Rodaj olayını sonradan öğrendim ?
Reklamlar
-
Arkadaşlar motora yeni başladım rodaj rodaj diyorlardı ama ben hiç tınlamıyordum." acaba bu rodaj olayı ne ? "Çok mu önemli acaba diyordum.
Beş yüz kilometredeyim ama ben bu beş yüz kilometreyi hep 3. Viteste 70 ile giderek yaptım, hep trafikte kullandım, eğitimlerimi bu motosikletle aldım. 7000 devirde kullandım hep , bu benim suçum biliyorum ama bir kişi bile hocalarımda dahil bahsetmedi belkide biliyorum diye düşünmüşlerdir bilmiyorum...
Birinci sorum bunun motosiklete ne gibi zararı olur ? Bu saatten sonra çok mu geç, geç değilse nelere dikkat etmem lazım?
Beni bilgilendirirseniz çok sevinirim şimdiden çok teşekkürler
Reklamlar
-
-
-
O zaman geçmiş olsun. İnşallah zarar vermemişsindir pistona silindire.
Çinli motor olaydı iyiydi. 300 liraya sıfırını taktırıp devam ederdin. Piston silindir set halinde.
-
Ekarademir adlı üyeden alıntı
O zaman geçmiş olsun. İnşallah zarar vermemişsindir pistona silindire.
Çinli motor olaydı iyiydi. 300 liraya sıfırını taktırıp devam ederdin. Piston silindir set halinde.
Off ya iyice moralim bozuldu o kadar olur mu ya bence olmaz bir yuksek devirde kullandığım için :( kaça patlar bana acaba ? Motosiklette son zamanlarda bir tuhaflık hissediyordum önceki gibi verim alamıyorum ve çok titreme hissediyorum acaba ondan mı ? en çok kendime kızıyorum keşke araştırsaydım hep ihmalkarlıktan oluyor..
-
Dur bi sakin ol. O kadarda kötü değil durum :D
-
1000 km'de yağ değiştikten sonra o titreşim bayağı azalır. Merak etme r25'te düzgün rodaj yapan pek kimse yok apaçi arkadaşlar rodajda canını alıyor genelde. tapa gaz yapıp zorlamadıysan sürekli fazla şaapmana gerek yok
ABONE OLMAK İÇİN >>> youtube.com/channel/UC2pNC9t3HM5t01YezVcCwzw
-
rodaj konusu uçsuz bucaksuz dipsiz uçurum. İçine düşüpte boğulma, kafana takma. Motorunun keyfini çıkar.
-
burakrak adlı üyeden alıntı
1000 km'de yağ değiştikten sonra o titreşim bayağı azalır. Merak etme r25'te düzgün rodaj yapan pek kimse yok apaçi arkadaşlar rodajda canını alıyor genelde. tapa gaz yapıp zorlamadıysan sürekli fazla şaapmana gerek yok
Yok usta zaten çok hızlı gitmedim, uzun yol eğitim sürüşlerine katıldım birde trafikte kullandım işte o kadar...
---------- Mesajlar birleştirildi - 02:06 ---------- bir önceki mesaj zamanı 02:03 ----------
matrax33 adlı üyeden alıntı
rodaj konusu uçsuz bucaksuz dipsiz uçurum. İçine düşüpte boğulma, kafana takma. Motorunun keyfini çıkar.
Eyvallah usta ya sağol içimi rahatlattın valla
-
Eğer şu an gidişinde devirlenmesinde sorun yoksa, motorundan garip sesler gelmiyorsa zarar vermemiştir zaten boşuna dertlenmenin anlamı yok.
-
Sen dertlenme büyük ihtimal 10000 km civarlarında satarsın. Senden sonraki sahibine patlar. Rodaj döneminde yaptıkların meyvesini uzun dönemde toplarsın.
-
Süper Moderatör
Merak edip baktım, motorun 13 bin devir çeviriyormuş.
Dediğin gibi ortalama 7000 devir kullandıysan, uzun süreler deviri sona dayayıp zorlamadıysan bir şey olmaz. Korkma.
-
bas gitsin bişey olmaz asıl basmazsan sağır kalır yapıştır gitsin otobanda tapa gaz rayzing motor sürüp basmadan olur mu japon basın diye yapıyor aleti
-
Sen motoru alırken muhakkak rodajdan bahsetmişlerdir.
Haberin olmaması mümkün değil.
Ağır bir trolleme ile karşı karşıyayız. Adam bizle maytap geçiyor.
-
hokahey adlı üyeden alıntı
Sen motoru alırken muhakkak rodajdan bahsetmişlerdir.
Haberin olmaması mümkün değil.
Ağır bir trolleme ile karşı karşıyayız. Adam bizle maytap geçiyor.
Bende sana katılıyorum. Arkadasın motor hakkında bilgisi var ki sürüş eğitimine gitmiş ama gel gör ki rodaj mevzusunu bılmıyor.R25 almadan önce bile arastırmadan almamıstır emınım.Birde 500 km boyunca kulllanmıs.Ve uyelık tarıhı 21 Ocak 2018.GErcekte olabılır ama bende senın gıbı dusunjyorum
-
Nasıl olurda cağğnım motoru bu şekilde kullanırsın aklım hayalim almıyor . Şu an cağnım motorlubisikletin ne oldu biliyor musun ? Sağır kaldı , çolak kaldı . Daha da randıman vermez o makina .
Üzgünüm dostum aryirmibeşi sen bu hale getirdin sorumlusu sensin :(
-
Allah iyligibi versin bunlari ilana yazicaktin buraya konu acmis
Hic zorlanmamis vs rodaj duzenli yapilmistir
Benim tum bakimlari eksiksiz yapildi dedikleri motor on arka balata bitik ciktigindan beri 2. El almak istemiyorum kymco agility alicam sifir olucak kismetse
-
Ula uzun yol eğitimlerine 3000 km tecrübesiz almıyorlar.
-
Ağam eğleniyor bizimlen .Bence de troll 5 liralık motor alsan bile sana anlatıyorlar rodaj şöyle böyle cart curt.
-
yeditepely adlı üyeden alıntı
Bende sana katılıyorum.
Arkadasın motor hakkında bilgisi var ki sürüş eğitimine gitmiş ama gel gör ki rodaj mevzusunu bılmıyor.R25 almadan önce bile arastırmadan almamıstır emınım.Birde 500 km boyunca kulllanmıs.Ve uyelık tarıhı 21 Ocak 2018.GErcekte olabılır ama bende senın gıbı dusunjyorum
Motosikleti alırken serviste çalışanlar sadece rodajına dikkat et dedi herhalde bildiğimi düşündü bende zaten rodaj olayını duyuyordum ama ben olaya hızlı gitmemek apaçilik yapmamak diye biliyordum ama olayın öyle olmadığını gördüm.Çok ön yargılısınız, dediğiniz gibi olsa ben niye burada boşuna vakit kaybedeyim sizide kendimide boş yere oyalayayım.Eğer trol olarak görüyorsan cevap verme kardeşim ben seni zorluyor muyum? Çattık...
---------- Mesajlar birleştirildi - 14:47 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:41 ----------
zekeriyaimam adlı üyeden alıntı
Ula uzun yol eğitimlerine 3000 km tecrübesiz almıyorlar.
Özel hoca tuttum belirli bir seviyeye 125cc motosikletle geldikten sonra motosikletimi daha iyi tanımam için kendi motorumla uzun yola çıkmamın daha doğru olacağını söyledi, yeni başladım ama 125 cclik motosikletle ehliyet aldım öğrendim kardeşim, başka bir sizin aklınızda çelişkili bir şey varsa sorun.Millet tutturmuş trol diye gülüyorum yani sadece ben niye burada boş yere zaman harcayayım, benimde isim gücüm yok sizi trolleyim diye uğraşıyorum
---------- Mesajlar birleştirildi - 14:51 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:47 ----------
moonspell07 adlı üyeden alıntı
Ağam eğleniyor bizimlen .Bence de troll 5 liralık motor alsan bile sana anlatıyorlar rodaj şöyle böyle cart curt.
Lan oğlum illa ağzımı bozduracaksınız, benimde işim gücüm yok senin gibi gerizekalıları trollemek için uğraşacağım.Eger trolleyecek olsaydım bu zekayla sen onu anlayamazdın.Şurada düzgünce soru sordum cevaplamak istemiyorsan, trol olarak görüyorsan s**tir git cevaplama a.q ne adamlarsınız ya...
---------- Mesajlar birleştirildi - 14:57 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:51 ----------
Olcay Avşar adlı üyeden alıntı
Merak edip baktım, motorun 13 bin devir çeviriyormuş.
Dediğin gibi ortalama 7000 devir kullandıysan, uzun süreler deviri sona dayayıp zorlamadıysan bir şey olmaz. Korkma.
Teşekkürler kardeşim ciddiye alıp yorum yapanların sayısı çok yok.Herkes tutturmuş bir trol diye neymiş foruma yeni üye olmuşum yeni keşfettim siteyi, yeni üye oldum ne saçmalamıyorlar anlamadım.Çok garip üyeler var bu forumda
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler