya devam ediyorum. 1 defa gerdirdim.
“Bir delil ile 40 alimi yendim; ama 40 delil ile bir cahili yenemedim.” Mevlana
BENDE YAZ KIŞ KAR KIYAMET kullanıyorum motoru yatırmam ama böyle 2000 km de bir zincir temizlemek bence gereksiz hatta zinciri temizlemek bence gereksiz
ince yağı fırça ile sürüp geçiyorum oda tozu pisliği temizliyor (pas olayını yanlış anladın temizleyip sadece 1 günde nemden paslandığını söylüyorum YANİ zincirin üzerinde olan ince yağ tabakası gaz yağı sökülüp gidiyor)
sonuçta enduro motor ışıl ışıl parlatıp temizlemem az yağlı tozlu olsun
ha bu arada zincir olarak d.i.d ve cz den başka takmam tenere hayvanı koparabiliyor
hayat bir savaştır tek silahın aklın ve inancındır
Zincir her 300/400 km arası yaglanir her 3000 km de detaylı temizlik yapılır. ancka gazyagı ile degil. bunun için özel spreyler var. gaz yagı ile bir kere temizlemistim ancak çok kötü olmustu zincir. şimdi ipone zincir temizleme ve yaglama kullanıyorum. gayet güzel.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)